Mate niekdo IXOO fen? Alebo nieco podobne? Skusenosti, nazory?
https://www.karav...o-na-12-v/
Diskusie o fenoch pre nase polovicky bez vonkajsej 230V pripojky som tu par nasiel, ale nic podobne.
Fen na 12V, s vykonom okolo 150 az 180 W moc tepleho vzduchu asi neda.
Na 230V neviem najst ziaden, co by mi s mojim menicom Victron Phoenix 500VA fungoval. Co som skusal, ani na prvom stupni nedje. A vacsi kupovat nechcem. A keby aj, zralo by to moc baterky, ktora sa pri zlom pocasi moc cez solar asi nedobija. Pri 400W a 15 min susenia by bolo hned okolo 10Ah prec.
Toto vyzera zaujimavo tym, ze pouziva rozfuk plynoveho Truma kurenia, ktore mam 3,5kW a na 12V ide len 30W ventilator. A najviac treba susit dlhe vlasy prave v zlom pocasi, kedy aj tak uz bezi kurenie.
Skusal som aj dat len do rozfuku kurenia hadicu 4cm hrubu a 1m dlhu a ventilator trumy na max, isiel pekne teply vzduch, len je to takto pouzivat dost neprakticke a fukalo to slabsie. S dalsim 12V ventilatorom v tom fene by to mohlo byt lepsie.
A da sa to zabudovat aj napevno, dal by som to v kupelke na bocnu stenu, cez ktoru som hned v skrini s trumou a tam nadpojil na rozfuk.
Tak neviem ci to ma vyznam, alebo by to bola ako tu uz niekto pisal dalsia vec do zbierky "pekne ale nefunkcne".