Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Otevírání hranic v Evropě po koronaviru

Poslední aktualizace před 5 let
PabloGSPabloGSČlen
Přidáno před 5 let
Toto je taky další pozitivní zpráva, která nám to cestování ulehčí
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/da...iny-167244
HrenyHrenyČlen
Přidáno před 5 let
Souhlas, neřešit a jet, než mě někdo zastaví, když mě zastaví, tak já nic nevědět, otočit to a zkusit jinudy.
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 5 let
galasek781: Říká se, že připraveným štěstí přeje. Smile
K
kutil1Člen
Přidáno před 5 let

galasek781 napsal:

@galasek781 - Myslím že se v tom moc štouráte, přijel jsem ze Španělska a na žadných hranicíc nikde nikdo průjezd čistý, je to dva dny kdy jsem byl dvakrát po sobě na Slovensku a průjezd normální, čím víc se budete někde informovat tím hůř.

Styl Volný.
G
galasek781Člen
Přidáno před 5 let
Myslím že se v tom moc štouráte, přijel jsem ze Španělska a na žadných hranicíc nikde nikdo průjezd čistý, je to dva dny kdy jsem byl dvakrát po sobě na Slovensku a průjezd normální, čím víc se budete někde informovat tím hůř.
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 5 let
Jj máš pravdu. Nějak jsem se v tom ztratil. Právě ten elaborát Blatného jsem zkoumal až jsem se v tom zamotal. V tom aby se prase vyznalo. A teď jsem se i dočetl jak to má HU a SR s tranzitem. Jestli jsem to dobře pochopil, tak v současné době při tranzitu přes HU a SR nemusí být test a to by mělo asi platit i cestou z5 do ČR. Jen jsem zvědav kolikrát se to ještě změní než vyrazíme.
M
mariaČlen
Přidáno před 5 let
to tomik kralu:

myslím, že nemáš úplně pravdu. Z červených nemusíš mít test, pokud jedeš vlastním dopravním prostředkem. Pokud jedeš z tmavě červených, musíš mít dle některých zdrojů antigen, z jiných PCR a prokázat se jím přo vstupu do ČR. Navíc Blatný spatlal po soudem zrušeném nařízení 25 stránkový elaborát, kde původně antigenní test změnili na PCR.... aby se v tom prase vyznalo
tohle je na stránkách MZV: https://www.mzv.c...ovani.html
MilanFMilanFNováček
Přidáno před 5 let
Čo znamená zdravotná kontrola ? Je to meranie teploty alebo aj niečo inšie ?
T
ThomanČlen
Přidáno před 5 let
mělo by platit to co je na stránkách mzv.cz ... transit by měl být v pohodě. Takže nejdůležitější je omezení v zemi kde chci zůstat, kontrola zemí přes které je transit a pak opatření v ČR Smile

Maďarsko:
Tranzit zůstává zachován. Cizinec v tranzitu (i Čech) přes Maďarsko musí mít platné doklady pro vstup do schengenského prostoru (Čech platný OP nebo pas), prokázat, že se jedná o tranzit přes Maďarsko do cílové země a musí být možný průjezd ostatními zeměmi na trase. Při vstupu do Maďarska může být provedena zdravotní kontrola a v případě příznaků nákazy nebude cestující na maďarské území vpuštěn. Při tranzitu je nutno dodržet určité podmínky – rychlý průjezd (opustit Maďarsko do 24 hodin), vyhrazené hraniční přechody, trasy a odpočívadla (viz mapa na stránkách maďarské policie) a v určené časové intervaly.

Slovensko:
Zcela bez testu, registrace či karantény mohou z České republiky přicestovat na Slovensko následující osoby:

