ladisČlenPřidáno
před 18 letto: fun -Ten odkaz na diskuzi jsi netrefil ,ta je pod nadpisem " dobrá zpráva", tak to prosím oprav. dík:)
No s tím tachografem si myslím to je trochu jinak. Záznam o provozu je vyžadován nařízením ES a s tím naši kašpaři neudělají nic, ale vztahuje se jen na služební cesty (za úplatu nebo pro vlastní potřebu firmy) a jen a pouze pro vozidla nebo soupravy nad 3500kg celk. hm. Zato výběr mýta v ČR je výplod ryze český a výklad podle kterého se vybírá i za pouhou hypotetickou možnost překročení celkové hmotnosti (namontované závěsné zařízení) je typicky vyčůraně český! Sdružení autodopravců ČESMAD Bohemia se nechal celní správou chytit s vozidlem do 12t bez přívěsu, ovšem se závěsným zařízením a poslali celou věc ke správnímu řízení, kde odmítají zaplatit pokutu a chtějí se soudits MD. Uvidíme jestli to k něčemu bude.
Proboha, čemu se divíte. Zvolili jsme si tu bandu, platíme si je z našich daní, tak musej něco produkovat a ne jen tak pospávat ve sněmovně. Nesmíme hold volit lidi s půlkou mozku, ale s žádnym. Ten takovou hovadinu nevymyslí.:o:o:o
ahoj jitka;)
MilaČlenPřidáno
před 18 letNerozumím o čem se bavíme, vždyť už to platí a dávno, dokonce vozidlo u něhož je majitel IČO a má tažné zařízení a je přes 3,5t (souprava) musí mít tafograf nebo jiné záznamové zařízení o průběhu jízdy. Toto co já vím platí už někdy od r 2001. Nepomůže ani výmluva, že auto prošlo technickou a odpovědný pracovník povolil uvedení do provozu. Vždyť především ti by to měli znát a nevydat malý TP když nemá tafograf a má dodávka tažné zařízení. Znalejší četník dá pokutu a rád v KH ji dávají. Tam zákony znají.
Ahoj nějak bylo a nejak bude :D :_
MatysekČlenPřidáno
před 18 letJiž delší dobu dobu mě připadá že žijeme v ;gKOCOURKOVĚ a toto to opět potvrzuje a nejhorší je že s touto absurditou nic nedokážeme udělat ,no a pak si nedej zdraví Matýsek
Upravil Matysek dne 06.12.2007 07:19,
před 18 let
FunHlavní administrátorPřidáno
před 18 letVejde-li to v platnost, budu muset tažné dát odmontovat, potom auto prodat a koupit nějaký malý obytňák. To je realita.:(:v:w;p;s
Fun

😊
BobikČlenPřidáno
před 18 letale ano ladislave věř tomu u nakladaku to uz plati a to tak že nakladak do 12t maut neplati , ovsem uplně stačí když ma v technyčaku že muže mit tažne tak platí aniž by ho měl namontovane jako velky kamion jojo taky jsem tomu nechtěl věřit ale mam takova 3 auta a platim takže jsem uvěřil :s:r
ladisČlenPřidáno
před 18 letTomu se ani nedá věřit, že bude platit vysokou známku a mýtné " kdokoliv", kdo ani nevlastní, vlek, karavan ale má na autě pouze namontované tažné. To je neskutečné. To snad ani nemůže projít!:|
MysakČlenPřidáno
před 18 letahoj, běhá mi mráz po zádech ..... když to tady čtu, jsem úůůůplně těsně pod hranicí 3500 kg s bydlíkem který má 1500kg , ale při představě ;M plánované výměny auta za nějakou čtyřkolku - mi je smutno ..... ;s.
Nehledě na to , že klesnou ceny takových karavanů ...... které potřebují silné a těžké auto :v ..... a všichni začnou kupovat "Poláky n126 :w" nebo obytná auta ... to bude asi i má cesta budoucnosti ;t alespoň jedno pozitivum – 3500 kg integrál;M ;t
Myslím, že mnoho lidí podceňuje tuto budoucí úpravu zákona. To se netýká jen extra velkých osobáků ale např. namátkou WV pasat, Ford Mondeo atd tzn. střední třída! Jako příklad : pojedeš solo s Mondeem " ovšem s koulí" a to má v papírech celk. hmotnost soupravy 3750 Kg a ty budeš platit vysokou známku, mýtné a ani nemusíš mít papíry nad 3500Kg! Prostě zaplatíš šílený peníze jen za jízdu se samotnou koulí! A to nemusíš být karavanista, stačí kdo vlastní ten nejmenší vleček nebo má jen tažný aby si ho vypůjčil!
Pozor nepodceňovat!!!!!! :(
emjirkaČlenPřidáno
před 19 letMerfene, jdu do toho s Tebou. A taková defenestrace má taky kouzlo.
Jdu do toho s tebou Merfe!
Jde o to jetli by nebylo lepší pořídit si okované cepy, sudlice a ostré vidle a " HURÁ NA NĚĚĚĚ ". cca 290 hádavejch strejců za takový prachy, to by bylo hned na kousek cesty. :c:n
Pořídit dvě malý auta a dva malý karavany.Prostě se bude zmenšovat,je to asi moderní.:j
DANĚ máš zaplacené UHLÍŘI ? Ne ? Ani na příští rok ? Tak s Tebou zatočíme :D:):y;- Kdo má velké auto bude platit za to že sjíždí silnice, kdo má malé auto bude platit za to že je sjíždí málo. ;K;K:a
OsmimetraciČlenPřidáno
před 19 letTo by mě zajímalo co bych si měl koupit já, abychom do toho vlezli. Asi dám děti do opatrování státu:c:c:c, přece neprodám svůj karavaneček maličký , bobiška jednoho prtavého:p:p:p:p
uknajČlenPřidáno
před 19 letNO koule mám dvě a už to stálo dost :s tet ješte tohle:o
Na druhou stranu tak moc nevážím jen karavanky omezíme:o:o
:s:s
MatysekČlenPřidáno
před 19 letMáte mít malé auta a nebudete bulet::c(traboš s lůžkovou upravou je super) Pochopte že to se svíma bydlíkama zachráníme.Zdraví Matýsek:_