PabloGSČlenPřidáno
před 5 letKupoval jsem karavan nový a s už nainstalovaným moverem a řídící jednotku mám namontovanou pod sedačkou, hned vedle napájecího zdroje Dometic, baterky, nabíječky a rozvodné krabice 230V. Vše poskládáno vedle sebe a za čtyři roky provozu ani jednou nezazlobil.
Upravil PabloGS dne 12.05.2021 19:32,
před 5 let
ZdenekZsPČlenPřidáno
před 5 letNe, to bude v pohodě, mover (řídící jednotku) zapnu klasickým spínačem baterie, pak zapnu dálku, přesunu bydlíka a zase všechno vypnu odpojovačem.
Myslím, že jsem o tom moc přemýšlel a výmyslel nesmysl. Určitě ještě před odjezdem udělám nějaký test, ale věřím, že to bude OK.
Díky.
Třeba to tak jednoduchý není (můj selskej rozum už byl večer trochu utlumenenj konzumací ...).
Nevím, jestli se mover vypíná nějak natrvrdo, nebo jenom elektronicky, ani na jaký frekvenci to ovládání funguje a jak dokáže odolávat rušení.
Takže možná bacha, aby přívěs po připojení do sítě nebo následkem rušení v síti neožil a nefrnknul, kam mu prodlužka dovolí :-)
ZdenekZsPČlenPřidáno
před 5 letBery - Ty jsi hlava a já jsem uplně blbej !!!
Přeci jen selskej rozum je selskej rozum. A já jsem zase za hlupáka :-(.
No, hlavně, že to mám vyřešené :-)
Díky Ti moc
No, mover sice nemám, ale když se na to podívám selským rozumem - budeš ho používat současně s připojením na 220V a při "jízdě" za bydlíkem tahat prodlužovák ? :-)
ZdenekZsPČlenPřidáno
před 5 letZdravím a chtěl jsem se zeptat, jestli jsou nějaká pravidla, kam umístit a nebo neumístit řídící jednotku moveru? Hlavně mě zajímá, jestli by někdo nevěděl, jestli by řídící jednotce nevadilo její umístění vedle krabice na 220V? Přeci jen je to vysílačka (nebo přijímačka) a chtěl bych ji umístit do skřínky vedle kola spolu s baterií. Bohužel je v té skříňce i spousta kabelů na 220V, nějaké zásuvky a ta krabice na 220V. Nevím, jestli kolem 220V nevzniká nějaké rušení nebo indukce a nebo nevím co?
Díky za případnou radu.