Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Jaký navíjecí buben s hadicí?

Poslední aktualizace před 4 roky
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 4 roky
Bohužel mám i jednu špatnou zkušenost s bubnem a hadicí, viz obrázek. V loňských mrazech mi praskl buben a teď trochu uchází. Takže už ho nemůžu nechávat pod tlakem. Mráz nepodceňovat.Wink

www.caravan24.cz/infusions/forum/attachments/gardenahadice.jpg
Upravil Fun dne 28.12.2021 19:40, před 4 roky
MarhonMarhonČlen
Přidáno před 4 roky
ZKUŠENOSTI ODBORNÍKA.
S laskavým svolením pana Jirky níže zveřejňuji jeho soukromé zprávy které mi napsal k tomuto tématu. Bylo by škoda, kdyby jeho zkušenosti nesdíleli i ostatní členové tohoto fóra. Prosím ty, kterým by vadilo, že se v jeho textu vyskytují názvy výrobků a prodejců, aby se zdrželi svých případných komentářů o skryté reklamě apod.
Panu Jirkovi tímto ještě jednou děkuji za jeho sdílnost.

Citovat

Dobrý den, dovolím si jen malé doporučení ohledně hadice na vodu. Bude-li v bubnu, který jste zakoupil, né úplně kvalitní hadice (často to tak bývá), tak dle mých celoživotních profesních zkušeností (květinář) bych Vám doporučil modro-černou hadici od Gardeny. Je to sice nejdražší hadice, co jsem kdy měl (a měl jsem jich v ruce opravdu hodně), ale bezkonkurenčně nejlepší. Je stále pružná, neláme se a tyto vlastnosti si asi jako jediná uchovává i v chladu. Mám jich několik řadu let a jsou stále stejné, nemění se. Jirka

Citovat

Dobrý den,
Vaším dotazem na konkrétní hadici jste mne inspiroval k velkému kolečku po prodejcích hadic. (neměl jsem takovou motivaci několik let)
Ta současná modro-černá od gardeny je té mé velmi podobná, ale není to ona. Tu jsem kopil asi před 8mi lety do všech našich skleníků a byla to v té době top hadice - je na ní napsáno Gardena System Premium. A je bezvadná stále. Ta současná je naopak nejlevnější, ale nedovedl bych si tvrdit, že špatná. Ty ostatní gardeny jsou dražší, ale méně pružné, ale na vyšší tlaky (30bar pro naše účely v OA opravdu nepotřebujeme). Pak mne ještě zaujala modročerná hadice od for-Q, což je značka Hornbachu, ta byla měkká a pružná a je na 9bar. Do OA jsem před časem na čerpání na cestách koupil z Baumaxu jejich hadici černou s modrým pruhem a zatím spokojenost. Co se týká rychlospojek a ostatních souvisejících věcí, tak jsem vyzkoušel za ty roky všechno, co je na trhu a kvalitou vede gardena, ale rozhodně nevede cenou, ta je asi v některých položkách i za hranou. Některé firmy byly zase neúměrný šunt. Co Baumax koupili Poláci tak, tam mají tyto věci pod názvem Bradas a musím konstatovat, že je to levné a zároveň překvapivě kvalitní. Mnoho jsme toho vyzkoušeli a plná spokojenost, můžu jen doporučit.
Tak ať máte šťastnou ruku při výběru.

Citovat

Dobrý den,
bez problémů můžete uveřejnit vše, co uznáte za vhodné i s identitou, nemám důvod se nějak schovávat. Soukromě jsem Vám napsal proto, že jsem se chtěl vyhnout případným jízlivostem, že jsem něčí "dýler" a taky proto, že jsem z Vaší strany cítil opravdový zájem o věc. Tak proč se nepodělit se zkušenostmi.
Dvě hadice (jednu kratší a druhou delší) a případné spojení rychlospojkami používám taky a zatím to vždy tak stačilo. K tomu mám dostatek různých šroubení a vychytávek, abych se byl schopen připojit opravdu kdekoli. Hadice samostatně spojuji, aby se do nich nic nedostalo, ale i tak je vždy ještě propláchnu. Mám v rezervě ještě dlouhou smršťovačku, ale zatím nebyla na cestách potřeba. Doma mám samonavíjecí buben a ten je ideální.
Potěšení z nového OA přeji i Vám, (pečlivě jsem sledoval Vaše poznatky zde), já jsem z tohoto druhu trávení času nadšen už víc jak 40 let (různá auta) a tím víc si to užívám, když jsem odešel do penze.
Mějte se pěkně a mnoho radosti z OA.
Upravil Marhon dne 17.12.2021 15:54, před 4 roky
ladas01ladas01Člen
Přidáno před 4 roky
Používám tohle a zatím spokojenost https://www.mall....erm=483480
D
Duro103Člen
Přidáno před 4 roky
Pozdravujem.

