Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Vyboulení na boku vestavby

Poslední aktualizace před 5 let
F
framesČlen
Přidáno před 5 let
Mě rozdíl teplot prosinec vs. květen zase v zimě trochu vyboulí stropní 3mm překližku v vestavbě. Montováno v létě. Teď už zase OK. Holt teplotní roztažnost oceli 12, dřeva cca 5 "jednotek".
B
BeryČlen
Přidáno před 5 let
Ta tepelná roztažnost v řádu milimetrů už je fakt znát.
Já to vidím v přívěsu, když dopoledne začne na bok naplno prát sluníčko, tak se sice nic zvenku viditelně nevyboulí, ale celá stěna se nepatrně prohne (vnější plech rychle "naroste" a vnitřní izolovaná chladnější překližka ještě ne), takže se vždycky objeví dočasná škvíra mezi stěnou a vnitřní příčkou oddělující skříň od koupelničky, uprostře výšky stěny to udělá tak půl centimetru.
Nevšiml bych si toho, kdybych při prvních pokusech o předělání "skříně s umyvadlem a záchodem" na sprchovací koupelničku všechny rohy neobjel silikonem nebo sikaflexem nebo co to bylo a ono se to hned další den odtrhlo ... Takže další řešení bylo použití závěsů kolem dokola :-)
E
EsperoČlen
Přidáno před 5 let
Je to trochu jinak, já nechal volné místo mezi plechem a tou překližkou. Souvisí to s potřebou umožnit karosářské opravy třeba i plamenem, překližka se odšroubuje, na některých místech i odlepí. To zvlnění u mě nesouvisí s teplotou, ale s tím, jak je překližka připevněná k bokům, šrouby ten plech táhnou k ní dovnitř.
camperboycamperboyČlen
Přidáno před 5 let
Jojo, je to něco jako bimetal. Když se na vnitřní stranu plechu nalepí hliníko polyethylenová izolace, třeba K Flex nebo něco podobného, každý z rozdílných, pevně spojených, materiálů se na slunku roztahuje jinak.
Jinak žádné negativní vlastnosti, kromě estetiky, to nemá.
Pomůžeš tomu rozřezáním velkých zaizolovaných ploch mezi nosníky na menší, tak aby mezi nimi byla mikro diletace. Teda jenom té izolace, plechy bych neřezal Smile Smile
F
framesČlen
Přidáno před 5 let
6-m ocelová dodávka změní svou celkovou délku o více než 2mm při změně teploty o 30st C. Tak asi tak...
A
astrologNováček
Přidáno před 5 let
Jo, už jsem to auto viděl a je to přesně tak, jak píšeš. Děkuji za info.
E
EsperoČlen
Přidáno před 5 let
No mně se něco podobného projevilo na plechové karoserii po montáži výdřevy už při dodání, ale nejde o vyboulení ale jen o mírné zvlnění bočního plechu. Když jsem si vůz prohlížel ještě bez výdřevy, tak to tam nebylo. Zdůvodnili to právě tou výdřevou, že prý ta velkoformátová překližka připevněná k plechovým bokům může na to mít vliv. Ale jak říkám, žádný lavór, všimne si toho jen opravdu pozorný jedinec, je to vidět jen slabě.
A
astrologNováček
Přidáno před 5 let
Ahoj,

mám prosbu. Uvažujeme o koupi dodávky s vestavbou. Dle prodejce se vždy, když je teplo, udělá na jedné boční stěně dodávky vyboulení. Popsal to jako lavor. Prý se to začalo dělat po zateplení, které proběhlo před cca 5 lety.
Nesetkal jste se s tím někdo? Auto se nám líbí, ale tohle mi přijde fakt divný.
Díky.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: astrolog, Espero, frames, camperboy, Bery
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 22
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025