Tak pak dej vedet taky spotrebu, pac mam neprijemne tuseni, ze to bude papat i travicku kolem cesticky. My kdyz jsme tahali 1600kg karavan benzinovym CR-Vckem (2litr ), tak nebyl problem jezdit za 15litru...
AHOJ měl jsem ho pujčeny od kamoše...jak jsem psal na začatku tohoto vlakna.měl jsem Hyundai i40 ,
auto to zvladalo ale trapil se při trochu většim kopečku,nebyl to automat.
Tak jsem si pujčil Tucsona a bylo to lepši ale opět trapení...nakonec jsem koupil
Mitsubishi Outlander II 4-4 automat-2012 a bylo to pecka,vyzkoušeno na stopání na Liberec
vubec to neví že něco taha.Pokud jde o automat,opět nemohu říct nic proti tomu.
jde o to že to chce 1) vyměnit olej v automatu
2) nechat to nastavit a řict že to bude hlavně tahat
3) servis vam to nastavi podle požadavku tahani
Tak jsem koupil opět Mitsubishi Outlander III - 2016-automat-4.4,obsah 2300
opět vše vymněnil (olej) a vše šlape jak ma...takže za mně bych do toho nešel
(Hyundai Tucson nx4 v benzinu ) a v benzínu uz vubec ne.oVše je jen o názoru,každy tady má jiny pohled a zkušenost.Jinak přeji hodně zdaru
a ještě jedna rada,pujč si ho někde a uvidiš,taky jsem zkoušel několik aut..
Zdravím všechny.
Máte tu někdo zkušenosti s tím jak táhne nový Hyundai Tucson nx4 v benzinu ?
Kotýnci na cestách ...
Upravil Kukyn dne 07.11.2021 18:00,
před 4 roky
ipyČlenPřidáno
před 5 letAhoj.
Záleží od hmotnosti prívesu, a hmotnosti, konštrukcie výkonu motora ťažného vozidla stabilita súpravy je najlepšia s dodávkou, dokonca lepšia ako s SUV.Karavan 1300 kg som ťahal Renault Scenic II 1,9 dci úplne v pohode vobec sa netrápil po diaľnici max 110km spotreba 10l stabilita dobrá,Kia Sorento 2,5crdi 110kw absolutne bes problémov spotreba 11l najazdil som na nej 480 000km bez vážnej poruchy 90% s prívesmi do 3000kg.Teraz mám Jeep Grandcherokee 3,0 188kw objem a výkon samozrejme nenahradíš spotreba 11 - 12l
Ivan.
AdasČlenPřidáno
před 5 letAhoj,
Za mě je ideální auto na taháí Range Roverer Tdv8 3,6 biturbo 200kw tahám s ním Tabberta 2300kg a jsem s tím maximalne spokojenej drive jsem mel Pajero 3,2 did 120kw ale tomu se moc nechtělo, jak přišel delsi kopec tak ztracel vykon. S Landrovetem jezdim okolo 13l nafty, s karavanem 15-16L na 100 km a kopec nepoznáte.
Díky čau.
[img][/img]
Upravil Adas dne 05.01.2021 02:34,
před 5 let
Adas Připojili následující obrazek:
Zdarec všici,
my taháme Dethleffs Camper 560 1600kg Mitsubishi Pajerem III 118kw a je to paráda. Dřív jsme měli Hondu CR-V 2.0 benzín, ale ta to chudina nedávala...
MikinČlenPřidáno
před 5 letZdravím,
Taky se přidám, nejvhodnější na tahání karavanů Ram 1500 Hemi 5,7 spotřeba 21 litrů LPG po dálnici. Karavan hmotnost 1800 kg. Mirek
Upravil Mikin dne 19.11.2020 18:48,
před 5 let
Mikin Připojili následující obrazek:
Zdravím všechny. Jsem nový jak tu na foru, tak i s bydlíkováním. Pro začátek musím upřesnit, že jsme auto kupovali mnohem dřív než karavan. Ten jsme kupovali s ohledem na auto. Takže kombinace Hyundai i 30 kombi 1,6i 99 kW
+ přívěs 850 kg provozní.
Zdravím, dle mého názoru a z vlastní zkušenosti bych řekl že "hmotnost tažného vozidla a výkon motoru nenahradíš". :-) To znamená, čím těžší a výkonnější tažné vozidlo, tím bezproblémovější bude jízda. 4 kolka je také výhoda.
Řešili jsme před pár lety stejný problém a přešli jsme z velkého kombíku na SUV. Taháme Volvem XC90 s motorem D5 a automatickou převodovkou a nemáme si na co stěžovat.
MikinČlenPřidáno
před 7 letAhoj, i s Ramem to jde.
Sloučené 17. červenec 2019 22:59:
Tak zkusím nahrát Rama a přívěs
Tak vam všem děkuji,včera jsem prodal Hyundai..a už koukam ..asi pujdu do tohoto
Renault Grand Espace 2.2 110 kW (150 koní)
no vim proti Hyundai nic moc ale jak jsem rikal na začatku diskuze...
měním rychlost za sílu...tak uvidím ,v sobotu se jedu kouknout...dam vědět...
a ještě koupil jsem klimu do karavanu víz.vlakno klimatizace...mrkněte je prej dobra a hlavně nemusíte dělat zadnej odvod...tak pro ty kdo chce koupit muj tip