Mám na prodej 1ks PB Řeckou i s redukcí na CZ hadici - SZ
Jak rozeznám odkud ,která lahev je?
Rudy děkuji!
Vidím v tom rozumné řešení jak jet tak 2 x za zimu na týden lyžovat a netahat 3 bomby nebo jak neplatit zbytečně plnící lahve. Kdybychom měli více času, to by byla jiná situace.
To ano,ale člověk v tom není tak yběhlý a neví,co kupuje na bayoši prodává jednu Italskou s redukčákem,ale jest-li je ještě použitelná,to fakt nevím.
Na kolik vyjde v Italii jejich lahev musim asi i jejich regulator,nebo by stacila jen redukce
Asi koupím aspoň 1 německou lahev na výměnu abychom netahali v zimě tři. Poraďte prosím Alugas nebo ocelovou?
Myslel jsem na tu hliníkovou ale bývají v kempech v Rakousku i tyhle nebo to už si příliš vymýšlím? V Itálii nevymění asi ani tu německou ocelovou? Děkuji
Upravil Tomze dne 12.12.2019 22:00,
před 6 let
pavel1971ČlenPřidáno
před 6 letTak teď o víkendu jsem byl lyžovat v Livignu a v noci -15.V láhvi zustala cca čtvrtina a duocontrol přepnul na druhou lahev.Přez den tepleji,tak se lahev zase přepnula,aby se dočerpal plyn.Dávám pouze propan,lahev se takhle vyjede opravdu celá,to s propanbutanem ani náhodou.
Upravil pavel1971 dne 12.12.2019 16:34,
před 6 let
FunHlavní administrátorPřidáno
před 6 letPokud bych plánoval cestu do takto extrémního počasí jako je trvalých -15°C, pak bych natankoval propan. Ale kdy a kde je takové počasí?
Další věc je doplnění plynu na cestách. Např Rakousko, Itálie, Dánsko, Norsko má zpravidla směs s vyšším obsahem propanu. Británie nepoužívá směs vůbec, pouze propan.
Proto se LPG nebojím ani v zimě.
Fun

😊
Jaro,léto,podzim plnicí lahve super,ale co v zimě při -15 st.když nejsou ve vyhřívaném prostoru?Asi nic moc,neb v lahvi zůstane asi 40 procent butanu a čistý propan u benzinky nenatankuješ.Zimní směs bývá 60 prop.a 40 butan,na severu bývá lepší poměr.
můžeš prosím poslat jejich foto,a,kde je v Italii plníš na benyince to prý nejde
Jednoznačně plnicí lahve(nádrže). To bylo první, co jsem do nového auta pořídil. 9 let jsem je nevyndal a netahal jsem se s nimi, pouze doplňoval LPG. A neřeším, v které zemi jsem a kolik v nich ještě zbývá, k tomu samozřejmě Duocontrol CS. (I letos v Itálii bez problému). Je to pohodlné, doplním když potřebuji, je na nich ukazatel stavu, vždycky vím, kolik tam mám. Za celou dobu nebyl jediný problém. Výborná investice.
máš namysli ty hliníkové plnící lahve a naplní mi je i na běžný benzince
Sloučené 12.12.2019 09:11:
není jednodužší si pořídit v Italii lahev,sic nejsem znalec,ale asi bude zapotřebí nějaké redukce je otázka jaké
Sloučené 12.12.2019 09:18:
tak,jak to všichni vlastně děláte,když vyjedete někam na dýl?
Řešením je jedna německá láhev, která se dá vyměnit na řadě míst (např. kempy) i v zemích, kde mají jiný systém. Českou láhev Ti vymění jen v ČR a na Slovensku.
Alternativou jsou plnící láhve nebo nádrž na LPG a sada redukcí.
GardaČlenPřidáno
před 6 letNo s našima lahvema jen Slovensko.
Dokáže tu prosím někdo vysvětlit,jak vyměnit plynové lahve,kde a kdo akceptuje ty naše,nebo musím pro Italii ,Rakousko a jiné země schánět jejich lahve?At píše ten,kdo s tím má životní zkušenosti,ne ten,co si někde něco přečte.Díky.
Sloučené 12.12.2019 07:07:
Tak nikdo tu nema zkusenosti