Viete mi dať nejaký dobrý typ na teleskopicku zmrstovaciu hadicu. Chcem niečo kvalitné.
Ďakujem
MarhonMarhonČlen
Přidáno před 4 roky
Děkuji Všem za jejich zkušenosti a tipy. Je hezké, že každý má svoje preference a postupy, které vyhovují jeho individuálnímu stylu cestování. Já na jednom místě zřídkakdy zůstávám déle jak jeden den a v drtivé většině jsme mimo kempy. V Čechách mám vytipováno mnoho benzínek kde je venkovní kohoutek rovnou u auta. Rychlejší je proto pro mne krátkou hadici točit vodu přímo do nádrže než jí točit do konve, pak udělat 5 kroků a přelévat jí do nádrže. Není to o lenosti, ale o čase, který je pro mne cenný. Je pravda, že v českých kempech je voda k dispozici spíše jen u nějakých umývárek mimo cestu a konev je v těchto případech jediné řešení. Vodu v nádrži používáme jen jako užitkovou. Na pitnou vodu máme kanystr s potravinářskou atestací. Vybral jsem plochý, který přesně pasuje před přepravky ve skříňce pod lednicí, kde je výborně po ruce. Koho to zajímá, tak dávám fotky do vlákna Moje zkušenosti s novou vestavbou Knaus https://www.caravan24.cz/infusions/fo...d_id=41423.
Mimochodem jednorázové PET lahve a barely zásadně nepoužívám, protože tento typ plastu je časovaná zdravotní bomba o ekologii ani nemluvě.
Přidáno před 4 roky
Ten univerzální adaptér je asi tento: https://www.dumza...-eco-4129/

PS: Mají ho v Baumaxu za 55 skladem
Upravil Fun dne 09.12.2021 15:46, před 4 roky
Fun Připojili následující obrazek:
3186.jpg 3187.jpg
K
kutil1Člen
Přidáno před 4 roky

Majli napsal:

@Majli - Tady na foru, musím pohledat, je odkaz na gumový nástavec na výtok z baterie u nízkých umyvadel, kam se konev nevejde, aby šla natočit voda bez potopy na podlaze. Třeba sem někdo odkaz hodí.

To Kutil1 : myslíš tohle ? Používám hlavně v zimě, funguje super ! Čus b...
https://www.svetk...-up-hadice

Ano, to je ono, díky.
D
danstr74Člen
Přidáno před 4 roky
To vypadá dobřeLikea použitelně.
MajliMajliČlen
Přidáno před 4 roky
Tady na foru, musím pohledat, je odkaz na gumový nástavec na výtok z baterie u nízkých umyvadel, kam se konev nevejde, aby šla natočit voda bez potopy na podlaze. Třeba sem někdo odkaz hodí.

To Kutil1 : myslíš tohle ? Používám hlavně v zimě, funguje super ! Čus b...
https://www.svetk...-up-hadice
Upravil Majli dne 08.12.2021 22:16, před 4 roky
D
danstr74Člen
Přidáno před 4 roky
Jsem na tom stejně,hadici používám v místě parkování obytky a standartně vozím jednu deseti litrovou konev a na delší výjezdy dvě konve,protože vetšinou jezdíme na divoko.Voda je jistota na hřbitovech,někdy u pumpy,někdy u majitele pozemku,domu,záleží na situaci.Každopádně odkaz na gumový nástavec k nízkému umyvadlu by se hodilLikeWink
K
kutil1Člen
Přidáno před 4 roky
Ahoj, autor linku shání buben s hadicí, možná ho jiné nápady (než buben) nezajímají, možná ano.
Také jsem se nesetkal s tím, že bych mohl na cestách u benzínky, stanic lanovky, z restaurace atd. připojit hadici. Vozím plastovou zahradní konev a nosím vodu k autu. Také mi bude 68. Lépe se domluví možnost natočit do konve, než připojení. Ideální by byly 2 konve kvůli vyvážení těla při nošení.
Když vyjíždím, mám možnost u baráku nabrat vodu hadicí. Ale určenou jen pro tento účel, následně je voda z hadice vylita a uložena.
Ze začátku jsem používal hadici na zalévání, která je stále položená na slunci na zahradě. Zjistil jsem, že v této hadici kvete voda a zelené se dostalo do nádrže. Také jsem přestal touto hadicí dolévat bazén, protože do rána byla voda zelená. Dolévám i bazén tou, co je na pitnou do obytky.

