Myslím, že spolehlivé řešení by bylo podběh sundat, hustě provrtat vrtákem tak 15-20mm a olaminovat sklem z obou stran. Rohož 300g/m2, max 2 vrstvy z každé strany. V dírách se lamináty propojí a nehrozí pozdější separace. Zároveň se vyhneš ztrátě materiálu při tradiční výrobě formy. Jen to dost ztloustne. Počítej tak kolem 0,6 mm na 1 vrstvu z 300g/m2.
Tak hodně štěstí...
Petr a HanaČlenPřidáno
před 5 letPánové děkuji za rady,pokusím se přelaminovat bez sundání z obou stran,je jedna prasklina podél zhruba do poloviny a na kraji kousek chybí,podběh ovšem není rovný je vlnitý. Petr
Petr ZČlenPřidáno
před 5 letAhoj, před měsícem stejný problém u obytky. Mě držel jen jednom kraji., prasklý 2 x po celé šířce. Musel jsem podběh vyndat a přelaminovat. Hlavně pořádně zbrousit hladký povrch, pak to drží. Polyester + tkanina..Nech vytvrdnout , pak trochu zahybej a kde se odlepí tak opravit. Petr
Já na lepení plastů používám převážně v autodílech kupované polské lepidlo Pulsar H-44:
https://www.googl...pulsar+h44 , případně Superfix
https://www.hornb...rtikl.html - ten mi přijde po zatvrdnutí pružnější, méně se sesychá, ale v silné vrstvě dělá víc bublinek (zrovna jsem kombinací těchto lepidel "domodelovával" ulomenej kousíček vodovodní baterie v bydlíku, takže čerstvá zkušenost).
Ale obávám se, že podběh bude z nějakáho PP nebo PE a na tom asi nebude držet nic, leda svařit.
Já mám podběhy za kolem už trochu prostřílené od kamínků a zvažuju, jestli to zkusit přematlat nějakým tím MS polymerem nebo karosářským polyuretanem, když na mastných plastech nemá držet ani jedno z toho :-) (zatím jsem jen promořil lepidlem dřevo za podběhem, aby podlaha zbytečně tamtudy nesákla vodu).
Predom Prespol N126a (1976) a Beyerland Vitesse 4.00 CT (1987) za utahanou Octavkou 1,6 LPG ... samozřejmě ne současně :-)
Ondra, Kačula, Franísek, Mařenka a chlupatej hlídač Bobinka
Petr a HanaČlenPřidáno
před 5 letDobrý den,dnes při návratu bouchla pneu a pocuchala plastový podběh na přívěsu,není to nějak hrozně rozsekané vzhledem k včasnému zastavení,pneu stáří necelé 4roky ,to hlavní pokusím se o přelaminování,bude to držet na plastu? Díky za rady.