FunHlavní administrátorPřidáno
před 5 letTéma je již vyčerpané, proto ho uzavírám.
Fun

😊
Upravil Fun dne 19.01.2021 16:45,
před 5 letPosílám odkaz na článek, který dokumentuje aktuální dění v Německu s ohledem na rizika blackoutů v souvislosti s elektromobilitou. Potvrzuje t, m.j., co jsem psal výše.
Fun: Odborná veřejnost považuje autofórum vpodstatě za dezinformační web. Mám zdokumentovaný minimálně jeden případ, kdy vyrobili cílenou dezinformaci. Proto odkazy mažu.
Upravil Fun dne 19.01.2021 16:43,
před 5 letPetře Dubí děkuji za vysvětlení ale já na toto bunky nemám mě to přijde moc složité já ani moc nepoužívám mobil
prostě je to jiná doba
O co se v tom mailu jednalo prostě nabíjelo se elektroauto a najednou během pár minut to začlo pěkně hořet
kdybys chtěl tak mě napiš na SZ adresu Tvůj mail a já ti to přepošlu
Upravil sarik dne 15.01.2021 22:16,
před 5 letPetr Dubí a ostatní asi se vám ten můj odkaz neotevřel, velice se omlouvám a nedaří se mě toani podle návodu co mě dal petr ,jsem dříve narozen a tak se moc nevyznám v takových to věcech takže jěště jednou sorry
Macek2ČlenPřidáno
před 5 letNevím jestli jste si toho všimli, ale příspěvky Sarika a Kamilia sem přeřadil admin z jitého vlákna - předpokládám, že bez jejich souhlasu.
petr Dubí doufám že se ti video otevřelo, jinak k tomu není nic napsané akorát dobíjení elektromobilu,
pedaČlenPřidáno
před 5 lethele @Espero máš 100% pravdu, ale riskuješ “bana” ..... faktické zveřejňování faktů se tady netoleruje.....něco o tom vím🙈
To fun: Do školy jsem na ně chodil, na ty hlody. Míníš li hlodem zákon o zachování hmoty nebo energie. Už je to fakt dávno, ale ekopošuci mě nutí si to pořád a pořád osvěžovat.
Až na to, že dřevo a biomasa asi není významný zdroj energie z hlediska energetického mixu. To jsem samozřejmě věděl, ale šlo o elektropohony aut a ne o metan z biomasy. Takže o dřevní chemické nebo vodní kinetické energii jsem nepsal. Nové stromy při růstu spotřebují nejen CO2, ale i teplo a světlo (energii) ze slunce anebo z teplárny (pěstují-li se ve skleníku), vodu ani tak moc ne, tu opět vypaří kromě té malé části, kterou zadrží v sobě.
To už bychom mohli začít mluvit o tom, že se jako obnovitelný zdroj energie bude jímat metan ze střev všech zvířat a lidí a pak získané energetické zdroje v podobě energie chemické se budou používat například pro dálkové vytápění. Nebo do plynových lahví pro karavany. Už vidím krávy, jeleny, a třeba i kapry, žraloky nebo sebe s hadičkami v řitních otvorech a s jímacími lahvičkami na hřbetech. A co teprve třeba u ruského nebo amerického prezidenta. Nebo našeho. Nebo britské královny. (Akorát by se tam muselo vymyslet něco efektivního na stlačování toho metanu v hřbetních lahvičkách, aby je nebylo nutno měnit každou chvilku, to by bylo fakt personálně náročné). A mohlo by to vyžadovat více energetických zdrojů, než kolik se jich tímto způsobem získá. Pomalu už uvažuju jako estrádní ekopošuk. Nejvyšší čas přestat.
Upravil Espero dne 13.01.2021 21:25,
před 5 let