Ondra T2ČlenPřidáno
před 5 letZajimalo by mne, jak Vam funguje Vase absorpce. Kor kdyz jsou vedra, na auto sajni cely den slunce. Dale by mne zajimalo, kolik mate v lednici za jizdy, pokud jede lednice na plyn ?
Ja ted vozim jeste kompresorovej box. Pac mam v absorpci i kolem 10st.
Zvazuji, ze tu trojkombinaci nahradim kompresorkou...
Diks.
NajkyČlenPřidáno
před 5 letNechci mlžit ale já když stojím s vypnutým motorem tak lednice jde na vnitřní baterie dobíjené solarem.Pokud máte solar tak proč plýtvat plynem
Dobrý den,
ještě doplním, že na střeše mám solár, který dobíjí tu baterii pro obytnou část.
Podle vysvětlení to tedy znamená, že když budu někde stát bez napojení elektriky na 220 V, tak lednice, aby byla v chodu musí jet pouze na plyn a nikoliv na 12 V. Zdravím Faulhammer
montegoČlenPřidáno
před 5 letZdravím,
lednice bývá napájená z 12V sítě pouze v případě spuštěného motoru, kdy je baterie dobíjena alternátorem - je to ve vozidle automaticky spínané z důvodu ochrany nástavbové baterie před vybitím, proto svítí kontrolka pouze za jízdy.
Ať se dílo daří K.
Dobrý den,
potřebuji zkonzultovat zapojení lednice na 12 V v obytném autě. Mám teprve druhý měsíc ojeté obytné auto Fiat Ducato z roku 1997, takže se s ním ještě seznamuji. Auto má baterii motorovou a druhou baterii pro obytnou část. Před odjezdem z domu, kdy byl vypnut motor auta a já jsem zapnul vypínač na lednici 12 V (lednice - klasická trojkombinace 12 V, 220 V a plyn), ve vypínači nesvítila kontrolka. Při jízdě při zapnutém motoru již kontrolka na vypínači 12 V svítila. Tak mě tedy zajímá z jaké baterie je lednice na 12 V napájena. Může to být rozděleno, že při vypnutém motoru je napájena z baterie pro obytnou část a při zapnutém motoru je napájena z baterie od motoru. Předem díky za vysvětlení.