Franta REZACČlenPřidáno
před 10 letJenom, jestli se nebude v různých záhybech více usazovat šlem. Mám nádrž z KLTéček a občas jí musím pod tlakem prostříknout a to je hladká.
Franta a Daniela - CITROEN JUMPER
" Život je takovej a jinej nebude....".
bleriot11ČlenPřidáno
před 10 letPřesně tak,máš to pěkný a hlavně kliku,že ti to tam vleze.
Franta REZACČlenPřidáno
před 10 letPěkné řešení. Také jsem takto uvažoval. Ale ani jedna nebyla vhodná do mnou vymezeného prostoru.
Franta a Daniela - CITROEN JUMPER
" Život je takovej a jinej nebude....".
Chci se podělit o svou zkušenost s instalací odpadní nádrže.
Na vrakovišti jsem si vyhlédl palivovou nádrž (nafta - tedy plastová) ze starého Citroenu Jumpy. I s převlečnou maticí přes plovákovou díru za 500,-
V OBI dokoupil těsnící manžety do HT odpadu, uzavírací ventil. Kus hadice a zbytek pozinkovaného zemnícího pásku jsem měl ve stodole... Výpust je napojená přes gumovou manžetu z bývalého přívodu do nádrže. Jednu 3/4 díru jsem zašpuntoval, odvzdušnění nádrže zachoval. Výčko přes plovákovou komoru vzniklo z originál převlečné matice + kruh z těsnící gumy + tmel. Jednu díru jsem dodělal a opět přes gumovou manžetu do ní zasadil 10cm 2" zahradní hadice jako přívod (kvůli případné dilataci - chvění za jízdy) Držáky jsou ze zohýbaného zemnícího pásku 30 x 4 a kousků závitových tyčí.
Celá výroba a montáž zabrala jedno odpoledne. spodek nádrže je asi 5 cm pod nápravnicí karavanu. Drknul jsem o držák jen jednou , když jsem v Itálii na Garganu couval do hrozného terénu mimo silnici nad útes... Oprava byla tři rány kladivem :-) V zimně do odpadu sypu posypovou sůl, v létě leju Savo.
Vše slouží bez jakýchkoliv potíží...
Upravil Martin a Johanka dne 08.06.2016 16:03,
před 10 let
Martin a Johanka Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
Obrázek nebyl nalezen
Obrázek nebyl nalezen
Obrázek nebyl nalezen
Obrázek nebyl nalezen
Obrázek nebyl nalezen
Obrázek nebyl nalezen
Obrázek nebyl nalezen