Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Podvozek 4. generace Fiat Ducato

Poslední aktualizace před 19 let
uknajuknajČlen
Přidáno před 19 let

Citovat

Petko napsal/a:
Podložky na zadní nápravě 2x30 mm je asi tak na hranici dobrého a zlého. Určitě budou více zatěžována ložiska. Co se týče jízdních vlastností, můžu posoudit jenom v kombinaci ze vzduchovými vaky. Ale pozor, než tam budete dávat ty podložky lehněte pod auto a pořádně změřte jestli se tam vůbec vejdou. Není to u každého výrobce stejné.:o

Petko tady nejde o zadní ale o přední nápravu .Vzhledem k tomu že používám podložky na os.autě namam duvod je nepoužt. A ložiska budou v poho. vdyt jsme jen trochu naloženy :_
PetkoPetkoČlen
Přidáno před 19 let
Podložky na zadní nápravě 2x30 mm je asi tak na hranici dobrého a zlého. Určitě budou více zatěžována ložiska. Co se týče jízdních vlastností, můžu posoudit jenom v kombinaci ze vzduchovými vaky. Ale pozor, než tam budete dávat ty podložky lehněte pod auto a pořádně změřte jestli se tam vůbec vejdou. Není to u každého výrobce stejné.:o
BobikBobikČlen
Přidáno před 19 let
To je fakt Uknaj to ma dost vysoký ji muže dat pod auto :z
uknajuknajČlen
Přidáno před 19 let
Pochopitelne že rezervu mám ale bohužel jenom v garaži doma ,tak stím musím něco udělat :_:_
TaboraciTaboraciČlen
Přidáno před 19 let
Samozřejmě 13 cm podložky nejde dát a ani se nedělají ale 5 cm podložky se dát můžou, Každý centimetr je podle mého názoru znát. My jsme rezervy dali pod auto, tím pádem je dost místa v garáži. Je sice pravda,že přístup je horší ale na druhou stranu kolikrát se rezerva používá. Nicméně pro jistotu s sebou vozím soupravu na opravu pneu.Ta stojí pár kaček a neztratí se.
J
Jarda a IvetaČlen
Přidáno před 19 let
Jinak my máme rezervu. Nebyla ve standardu, bylo nutné jí doplatit s tím, že je pod autem na ALKO podvozku. Je ale pravda, že většina výrobců ji dnes ani nedává kvůli váze. Tu jsme moc neřešili díky možné doložnosti:)
J
Jarda a IvetaČlen
Přidáno před 19 let
Když jsme kupovali nové auto, také jsme řešili stejný problém.
Nový podvozek FIAT ( snížený ) dovolí dvojitou podlahu atd. Obecně tedy jakási kopie Alko s tím, že to měla být právě jeho " náhrada" , obsazení trhu, zásah na nižší cenu atd. Jistě se to z velké části povedlo.
Proti tomu stojí ALKO. Ten je jistě dost znám. Viděl jsem oba v praxi vedle sebe. Také je to zřetelné z obrázku výše. Je jasné, že FIAT snížený podvozek pro dvojitou podlahu je hodně slabý proti Alko podvozku. I proto řada výrobců tento podvozek nepoužívá na těžší auta s tím, že je stále u drahého Alko podvozku. Osobně jsme byl trochu překvapen konstrukcí a myslím, že není rozhodně vhodný opravdu pro těžká obytná auta.
Měl jsem možnost vyzkoušet jízdu s Alko podvozkem bez měchů, následně s měchy. Dovolil bych si nesouhlasit, že nejsou potřeba. I když v obou případech byla jízda velmi slušná a příjemná, byl tam zřetelný rozdíl s měchy. Rozhodně to není stejné.

Níže uvedené je z doslechu a nemám to osobně vyzkoušené.
Stejně tak jsem uvažoval o podložkách. Několik nezávislých lidí mi řeklo, že pokud je tam chci dát, pak jen na zimu. Hlavním důvodem by mělo být výrazně vyšší namáhání nápravy. To je možná důvod, že tam nejsou z výroby. Ale znovu opakuji, že mi bylo sděleno na dvou místech mimo karavaning. Nemůžu to posoudit a nemám vyzkoušeno. Zní to ale logicky-proč jinak by tam nebyly když řešíme všichni stejný problém? Tím je jízda v kolejích v zimě.
Upravil Fun dne 12.12.2007 19:19, před 18 let
uknajuknajČlen
Přidáno před 19 let
Nojhorší na tom je to že se nikam nevejde rezerva no co naplat máme :t. Podložky 13mm to:h
Hlavně je duležité sebou vozit karavanky.;j
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 19 let

Citovat

Taboraci napsal/a:
Na zimu až budu přezouvat tak tam chci dát podložky, protože v těch ledových kolejích by to asi dělalo velké problémy.

