Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Podložky na přední kola

Poslední aktualizace před 6 měsíců
P
PryingČlen
Přidáno před 6 měsíců
Měl jsem podložky na dvou SUV. Obě prodaná při cca 180-190000 km. U prvního se jízdní vlastnosti zlepšily opravdu skokově. U druhého už ten rozdíl nebyl tak velký. Ale to bylo zřejmě tím, že jsem změnu očekával. Během provozu nedošlo k žádnému zvýšenému opotřebování, jak je občas strašeno.
J
Jirka z LanstorfaČlen
Přidáno před 6 měsíců
Namontoval jsem v r.2021, podložky široké 20mm na přední nápravu. Prostě se mi to auto nelíbilo, přední kola jsou dost utopená. Najeto cca 20.000km bez problémů, nejde to poznat. Ale jezdím v klidu. Jediná nevýhoda je, že originální šrouby se nedají sehnat delší o 20mm. Musí se tam dát dlouhé šrouby s menší hlavou. Takže je potřeba mít dva klíče nebo ořechy na golu. Auto integrál, po odtučňovací kůře 3,5t.
J
Jirka z LanstorfaČlen
Přidáno před 5 let
Děkuji za odpovědi,
přesně jak píšete, změní se spousta věcí, teoreticky uvažuji stejně jako vy, proto jsem vznesl tento dotaz.Zajímá mě ale praktická zkušenost , jestli ji tady někdo má.
rodinny_typrodinny_typČlen
Přidáno před 5 let
Přesně jak píše gut, s rozšiřováním řízené nápravy byl bych opatrný, hodnota nebo rozsah ET bývá zapsaný v techničáku a měl by ses v tom udržet. Na Sharanu jsem si nechal dopisovat větší hodnotu ET o 6mm, prodejce aftermarketových disků dodal typový list se schválením pro model auta a měl to schválené ještě i pro větší rozšíření (ale upřímně věřit bezmezně v korektnost toho jeho schvalovacího procesu bych jako technik váhal). Jezdil jsem s tím tedy legálně a bez poruchy deset let, ale už i to bylo poznat - vyjeté koleje i třeba nájezd podélně na hranu asfaltového koberce trochu tahaly za volant. Další situace je brzdění na povrchu s různou adhezí vpravo a vlevo, ABS ti ucukne s tlakem na jedné straně víc a škube to s volantem na stranu, brzdové zásahy ESP to samé.
Potom náprava, kulové čepy a mechanismus řízení jsou navržené a odzkoušené na únavu s nějakou geometrií, zvětšením rozchodu a toho poloměru rejdu (jak vysvětluje gut) zvýšíš namáhání dílů. Jasně že při normálním ježdění je tam rezerva, ale zase ty naše povozy máme naložené prakticky furt naplno.
G
gutČlen
Přidáno před 5 let
Nevím jak u obytky ale u osobáku se změní jízdní vlastnosti. Kdysi si bývalý šéf koupil Mercedes kabrio 500 hrozné dělo. Koupil v Praze a hned na prvním odpočívadle jsme sundávali přední kola protože auto bylo na dálnici neovladatelné. Náprava je konstruovaná tak,že kola se otáčí v nějaké vzdálenosti od kulových čepů na rameni , pokud kola vysunete dále od ramene je auto moc háklivé třeba na vyjeté koleje. Podotýkám že šéf jezdil rally tak to určitě není rukama.
J
Jirka z LanstorfaČlen
Přidáno před 5 let
Napište, pokud máte zkušenosti s rozšířením rozchodu kol přední nápravy.
Ve hře jsou dvě varianty- nové disky s menším ET, nebo rozšiřovací podložky.
Zvažuji koupit litá kola 16". Pokud koupím kola s ET -50 , bude náprava širší o 36mm, což zase není tak málo.Ale rozšíří se i vzadu, kde je Alko náprava široká dost.
Podložky na přední nápravě jsou široké 30mm 1ks. Zdá se mi to už hodně (přeci nejde jen o vzhled).
Mám integrál Fiat 2015.
Dík.
J
Jirka z LanstorfaČlen
Přidáno před 5 let
Tady je k tématu vlákno schované za "šrouby".
https://www.carav...ost_260178
J
Jirka z LanstorfaČlen
Přidáno před 5 let
Taky by mě to zajímalo.proto oživuji vlákno.
dík.
T
thomash1Člen
Přidáno před 7 let
Používáte podložky na přední kola a jake? mam Alko zadní napravu a chtel bych předek rozšířit kvuli stabilitě
Doporučte něco Dík
[color=#0000ff]Hymer BMC I 600[/color]
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: thomash1, gut, rodinny_typ, Jirka z Lanstorfa, Prying
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 24
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025