Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

odhlučnění motoru

Poslední aktualizace před 5 let
Ondra T2Ondra T2Člen
Přidáno před 5 let
Najdi na youtubu Adama - zkus zadat Adams life. Ulazuje stavbu druhe vestavby. Tak Ti videa treba pomuzou.
R
RadekPNováček
Přidáno před 5 let
Já zas měl problém s hlučnou podlahou.. Tady píšou, že je důležitý zvolit vhodnej ten antivibrační materiál (spam) tak to asi zkusím, protože už si fakt nevím rady a ten hluk je děsnej.. Nevěděl by třeba někdo co by se s tím dalo dělat?
Upravil Fun dne 26.11.2021 15:56, před 4 roky
G
gutČlen
Přidáno před 6 let
Posílám fotky renovace Rapid 136 . Vejde se sem jen jedna pošli email na sz.
gut Připojili následující obrazek:
20200513_203930_2.jpg
P
petakČlen
Přidáno před 6 let

sarik napsal:

@sarik - petak - tyhle odhlučnovací desky se mě líbí ale problém je v tom že firma gumex to prodává pouze pro registrované partnery a bohužel volal jsem tam a nemám šanci coby běžný zákazník to koupit. Jak se Ti to podařilo koupit?

gut - mohl bys poslat nějaké fotky?

luky - kde se případně dají koupit zbytky ?

Kupoval jsem to asi před 5 lety, normálně mně to poslali poštou.
_luky__luky_Člen
Přidáno před 6 let
www.vestin.cz , co bys chtěl víc? Napsal jsem jim, domluvili jsme se a dokonce mi to za menší obolus dovezli domů, když jel okolo. Vzal jsem toho víc s tím, že až budu mít hotovo, pošlu to dál v rodině nebo dál. Ale postupuju pomalu.
Do dveří jsem bral sendvič AMS+netex, k motoru jsem nalepil AMS a pak Izovlies, pod koberce vepředu na podlahu jsem nalepil AMS. Sice to auto bude tak o 50kg težší, ale už se na dálnici s drahou polovičkou slyšíme.

Dřív prodávali zybtky i v Netexu, ale tahle doba už je pryč.
GardaGardaČlen
Přidáno před 6 let
Skus tohle:

https://www.ahifi...-wave.html

Ovšem nepočítej se zbytky. To bylo když to bylo nás všech Grin
Miloš
S
sarikČlen
Přidáno před 6 let
petak - tyhle odhlučnovací desky se mě líbí ale problém je v tom že firma gumex to prodává pouze pro registrované partnery a bohužel volal jsem tam a nemám šanci coby běžný zákazník to koupit. Jak se Ti to podařilo koupit?

gut - mohl bys poslat nějaké fotky?

luky - kde se případně dají koupit zbytky ?
Upravil sarik dne 17.09.2020 08:47, před 6 let
P
petakČlen
Přidáno před 6 let

HAF22 napsal:

@HAF22 -

petak napsal:

@petak - Ahoj, použil jsem materiál od gumotexu a výsledek je víc než dobrý, podívej se sem. Použil jsem dvě vrstvy, jednu hladkou a na ni jsem nalepil
tu s pyramidovou bosáží.
https://www.gumex...=obrazkovy

Který materiál jsi použil jako spodní vrstvu, jak tlustý a co všechno jsi s tím polepil?

Ahoj, jako první vrstvu jsem použil toto tl. 20 mm: https://www.gumex...ilter=True
to se mně zdálo málo.
A na to jsem nalepil toto: https://www.gumex...ageCode=cs
Mám integrál, starý Hymer, palubní deska je jen z 5 mm překližky, zespodu a všude v motorové části kam jsem se dostal jsem nalepil tu pěnu, na horu té překližky jsem nalepil 3 vrstvy plstěné látky( 1 vrstva tl. asi 0,5 cm) co se používá na utlumení v osobních autech a nacpal ji do všech volných prostor pod palubní desku. Výsledek je takový, že před tím se za jízdy nešlo domluvit, teď se dá poslouchat i rádio.
G
gutČlen
Přidáno před 6 let
Bral jsem Neoprene 10 STP Black Gold STP Blackton 4 Firma 2din.cz

Ještě moc pomáhá přidělat na přední kola podběhy a ty polepit odhlučněním. Kamarád je prodává ,, Lokari ,,

Více foto pošlu na požádání.
Denke daran: Amateure bauten die Arche, Profis die Titanic!!
G
gutČlen
Přidáno před 6 let
Odhlučňoval jsem Rapida 136 po renovaci. Použil jsem dva materiály jeden je něco jako samolepící asfaltová lepenka. A druhý je něco jako měkká guma nebo houba. S výsledkem jsem já i majitel fakt spokojen. Majitel dokonce hned při prvních metrech sám od sebe říkal ,, to je tak tiché ,,.
20200513_203930_1.jpg
G
gutČlen
Přidáno před 6 let
Odhlučňoval jsem Rapida 136 po renovaci. Použil jsem dva materiály jeden je něco jako samolepící asfaltová lepenka. A druhý je něco jako měkká guma nebo houba. S výsledkem jsem já i majitel fakt spokojen. Majitel dokonce hned při prvních metrech sám od sebe říkal ,, to je tak tiché ,,.
20200513_203930.jpg
_luky__luky_Člen
Přidáno před 6 let
vestin.cz