Zeptám se slovy klasika: " Kdyby to bylo tak jednoduché, proč by je tam nedávali sami výrobci?":s

Ale vážně, jestli dobře počítám, je to 13cm podložka. To lze?
Fun
Smile 😊
Upravil Fun dne 18.09.2007 12:17, před 19 let
Přidáno před 19 let
Sorry Merfane, nějak jsem přehlédl ty " ledové koleje". Samozřejmě jezdit s čímkoliv ve vyjetých [color=red]ledových[/color] kolejích je těžké až nebezpečné. Tady je každý podvozek více méně nedostatečný.:x
Fun
Smile 😊
TaboraciTaboraciČlen
Přidáno před 19 let
Já měl na mysli ,že jak je ta zadní náprava širší, tak se to auto s těma kolejema pere,proto jsem psal o těch zimních kolejích.Přeci jenom jsou tam místo dvou stop najednou čtyři.
Přidáno před 19 let

Citovat

merfan napsal/a:
Míro, když mysliš. Jestli jezdíš na ledovce jako na suchu, tedy jsi " Šťastný to muž " I s novou technikou, jak jsi doplnil.

Toto téma není o ledovce, chceš-li založ ho.;-
Asi chceš naznačit, že technika není samospasitelná. Přesto je důležité, že stále nejezdíme jako před 50ti lety a že vývoj pokračuje.
Fun
Smile 😊
Upravil Fun dne 18.09.2007 10:01, před 19 let
M
merfanČlen
Přidáno před 19 let
Míro, když mysliš. Jestli jezdíš na ledovce jako na suchu, tedy jsi " Šťastný to muž " I s novou technikou, jak jsi doplnil.
Upravil merfan dne 18.09.2007 09:48, před 19 let
Přidáno před 19 let

Citovat

merfan napsal/a:
Když je ledovka a ledové koleje, stojí jízda za prd i kdyby byl podvozek pozlacenej a 2x exculsive - super.

Naštěstí tak jednoduché to není. Proto nás zajímá technika.:x
Fun
Smile 😊
Upravil Fun dne 18.09.2007 09:45, před 19 let
M
merfanČlen
Přidáno před 19 let
Když je ledovka a ledové koleje, stojí jízda za prd i kdyby byl podvozek pozlacenej a 2x exculsive - super.
TaboraciTaboraciČlen
Přidáno před 19 let
Nový podvozek je super, ale skutečně nemá rád vyjeté koleje. V zatáčkách sedí, ani se nehne.Vřele můžu doporučit. Myslím, že dle mého názoru nejsou ani třeba měchy. Na zimu až budu přezouvat tak tam chci dát podložky, protože v těch ledových kolejích by to asi dělalo velké problémy. Zatím honím někoho kdo je levně vytvoří.
uknajuknajČlen
Přidáno před 19 let
A kdopak se to probudil jir-haf-haf:s Máš domácí bannnn že nikam nejedeš nabo co.Už se na vás těšíme :i
J
jirhavČlen
Přidáno před 19 let
Cpe se řízkama a zapíjí je karavankama.:s:s;-;-
BobikBobikČlen
Přidáno před 19 let
uknaj jezdí po silnici a ne po kolejích :h
Přidáno před 19 let

Citovat

uknaj napsal/a:
No co vám ktomu mám napsat asi že je duležité sebou vozit karavanky.
Pak je uplně jedno jaký je podvozek:_:g:_:g:_:g:D:D

Uknaji, ty máš pokud vím, to speciální šasi s rozšířeným rozchodem. Tak koukej napsat jak to sedí ve vyjetých kolejích!
Fun
Smile 😊
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Fun, uknaj, Bobik, jirhav, Taboraci, merfan, Jarda a Iveta, Petko
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 23
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025