členové posádky nákladní, autobusové a železniční dopravy
tranzit občanů členských států EU a jejich rodinných příslušníků přes území Slovenska do jiného členského státu EU; tranzit znamená průjezd ne delší než 8 hodin bez zastavení s výjimkou čerpání pohonných hmot; tato výjimka platí i při změně dopravního prostředku (např. pro příjezd po zemi na mezinárodní letiště a následný odlet z něj)
osoby přijíždějící za účelem výkonu soudního rozhodnutí ve věci střídavé péče rodičů o nezletilé děti
zaměstnanců provozovatelů prvků kritické infrastruktury v odvětví energetiky a průmyslu (se souhlasem Ministerstva hospodářství SR nebo Ministerstva dopravy SR)
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 5 let
Teď je to tak, že musí být test při opuštění ČR a třeba do GR nesmí být starší 72 hodin. Při návratu do ČR musí být test před cestou jen z "tmavě červených" zemí pokud se cestuje hromadnou dopravou - letadlo, vlak atd. Pokud cestuješ autem sám s rodinou tak ani z "tmavě červených" zemí nemusí být test při vstupu do ČR. Pokud jedeš pouze tranzit přes "tmavě červené" země např. SRB a nezdržíš se v dané zemi déle jak 12 hodin tak mít test už při příjezdu do ČR také nemusíš. Test musí být po návratu do ČR z "červených" zemí a musíš do obdržení negativního výsledku být v karanténě.
Ptal jsem se na to jestli po vás chtěli test při návratu přes tranzitní země proto, že jsem se dočetl, že při vstupu např. do HU nebo SK musí být také test. Tzn. že pokud pojedu např. po měsíci pobytu v GR, tak by asi měl být test i při návratu už z GR, aby tě pustili přes HU,SK, hranice.
Čerpal jsem z webu MZČR ale úplně jasné to není.
M
mariaČlen
Přidáno před 5 let
na HU/SK hranicích nás kontrolovala mladá ženská v uniformě. Zkontrolovala občanky a zeptala se, jestli máme testy. Odpověděl jsem jí, že jedeme tranzit z BG a žádný test do SK ani jiné tranzitní země nepotřebujeme. Dále jsem si neodpustil jedovatou poznámku o bordelu, kde se něco zavede, soud to zruší a obratem se zavede ještě větší pitomost. Na to řekla, že jsem dnes již druhý s takovou informací a že se na to tedy bude muset informovat. A nechala nás odjet.
Podle těch blábolů. co jsem načetl jsou dvě možnosti, nevím, která je pravda, záleží na zařazení dané země:
1) musí být PCR test max 72 hodin starý v okamžiku vstupu do ČR a potvrzení o vyplnění příjezdového formuláře.
2) stačí antigenní test max 24 hod starý v okamžiku vstupu do ČR a potvrzení o vyplnění příjezdového formuláře.
Příjezdový formulář je nutný zejména pro případ, že by někdo ve vašem autě byl následně pozitivní a nemohl si vzpomenout, s kým jel .....
K tomu vás mohou fízlovat, jestli dodržujete samoizolaci.

Nejdříve pátý den po návratu PCR test. Do PCR samoizolace a 14 dní po návratu i venku s respirátorem.

PCR test v BG cca 50E, antigen zhruba polovina. Neposílají ho prý mailem, je potřeba vyzvednout. To zejména u antigenu může znamenat, že se nedá stihnout. V 8 ráno test, do 16 na lyžích, sbalit a cesta domů. To je reálné do 24 hodin nestihnout

Ostatní hranice celkem v pohodě.
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 5 let
Na těch HU/SK hranicích chtěli jak starý test ? Museli jste si nechat dělat test před cestou do ČR v BG ? Na jiných hranicích při zpáteční cestě test nechtěli ? Děkuji za odpověď.
M
mariaČlen
Přidáno před 5 let
jsme zpět. Ze Sofie odjezd cca 22.30. Na hranicích BG/SRB 9min, Srbsko bez problémů. Hranice SRB/HU cca 25min. Všude sice svítí min 3 okýnka zeleně, ale jsou tam kužely a reálně funguje jedno. Hranice HU/SK 1min, ale chtěli po nás test. Hranice SK/CZ jsme si nevšimli. Je tam sice zúžení, ale nikdo nás nestavěl.
PCR testy nás chtějí asi jen odradit. Přece jenom 3x 1380Kč za test a 5 dnů samoizolace prodraží fest zájezd. Ubytování se snídaní pro 3 osoby na 5 nocí stálo 8700Kč, skipasy 4x2000Kč=8000Kč, testy cca 12.000Kč, nafta cca 6000Kč. + poplatky za dálnice. V Srbsku je to celkem darda proti ostatním
T
ThomanČlen
Přidáno před 5 let
https://www.sezna....seznam.cz

Tak uvidime jak dlouho to vydrží...
M
mariaČlen
Přidáno před 5 let
na čáře jsme byli po 23 hod. Nikdo před námi, nikdo za námi. Zeptali se kam jedeme, popřáli šťastnou cestu. Na Hu to stejný, ani nám nedali cedulku tranzit. Jen Srbi skenovali občanky a chtěli standardně zelenou kartu a techničák. Mají nás sice v SK, HU a BG SPZ v systému platby dálnice, ale to nic nevypovídá o identitě řidiče a pasažérů.
PS: čeština je na sjezdovkách převažující jazyk. Jako v dobách normálního světa o jarňákách v CavalleseSmile
Upravil maria dne 03.04.2021 07:48, před 5 let
T
ThomanČlen
Přidáno před 5 let
Maria: sim tě, pro info... Na hranicích cz/sk, sk/hu dávají všechny co projíždí do systému (probíhá kontrola) nebo je průjezd volný a kontroluje se náhodně?
Díky.

