Předpokládám snad dobře, že je povinnost mít uváděné osvětlení dle EHK 48 s datem platnosti od 8. 10. 2016.
Ví někdo, co platilo před tímto datem k tomuto osvětlení? Konkrétně mne zajímá rok 1995 včetně.
Nediv se proto máme EU a nikdo není schopný to trochu sjednotit ,výrobce + prodejce by si to měl předem zjistit než to pošle do kterého státu ,reklamuj to u prodejce je to nepoužitelné k provozu a nehádej se na STK ale tam kde ti to prodaly . Na mým polo integráči před ca 5lety jsou v předu i v zadu ale jiný výrobce z D. tak ta úprava bude platná už dříve .
PS- světla přední poziční jsem měl už i na alkovně -D- z r.v. 2006. Je vidět jak dělají Italové výstupní kontroly a mají informace o dění v EU.
Upravil Laky dne 12.08.2021 09:23,
před 5 letNo s těmi půlenými světlý sme jim to přesně říkali a odmítli to s tím, že to jsou parkovací světla... A ve zpětném zrcátku o nich člověk vůbec neví. Dnes jsem tam znovu volala a bylo mi řečeno, že dokud tam nebudou světla, u nich to neprojde. Takže STK v Praze v Čakovicích je lepší se vyhnout.... Donutili nás sundat voňavý stromeček, navigaci z okna, kola z nosiče, nalepené papírové odrazky v zadní části karavanu, atd... .. No přišlo mi to už jako bu...ace...
Upravil Nikolak dne 10.08.2021 15:20,
před 5 let
FunHlavní administrátorPřidáno
před 5 letNevadí ty půlené pozičky ve zpětném zrcátku? V noci?
PetrMČlenPřidáno
před 5 letMám alkovnu 3,2m loni TK a nic neříkali. Vzádu mám taky ty půlené pozičky, dopředu bílá, dozadu červená.
My máme jako tahouna Ducato L2H2 Panorama a má na výšku 2,5 m a také nemáme ani ve předu ani vzadu pozičky.
misusČlenPřidáno
před 5 letJeste jsem na Ducato,Jumper,Boxer na H2 a H3 nevidel predni pozicky !
A ze jich s technickou jezdi ......
Mám stejnou zkušenost.Vlastním polointegrál KNAUS a na STK technik tvrdil,že auto která měří víc jak 2200 cm musí mít přední poziční světla a proto nedostanu potvrzení o STK.Naštěstí naši hádku kdy já jsem tvrdil,že tam být nemusí slyšel druhý technik a vysvětlil mu,že mám v zadní části auta půlené světla kde červeně to svítí dozadu a bíle dopředu a to nahrazuje přední poziční světla.
Dobrý den, byli jsme na STK s obytným autem Renault Rimor, poprvé, auto bylo koupené nové v ČR, dovoz z Itálie do Čech výhradním dovozcem, žádné úpravy jsme nedělali. Neprošli jsme technickou, protože prý nemáme vpředu nahoře na alkovně poziční světla. Originálně jsou tam odrazky, technik z STK tvrdil, že to musí být světla... Z STK jsme volali dovozci, který mu potvrdil, že tam žádné světla nikdy nebyly a auto se takto vyrábějí. Stejně nám technickou nedal. Má na to právo? Máte s tím prosím někdo zkušenost? Děkuji Nikola