Tady na foru, musím pohledat, je odkaz na gumový nástavec na výtok z baterie u nízkých umyvadel, kam se konev nevejde, aby šla natočit voda bez potopy na podlaze. Třeba sem někdo odkaz hodí.
J
Jirka WČlen
Přidáno před 4 roky
No, taky názor. (za mne teda dost nepochopitelnej) J.
P
paragČlen
Přidáno před 4 roky
Jak toto vlákno sleduji,nestačím se divit,co ta lenost s lidmi udělá!Píší zde o hodně mladší lidé než jsem já a řeši,jestli hadici takovou,nebo makovou.Když kempujeme na divoko,tak je nám většinou jakákoliv hadice k ničemu a v kempu mně i v mých témeř 68 letech nedělá problém vodu v rámci zdravotní procházky vodu nanosit.
To je můj názor,jakou hadici koupit,za mě asi žádnou,ta je nejlevnější a trošku pohybu nikomu neuškodí.
Hezký večer Jarda
Ještě chci dodat,že za dva měsíce kempování na divoko ve Spanělsku jsem neviděl žádné místo,kde by se hadice dala použít.
Upravil parag dne 08.12.2021 20:40, před 4 roky
Přidáno před 4 roky

Ferko napsal:

@Ferko - Trychtýř je na to, aby sa ti podarilo vliať vodu cez hrdlo do nádrže. A nejaká nádoba na donesenie vody sa vždy nájde napr. konev, kanistr, hrnec, vědro .... Grin

Teť je to jasné.Like Trychtýř je malý, lehký a je ho tudíž možné vozit na stálo. Já vozím na stálo kanystr s hubičkou. Ale když vím, že budu potřebovat nabrat plnou nádrž, beru hadici.
Fun Připojili následující obrazek:
20211208_151414.jpg
F
FerkoČlen
Přidáno před 4 roky
Trychtýř je na to, aby sa ti podarilo vliať vodu cez hrdlo do nádrže. A nejaká nádoba na donesenie vody sa vždy nájde napr. konev, kanistr, hrnec, vědro .... Grin
Přidáno před 4 roky
Kouknul jsem se do slovníku. Lievik je trychtýř. Jak by mohl nahradit hadici nevím. Na víkend sebou hadici většinou nevozím, protože doma nabraná voda bohatě stačí. Na delší výjezdy ale hadici doporučuji. Jako nouzovku konev, nebo kanystr. Zdaleka ne všude je hadice k dispozici. Velmi často jen sloupek s kohoutkem.
Fun
Smile 😊
I
Ivan a HankaČlen
Přidáno před 4 roky
Prosím pěkně, co je to lievik? To je konev?
F
FerkoČlen
Přidáno před 4 roky
Mal som aj klasickú, aj zmršťovaciu hadicu. Ale už ju nenosím a ako núdzové riešenie mám len veľký lievik, ktorý som však ešte nepoužil. V lete na pár dní stačí 90 l nádrž alebo sprchy v kempe a v zime na lyžovačku bez zázemia nádrž vystačí tiež na niekoľko sprchovaní. Viac vody aj tak niet kde dať, lebo odpadná má tiež len 90 litrov a pod autokaravan to nepúšťam. Každý to však môže mať inak.
Ales a HanaAles a HanaČlen
Přidáno před 4 roky
Ahoj cestovatelé,
pokud používáte hadici pro plnění Vaší nádrže s pitnou (užitkovou vodou), tak se podívejte co po pár týdench z uložené hadice lítá za sajrajt a přeji Vám především hodně silnou imunitu. Vozím co nejkratší průhlednou hadici a vždy po použití dbám, aby zůstala bez vody.
Přeji Všem krásné a klidné Vánoce.
Aleš, Hana, yorkshire Jája,
Peugeot Boxer - vestavba Trentino
konvlastakonvlastaČlen
Přidáno před 4 roky
A používáte hadice na pitnou vodu nebo tomu necháváte volný průběh a neřešíte to?
Vlasta
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 23
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025