P. S. Závidím pěkné sjezdovky, my se letos sklouzli jen na bobech (asi jako většina).
M
mariaČlen
Přidáno před 5 let
to Kutil1 :

beru jako přátelskou připomínku a na svou částečnou obhajobu uvádím.
- byl téměř úplněk, bylo vidět krásně
- mám adaptabilní světlomety s automatickým přepínáním dálkových světel
- provoz téměř žádný, až po BG hranice po dálnici. Potom od Sofie kousek před Bansko opět dálnice. Až na kousek v Srbsku opravdové dálnice, ne D1
- nejel jsem to na jeden zátah, psal jsem 12 hod jízdy. Jel jsem od cca 22,30 do 3,00, Pospal a v 6,00 pokračoval. V Sofii oběd a káva u příbuzných, potom cca 2 hod do Banska
- nejsem na sebe pyšný, že porušuji pravidla, ale ONI si začali a já chtěl před tím co nejrychleji ujetWinki

to DadakaL:
obytňáky stojí nahoře na parkovišti kousek od horní stanice gondoly. Teď jsou tam jen Bulhaři, jeden anglán a tuším jeden Holanďan. Krásný místo přímo na sjezdovce. Svítí tam sluníčko, ta fotka je cca v 16,45. U gondoly je restaurace. Od včerejška povolili šrouby a otevřeli hospody, kina, divadla.... V neděli mají volby, možná chtěl někdo na poslední chvíli urvat body, ale třeba to noví mocipáni zase zaříznou
Taky jsem dlouho váhal, neměl jsem doma podporu. Nakonec mne moje drahé dcery podpořily a vyjeli jsme ve třech narychlo přes booking. Teď mě sere, že jsem si ten obytňák neprosadil, ale ztratil bych asi spoustu času přejezdem. Jsem tak trochu mrtvej Homolka
K
kutil1Člen
Přidáno před 5 let

maria napsal:

@maria - jeli jsme osobákem, v noci. Adaptibilní tempomat na 150. Téměř nulový provoz. Tankovali jsme za Suboticí a hned za čárou v BG. S testama zpět určitě něco vymyslí, aby se musely dělat. Přece nám to nebudou zbytečně ulehčovat. To by tak hrálo, aby si lidi trajdali. Sedět doma a makat na vrchnost. Pořádek musí být.
Jinak málo lidí, na lanovkách se nečeká, počasí zatím luxusní, celodenní permice cca 23E

Maria, to neděláš dobře "s těmi sirkami".. s tou rychlostí v noci. Pokud jsi 2x tankoval, tak ta průměrná rychlost bude přes 120 km /hod.

Píšeš 150 tempomat. I když byl téměř nulový provoz, musí se tlumit světla kvůli autům v protisměru i na dálnici a kvůli autům, co se předjíždí. Tlumená světla mají dosvit cca 60 metrů (levá část vozovky - asymetrické), bezpečná rychlost při tlumených 70 km/hod (překážka - neosvětlené havarované vozidlo, zvíře,..). Pochybuji, že se při přepnutí světel brzdilo na 70. Je mi jasné, že to nikdo nedělá, proto ty hromadné karamboly. Pak 12 hodin jízdy... únava. Jinak ty hrozně těžké nehody se stávají dost často vyježděným řidičům, kteří ví, že to mají v "ruce" a ví "dobře", co dělají.

Další moment je ten, že když se něco stane v budoucnu, pak žalobce může použít..... Na sociálních sítích uváděl... v noci... 1200 km za 11 hodin....

§ 18 Rychlost jízdy
(1) Rychlost jízdy musí řidič přizpůsobit zejména.......... smí jet jen takovou rychlostí, aby byl schopen zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou má rozhled.

Je - li možné, ber to jako přátelskou připomínku pro svoje spolucestující od toho, kdo řídí přes 50 roků a neměl žádnou zaviněnou nehodu a jak jsem tu již psal, mám v minulosti naježděno zkušebním vozem s výjimkou na neomezenou rychlost mimo obce.
Upravil kutil1 dne 01.04.2021 20:39, před 5 let
D
DadkaLČlen
Přidáno před 5 let
Take jsem o tom uvažoval a vahal,
Teď vidím ze jsme asi prodloužili počasí luxusní..
Na ty poslední fotce jsou obytnaky ,kde stojí?
K.
M
mariaČlen
Přidáno před 5 let
oprava, permice cca 28E
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 25
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025