Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Nejde obytnak připojit v kempu ale doma na 230 ano

Poslední aktualizace před 5 let
Zdenek a AlenaZdenek a AlenaČlen
Přidáno před 5 let
Jen pro úplnost se zeptám nemáš náhodou ten prodlužovák z dvouvodičového kabelu a v koncovce propojený nulový kolík s pracovní nulou ?? Vím, že je to prasárna, ale už jsem zažil kolegu který dvoužilový prodlužovák koupil někde v OBI a aby to vylepšil udělal to takhle a pak se divil, že mu to vyhazuje .

Nebo něco podobného v karavanu třeba někdo měnil zásuvku?

Taky jsem u našeho prvního karavanu našel chybu kdy originál z výroby byl zašroubovaný vrut který zkratoval kabel ve stěně - to bez chrániče také fungovalo a při našem prvním výjezdu do kempu to vyhazovalo chránič.
K
kutil1Člen
Přidáno před 5 let
Psal jsi, že kamarádův kabel "taky nejel". Tedy ten kamarádův kabel funguje v kempu ve stejné zásuvce (přes stejný chránič) v jeho obytce?
A tvůj kabel nevyhazuje chránič, když se zapojí přes stejnou zásuvku do obytky kamaráda?
Pokud ano, pak tedy můžeš vyloučit, že závada není v kabelu a ani v zásuvce kempu.
Nevím, jestli znáš funkci chrániče, tak přesto připomenu, i když asi víš. Proud, který teče z chrániče přes kabel do instalace obytky, tak stejný teče zpět přes chránič do sítě. Pokud je rozdíl i v miliampérech, tak chránič vypne. To je rozdíl oproti jističi, kdy zjednodušeně například 10 A vypne, pokud prochází proud větší než 10 A.

Pokud jsi přesvědčen, že kabel je OK a máš všechno vypnuté, tak je závada mezi tím kabelem a vypínačem, co "vše" vypíná. Například do obytky teče 0,02 A a vrací se 0,01 A, chránič vypne. Ta 0,01 A třeba uniká vadným vodičem na "kostru" (třeba vlhkost).

Například v instalacích v baráku se nedoporučuje vedení přes chránič do lednice. Ta může chránič vypínat, i když ji nevyreklamuješ, technicky může být z hlediska posouzení výrobce OK.

Osobně bych (pokud je kabel OK) odpojil vodiče od vstupní zásuvky v obytce a vyzkoušel jen zásuvku (je suchá?) . A postupně bych po vedení pokračoval dál.

Podmínkou je dodržovat pravidla bezpečnosti při práci.
Upravil kutil1 dne 26.07.2021 21:43, před 5 let
JozaJozaČlen
Přidáno před 5 let
asi to chce elektrikáře, kterej tomu rozumí a ví co a kde měřit. Zjistit proč padá chránič zkoušením pokus omyl je hovadina
Přidáno před 5 let
Příčinu lze zjistit jedině měřením Cool
P
PecaHrbNováček
Přidáno před 5 let
Zajímavé je a nejde mi to do hlavy, proč to vyhazuje chránič, když je všechno v autě vypnuté i všechny pojistky jsou dole. Proto nemůžu vyzkoušet co to vyhazuje, protože to vyhodí chránič ikdyž je auto komplet vypnuté. Kabel jsem měnil i za kamarádův a ten taky nejel, tam problém není. Dřív jsme měli auto v kempu připojené bez problémů, proto se tam muselo něco stát. Sám jsem do elektriky a podobných věcí vůbec nezasahoval.
Hledám někoho, kdo by se mi nato mrknul, ale servisy na obytky v okolí ZL jsou totálně přehlcené. Budu rád za každou radu nebo doporučení na autoelektrikáře. Díky
Přidáno před 5 let
Tipuju to na špatný prodlužovák nebo neodborně zapojenou zásuvku 230V v karavanu Cool .
dracekvodracekvoČlen
Přidáno před 5 let
Tak zase raketová věda to není.
Pokud to vyhazuje chránič, bude někde svod na zem.
Bude potřeba najít, co to vyhazuje, postupným zapínáním spotřebičů.
P
PecaHrbNováček
Přidáno před 5 let
Znáte někdo nějakého dobrého elektrikáře ve Zlínském kraji..děkuji za pomoc..
J
jamacaNováček
Přidáno před 5 let
Doma pokud není chránič - elektrika funguje.
Všechny kempy používají chrániče.- proto to tam nejde.
Zkus v kempu zapojit samostatně jen holou prodlužovačku - pokud samostatná prodlužovačka jde je problém v karavanu.
Sám to u karavanu nevyřešíš, chce to fundovaného elektrikáře. Ne jen kamaráda, který to umí!
dracekvodracekvoČlen
Přidáno před 5 let
Máš doma chránič?
P
PecaHrbNováček
Přidáno před 5 let
Měřili jsme to a vše je v pohodě.
Fungovalo nám to v kempu, pak se ale něco stalo a teď to vyhazuje v kempech..doma při zapojení do sítě v pohodě..
Přidáno před 5 let
špadně zapojený prodlužovák nebo připojka v karavanu v kempech musí mít proudové chrániče a tak musíš mít vše třivodičováým zapojením od přívodu až po spotřebič, vypadá to, že máš někde propojenou pracovní a ochranou "O"
P
PecaHrbNováček
Přidáno před 5 let
Zdravím, mám problém. Nejde mi připojit můj obytnak Hobby v kempu. Doma do normální zásuvky bezproblému jede. Ikdyz vyhodim v autě všechny pojistky a nic nemám zapnuté, auto nejde v žádném kempu připojit a vyhazuje ve sloupku pojistky. Kabel je v pořádku..poradite kde hledat problém? Díky
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: PecaHrb, Zdenek a Alena, dracekvo, jamaca, Joza, kutil1
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 18
Členové online 1
sarik

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025