Ondra T2ČlenPřidáno
před 5 letNajdi na youtubu Adama - zkus zadat Adams life. Ulazuje stavbu druhe vestavby. Tak Ti videa treba pomuzou.
Já zas měl problém s hlučnou podlahou.. Tady píšou, že je důležitý zvolit vhodnej ten antivibrační materiál (spam) tak to asi zkusím, protože už si fakt nevím rady a ten hluk je děsnej.. Nevěděl by třeba někdo co by se s tím dalo dělat?
Upravil Fun dne 26.11.2021 15:56,
před 4 rokyPosílám fotky renovace Rapid 136 . Vejde se sem jen jedna pošli email na sz.
gut Připojili následující obrazek:
petak - tyhle odhlučnovací desky se mě líbí ale problém je v tom že firma gumex to prodává pouze pro registrované partnery a bohužel volal jsem tam a nemám šanci coby běžný zákazník to koupit. Jak se Ti to podařilo koupit?
gut - mohl bys poslat nějaké fotky?
luky - kde se případně dají koupit zbytky ?
Upravil sarik dne 17.09.2020 08:47,
před 6 letBral jsem Neoprene 10 STP Black Gold STP Blackton 4 Firma 2din.cz
Ještě moc pomáhá přidělat na přední kola podběhy a ty polepit odhlučněním. Kamarád je prodává ,, Lokari ,,
Více foto pošlu na požádání.
Denke daran: Amateure bauten die Arche, Profis die Titanic!!
Odhlučňoval jsem Rapida 136 po renovaci. Použil jsem dva materiály jeden je něco jako samolepící asfaltová lepenka. A druhý je něco jako měkká guma nebo houba. S výsledkem jsem já i majitel fakt spokojen. Majitel dokonce hned při prvních metrech sám od sebe říkal ,, to je tak tiché ,,.
Odhlučňoval jsem Rapida 136 po renovaci. Použil jsem dva materiály jeden je něco jako samolepící asfaltová lepenka. A druhý je něco jako měkká guma nebo houba. S výsledkem jsem já i majitel fakt spokojen. Majitel dokonce hned při prvních metrech sám od sebe říkal ,, to je tak tiché ,,.
_luky_ČlenPřidáno
před 6 letvestin.cz
Kupoval jsem odtud "zbytky" za příjemné peníze. V zásadě je potřeba dělat sendvič. První vrstva je něco těžkého, co omezí rezonance plechu (AMS) a další vrstva je něco, co pohlcuje zvuk, aby se jen neodrazil nebo neprošel skrz (to je nějaká vata/pěna/textilie).
Pokud člověk neřeší peníze, třeba v ahifi.cz toho mají dost.
Nuž, všetko je to frekvenciách, ľahké porovite materiály redukujú prestup zvuku vyšších frekvencií, ťažké materiály redukujú nižšie frekvencie a závesné hmotné materiály redukujú ultra nízke frekvencie. Takže všetko je to o tom, čo chceme odfiltrovat, taktiež ľudský sluch ma rôzne citlivosti na rôzne frekvencie(tie najnižšie nevnímame ani sluchom, ale skôr celým telom(vibrácie ). Takže keď sú tenké plechy na kapote, a ešte jej tvar je rezonancny, tak ľahká izolácia nič neporiesi(resp. malo) tam treba nalepiť ťažkú (butylovu, či inú) náplasť, nemusí byť po celej ploche na zamedzenie rezonancia a prenosu nízkych frekvencii do plechu, v prípade výskytu vyšších rušivých frekvencií sa použijú ľahšie materiály. Je toto hotová veda, napr. nejaký mercedes vraj ma až 180 kg tlmivych a izolačných materialov. Vo všeobecnosti treba odizolavat co najlepšie motorovú stenu(plocha medzi motorom a posádkou) a pre prienik zvuku von od motora zasa zamedziť, alebo co najviac skomplikovať prenos zvuku vzduchom smerom von(clenitostou tvarov vo vnútri, pretože vzduchotesnost z princípu nieje možné dosiahnut.
RomanPatrolČlenPřidáno
před 6 letZtišilo se to, hlavně zvenku.
petak- které desky jsi z toho katalogu použil?
Roman Patrol když jsi odhlučnil kapotu bylo to znát a jak moc?
Espero- Ty špřímaři! - nebo znáš metodu jak jet s vypnutým motorem???
jak je vepředu schůdek ten je také potřeba odhlučnit? Myslím že přes ten jenom plech hluk také může pronikat
Upravil sarik dne 10.09.2020 07:31,
před 6 letNejlepší odhlučnění motoru které znám, je ho vypnout.
Nemám skúsenosť, ale podľa popiskov(neúplných) by som sa tomu vyhol(a aj tej firme zrejme) V základe je to Mirelon a o protihlukovom účinku si dovolím pochybovať. Na zvukové izolácie motorov sa používajú iné materialy(hutnejsie, minerálne vlákna, olovené fólie a pod.)
Upravil oltcitak dne 08.09.2020 21:22,
před 6 let