HAF22ČlenPřidáno
před 5 letTakže, jestli tomu správně rozumim, připojením tohoto drátu na +12V se zajistí, že při nabíjení ze soláru se bude dobíjet i startovaci baterie cca 2-3A, i když nebude připojená nabíječka na 230V?
Upravil HAF22 dne 31.07.2021 14:06,
před 5 letSignalizační vystup aktivuje nabíjení motorové baterie, max proudem 3A. To zajišťuje CBE DS-300, pokud chcete toto zachovat použijte 3 výstupovou IP22...
PetrDubiČlenPřidáno
před 5 letJen nevím co ten signalizační výstup dobije, když podle technických informací výrobce dodává maximální proud 50mA - to nepokryje ani samovybíjení..
Upravil PetrDubi dne 25.07.2021 09:34,
před 5 letAby to fungovalo správně je potřeba nabíječka IP22 se třemi výstupy. Ten tenký kabel od CBE slouží pro signalizaci na panelu a zároveň dobíjení startovací baterie malým proudem.
Zapojil jsem signální vodič na výstup +12V dobíjení (u victrona) a i při odpojení sítě hlásí EB že je síť připojená. Zkusím to přes to relátko, jak jsi mi radil.
Rozumím tomu správně tak, že pokud to připojím na výstup +12V, tak to bude ukazovat v EB správně, jenom při dobíjení, jinak pokud bude dobito, tak to nebude indikovat v EB to připojení do sítě?
PetrDubiČlenPřidáno
před 5 letAhoj,
ten signál 12V je signál z nabíječky do elektrobloku, že je nabíječka připojená na 230V. Pokud by jsi ten signál připojil na výstup Victrona, tak ti nejspíš nebude ukazovat připojení sítě, ale jestli je v eletrobloku 12V (například z baterie).. Řešením by bylo přidat malé relátko s cívkou na 230V připojené paralelně k napájení nabíječky a kontakt by spínal +12V z výstupu Victrona na ten signální vodič do elektrobloku.
Ahoj, potřebuji radu.
Vyměnil jsem akumulátor Pb za LiFePo4, booster jsem si nechal namontovat u Karla Prokopa a teď ještě musím vyměnit nabíjěčku CBE-516 za Victron blue smart IP22 charger 12/30.
V zapojení -12V a +12V do baterie je u CB navíc signální +12V vodič, který u Victrona není. Dá se tento vodič připojit na +12V na výstupu Victrona? Nevím, co se po něm vede za signál, jestli pouze to, že je nabíječka zapnutá či nějaka jiná indikace.
Poradíte mi někdo prosím?