Zdravím Vás pánové, před dvěma lety jsem nainstaloval na karavan sestavou panel 50Wp, regulátor PWM 10A a trakční baterií 50 ah. V karavanu používám pouze 12V LED osvětlení, čerpadlo na vodu a WC a občas TV na 12V a zatím je to vše dostatečné. Jelikož se mi tato sestava osvědčila, pořídil jsem si na chatu podobnou sestavu 100Wp panel, 20A PWM regulátor a baterii používám tu z karavanu. TZN, když nejedu s karavanem, vše odpojím ( solár od regulátoru a poté od baterky) a baterii převezu na chatu a naopak. Nyní jsem preventivně v autě vyměnil 7letou startovací baterku 60 Ah za novou a přemýšlel jsem, jestli ti nevyužít a nedat jí do té solární sestavy co mám v karavanu. Proto se ptám, je možné či vhodné tuto baterku zapojit na solár, kdy panel je 50Wp a regulátor 10A PWM?? V servisu, kde mi baterku měnili, byli překvapený proč jí měním, že má kapacitu stále v pořádku. Proto se mi nechce jí hned likvidovat. S karavanem nyní jezdíme čím dál méně a více času trávíme na chatě, kde je více klidu. Předem děkuji za jakékoliv info. Tomáš
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru. Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru. Vy nemůžete odpovědět v této diskusi. Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru. Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy. Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.