Kupoval jsem odtud "zbytky" za příjemné peníze. V zásadě je potřeba dělat sendvič. První vrstva je něco těžkého, co omezí rezonance plechu (AMS) a další vrstva je něco, co pohlcuje zvuk, aby se jen neodrazil nebo neprošel skrz (to je nějaká vata/pěna/textilie).

Pokud člověk neřeší peníze, třeba v ahifi.cz toho mají dost.
O
oltcitakČlen
Přidáno před 6 let
Nuž, všetko je to frekvenciách, ľahké porovite materiály redukujú prestup zvuku vyšších frekvencií, ťažké materiály redukujú nižšie frekvencie a závesné hmotné materiály redukujú ultra nízke frekvencie. Takže všetko je to o tom, čo chceme odfiltrovat, taktiež ľudský sluch ma rôzne citlivosti na rôzne frekvencie(tie najnižšie nevnímame ani sluchom, ale skôr celým telom(vibrácie ). Takže keď sú tenké plechy na kapote, a ešte jej tvar je rezonancny, tak ľahká izolácia nič neporiesi(resp. malo) tam treba nalepiť ťažkú (butylovu, či inú) náplasť, nemusí byť po celej ploche na zamedzenie rezonancia a prenosu nízkych frekvencii do plechu, v prípade výskytu vyšších rušivých frekvencií sa použijú ľahšie materiály. Je toto hotová veda, napr. nejaký mercedes vraj ma až 180 kg tlmivych a izolačných materialov. Vo všeobecnosti treba odizolavat co najlepšie motorovú stenu(plocha medzi motorom a posádkou) a pre prienik zvuku von od motora zasa zamedziť, alebo co najviac skomplikovať prenos zvuku vzduchom smerom von(clenitostou tvarov vo vnútri, pretože vzduchotesnost z princípu nieje možné dosiahnut.
RomanPatrolRomanPatrolČlen
Přidáno před 6 let
Ztišilo se to, hlavně zvenku.
S
sarikČlen
Přidáno před 6 let
petak- které desky jsi z toho katalogu použil?

Roman Patrol když jsi odhlučnil kapotu bylo to znát a jak moc?

Espero- Ty špřímaři! - nebo znáš metodu jak jet s vypnutým motorem???

jak je vepředu schůdek ten je také potřeba odhlučnit? Myslím že přes ten jenom plech hluk také může pronikat
Upravil sarik dne 10.09.2020 07:31, před 6 let
RomanPatrolRomanPatrolČlen
Přidáno před 6 let
Potřeboval jsem odhlučnit a odizolovat kapotu a použil jsem viz níže odkaz. Je to samolepící a velmi dobře se s tím pracuje a cenově přijatelné.

https://www.hifi2...ccent-10-2
RomanPatrol Připojili následující obrazek:
20200827_1122141.jpg
HAF22HAF22Člen
Přidáno před 6 let

petak napsal:

@petak - Ahoj, použil jsem materiál od gumotexu a výsledek je víc než dobrý, podívej se sem. Použil jsem dvě vrstvy, jednu hladkou a na ni jsem nalepil
tu s pyramidovou bosáží.

Který materiál jsi použil jako spodní vrstvu, jak tlustý a co všechno jsi s tím polepil?
Upravil HAF22 dne 09.09.2020 13:57, před 6 let
E
EsperoČlen
Přidáno před 6 let
Nejlepší odhlučnění motoru které znám, je ho vypnout.
P
petakČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj, použil jsem materiál od gumotexu a výsledek je víc než dobrý, podívej se sem. Použil jsem dvě vrstvy, jednu hladkou a na ni jsem nalepil
tu s pyramidovou bosáží.
Upravil petak dne 09.09.2020 11:39, před 6 let
O
oltcitakČlen
Přidáno před 6 let
Nemám skúsenosť, ale podľa popiskov(neúplných) by som sa tomu vyhol(a aj tej firme zrejme) V základe je to Mirelon a o protihlukovom účinku si dovolím pochybovať. Na zvukové izolácie motorov sa používajú iné materialy(hutnejsie, minerálne vlákna, olovené fólie a pod.)
Upravil oltcitak dne 08.09.2020 21:22, před 6 let
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: sarik, oltcitak, petak, Espero, HAF22, RomanPatrol, _luky_, gut, Garda, RadekP, Ondra T2
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 23
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025