uknajČlenPřidáno
před 19 letjo jo v Semíně teplo teplo 10 karavanek 1 wolker a mohl i padat sních :s:s
Takže v Semíně proběhla jakási zkouška.:=Protože jsme všichni seděli v místním přístřešku a ne v předstanu,tak jsem to pustil současně s topením do karavanu,když se děti dívali na DVD.Puštěno cca dvě hodiny.V prědstanu bylo rozhodně příjemnějc než venku.Podle teploměru v autě 5,4°C,teplomer v předstanu 16°C,v karavanu 22°C.Rozfuk v ručním režimu,topení na 4stupeň.Takže spokojenost,určitě to pomůže.Vozím ještě infrazářič.:_
Jako odborník na topení říkám následující: Nejlepší je topení dálkové. Uhlí v Ostravě, teplo kde potřebujem. :a:D:):|
VitaČlenPřidáno
před 19 letno, tak pak dejte vědět ....
Celkem nepředpokládám,že to bode topit jako 2kW přímotop,ale vzhledem k tomu,že se standartně tato sada užívá,předpokládám,že rozhodně neuškodí:).
Jak dalece pomáhá se uvidí.:r
PetrNČlenPřidáno
před 19 letMy stejně jako Tom používáme k vytápění "forcelty" plynový gril Cramer, a funguje to bezvadně!! Večer je tam jako v pokojíčku.....:_
VitaČlenPřidáno
před 19 letnedá mi to a hledal jsem ve svém archivu
řekněme že chci topit alespoň výkonem 1,5 kW ( není to nic moc, venkovní zářiče mají standart 11 kW)
v přístřešku je 10C a mám topný vzduch 40C ( teplejší nebývá = pálí se již prach v trubkách a smrdí to)
Na 1,5 KW při zadaných teplotách potřebuji 150 m3 vzduchu (hodnota se liší dle vlhkosti - ale toto je udávaný průměr)
To ale při jediné díře 60 mm dává rychlost proudění 53km/hod (pokud dobře počítám)
Já bych s tím vrtáním přece jen nespěchal ...
FunHlavní administrátorPřidáno
před 19 letMně se toto řešení začíná líbit, i když původně mně vcelku nechávalo klidným.
V karavanu je totiž podle mých zkušeností nejdůležitější jednoduchost a přímočarost.
Takže i když je lepší předstan, tak nakonec všichni používají markýzu a můžeme pokračovat, staří karavanisti přecházejí na auta, aby nemuseli připojovat a nevytahují ani stůl, jenom židličky, atd. atd. atd.
Takže co může být lepšího, než jednoduše pustit rozfuk?
Odpovím si sám, lepší je jen letní sluníčko!
Fun

😊
Upravil Fun dne 13.09.2007 22:33,
před 19 let
uknajČlenPřidáno
před 19 letŽadné plkání a přeji hezké vrtání. Není nic vzrušujícího nez do karavouše vrtat pořádnou díru:g:g:g
VitaČlenPřidáno
před 19 leta já bych tvrdil, že množství vzduchu jen tou jednou dírou toho moc nevytopí. Navíc uvnitř vzduch topením cirkuluje takže 2 díry - nebo to máte jinak ? asi bych před vrtáním ještě bádal ...
Já používám gril na plyn, taky to funguje bezva.
Ahoj Tom
PLAFČlenPřidáno
před 19 letUdělat další díru do bydlíska , tak mě mamina asi zabije . Teplo v předstanu mám vyřešeno kapinku jinak , ale funguje . Poprvé vyzkoušeno na Rozkoši . Je to 2 kg plynová lahev a v železářství koupený přímotop . Je to hodně vidět na burzách u Xionů . Když to nepotřebuji tak je sundaný . Nezabere moc místa ani moc neváží .
BobikČlenPřidáno
před 19 letto asi bude možna to bude tou postelí dyk mě už dlouho neser visoval ;- Bobik
To buď Simo ráda že to nerealizuje v tý manželský posteli.;M:r
No tak vám tedy řeknu, že funkce technika C24 mně byl čert dlužný. Do teď jsem Macháčka viděla po odpolednech jen sporadicky a teď už ho nevidím ani v manželské posteli kvůli těm jeho vynálezům, které neustále vymýšlí a pak realizuje:v:v:v
uknajČlenPřidáno
před 19 letach jo machajda měl noční sen jako já:x tak si ukážem kdo vrtal vrtal věčí díru:s
BobikČlenPřidáno
před 19 letMachajdo Machajdo ty si snad udelas díru do bydlika ?? :x
Ahoj všichni,:_
tak mě při posezení v Mikulově napadla zajímavá myšlenka.Jelikož jsme seděli v uzavřeném předstanu,topili přímotopem a bylo nám velice fajn(i vlivem burčáku atd.),urodil se mě v hlavě nápad na vytápění předstanu bez použití el.přípojky.
Jak na to?
Vzhledem k tomu,že teplovovzdušné hadice procházejí kolem stěn karavanu,je potřeba pouze najít vhodné místo pro venkovní vývod a vyvrtat,či vykroužit,v mém případě díru 65mm(Průměr teplovovzdušného potrubí).Hadici potrubí rozřízneme a vložíme rozdvojku ve tvaru T a propojíme původní potrubí.Potrubí směrem k venkovnímu průduchu je nutné osadit uzavírací klapkou a dále propojit s venkovním průduchem.Samozřejmě řádně zatěsníme použitím vhodného tmelu.
Použité díly: propojovací díl tvaru T
uzavírací klapka
venkovní průduch
teplovovzdušná hadice cca 30cm
Nechá se koupit v karavan schopech celá montážní sada,nebo jednotlivé díly.Jak je však mým zvykem, uzavírací klapku jsem vyrobil a vmontovat do kusu T opatřil těsnícím kroužkem a šňůrkovým táhlem.Tedy cena celé montáže cca 150Kč + dvě hodiny práce.
Co říci na závěr?Topí to pěkně,samozřejmě ne zadarmo,ale to přímotop také ne a přípojka není vždy,nebo ji nechceme.Na výjezdu do Semína to odzkouším v akci a podám zprávu.:r
Ještě přiložím pár fotek,omluvte kvalitu jsou z mobilu.
Ahoj Machajda
_mch Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen