Jo, to je pravda, neplati to obecne. Ja mam napriklad od operatora dynamiku, ale je mi pridelovana prioritne, takze je prakticky porad stejna, i kdyz za fix neplatim. Neuvedomil jsem si, ze to neni uplny standard.
Nicmene, poptat se operatora na moznosti muze kazdy, eventualne na nejakeho mistniho bastlire, kterej ma s VPN/NAS zkusenosti. Ja mam Synology, tam to jde pres OpenVPN a DDNS. Hral jsem si s tim, ale nedotahl do konce. Zkusim ted o vikendu.
Upravil Metyl dne 18.03.2026 13:27,
před 1 měsícNejlepsi je si VPN udelat pres domaci router/server, proc bys neco platil?
Diky, na to jsem uplne zapomnel, ze pro stream budu muset jet pres VPN. Zrovna planuju telku a budu, holt, muset i doresit muj router a NAS. Nu coz...
V historii vlákna jsem našel svůj příspěvek z před šesti let, takže přidám update. Stále používám Google Chromecast dongle, na kterém aktuálně jede Google TV. Na něm instalovaný OnePlay a další aplikace jednotlivých TV stanic. Kvůli regionálním omezením mám na něm nainstalovánu i VPN na domácí server, takže se i v zahraničí jevím streamovacím službám jako český uživatel. Konektivitu k internetu aktuálně zajišťuje RUTM30 od Teltoniky. Ten nahradil můj dlouho používaný Nighthawk M1 a přidal 5G pásma a e-SIM profily. Používám defaultně T-Mobile kartu s neomezenými daty v ČR a 65GB v EU. V případě potřeby dokupuji lokální SIM nebo e-SIM. Router samozřejmě využívám i pro přístup k internetu k dalším účelům (GPS lokace, navigace, Victron VRM, notebook, tablet...)
Tento ekosystém zajišťuje perfektní příjem ve FHD, jen v několika případech jsem musel snížit bitrate (přepnutím na HD nebo SD). Berte vše uvedené jen jako tip a osobní zkušenost.
Upravil Rudy dne 17.03.2026 19:29,
před 1 měsíc
PetrMČlenPřidáno
před 2 měsícePokračuji v tématu a doplním moji další zkušenost. Xiaomi jsem definitivně zavrhl, je to nestabilní a pomalé. Pořídil jsem STRONG LEAP-S3, a je to o 1000% lepší. TV bez problémů naskočí, napájení 12V, vůbec to nepadá a je schopný pracovat i při malé rychlosti cca 5 Mbps. Při vyšší bez sebemenšího zaváhání. Zatím jsem velmi spokojený a je to přesně to, co jsem hledal.
zdenek a Irena LbcČlenPřidáno
před 6 měsícůAle ano, je to pravda. Tam, kde se pohybujeme my, to pravda je. Když ale jede člověk někam mimo civilizaci, asi to fungovat nemusí.
I kdyby někdy signál nebyl, stalo se to jen vyjímečně, je to pro nás, zatím, to nejlepší řešení. A o to tu, myslím si, šlo.
PS: možné řešení v exotických krajích by byla možnost zakoupit si data v místě pobytu, nevím, nikdy jsem neměl potřebu to řešit...
Upravil zdenek a Irena Lbc dne 31.10.2025 19:16,
před 6 měsícůkamilio Jak píšeš ,vyjádřit se k tématu a ne někomu radit nějaké nesmysli o které zakladatel vlákna nestojí.
To jsou právě ty důvody proč sem chodí málo lidí a ještě míň přispívá nějakou radou.