Zdenek a AlenaČlenPřidáno
před 5 let\to mám taky myslel jsem tu LUKU
FunHlavní administrátorPřidáno
před 5 letPříspěvky mimo téma jsem přesunul do koše. Prosím přidávejte příspěvky pouze věcné a k tématu. Jaký názor máte na technologie sem nepatří.
před 5 letDo Tečky ano. Bez problémů i dcer.
sipadanČlenPřidáno
před 5 letPrávě jsem se dozvěděl, že Francie od 21.7. bude vyžadovat Covid pas na veškerá veřejná místa (restaurave, kina apod.).
Praxe se může lišit, ale je to vyhlášené.
Od lékaře máte vytištěný certifikát nebo skutečně jen "kartičku"? Certifikát je samozřejmě řešení. Z kartičky bych měl obavy.
Já nevím, ale tyto "moderní" technologie spíše život komplikují než usnadňují. Já mám od doktora kartičku s potvrzením o očkování v angličtině a češtině s typem očkovací látky a číslem šarže a daty očkování, nepotřebuji žádné mobily a mám po problému. Přiznám se, že tzv. ajfoun jsem vydržel mít pouhých 6 týdnů a šel pryč, protože jsem měl pocit permanentního virtuálního pronásledování a ztráty osobní svobody. Já ale s nikým nic nesdílím, používal jsem ho jen na volání a SMS, jedinou apku, kterou jsem měl byla navigace, ale ta byla skoro k ničemu, protože většinou než jsem někam dojel ajfoun se vybil a bylo po navigování.
před 5 letPo nás chtěli covidpass v Ischlu v kavárně.
sipadanČlenPřidáno
před 5 letZa poslední měsíc Itálie, Rakousko, Německo, Švýcarsko a teď jsme ve Francii.
Vše bez jediné kontroly čehokoliv na hranicích, nebo v kempu .... a to jsme připraveni jak papírově, tak elektronicky.
Na té Tečce se mi líbí, že obsahuje veškerou testovací i očkovací historii, ale při cestování obytným autem přestávám věřit, že vůbec někdy bude můj stav někoho zajímat ...
Snad směrem na východ, Chorvati to konečně v srpnu zkontrolují :-)
Upravil sipadan dne 14.07.2021 00:21,
před 5 let
před 5 letTak jsem si to nainstaloval, ale uniká mě důvod proč mít certifikát nahraný podruhé ?
před 5 letJeště přidávám návod pro Yourwallet
1. stáhněte si aplikaci Yourwallet
2. v prohlížeči jděte na adresu getcovidpass.eu
3. ťukněte na tlačítko Vytvořit
4. naskenujte QR kód certifikátu
5. nyní se vám nabídne aplikace pro otevření digitálního certifikátu. Zvolte Yourwallet.
6. hotovo.
MikinČlenPřidáno
před 5 letMám letos projeté Česko od Šumavy po Beskydy. Vždy 3-5 dní. Jsou kempy, kde nic nechtějí až po max. Potvrzení od zaměstnavatele.
Aktuálně mám za sebou několik hotelů v Itálii, Francii a teď opět Itálii. Za celou dobu chtěli vidět certifikátu jen jednou a to když jsme chtěli vstoupit do Grande casina v Monte Carlu. A i tam na appku v telefonu koukali jak z jara. Zelená barva jim nic nerikala, ale naštěstí je tam i nápis valid.
před 5 letJá mám stále stejné datum 1_2022 zatím beze změn tak po opakovaném stažení už mám platnost 4/2025
Upravil Zdenek a Alena dne 09.07.2021 19:59,
před 5 letAhoj Rudy, po přečtení tvého příspěvku jsem otevřel Tečku a mám tam nyní platnost do 1.6.2025 a ne do 1.3.2022, jak jsem měl v Tečce původně. Ani jsem nestahoval znovu certifikát. Díky za tvůj příspěvek, ano mění to. Manželka se dívala včera a ještě tam byla platnost do 2022.
Upravil kutil1 dne 09.07.2021 15:54,
před 5 let