Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Starlink internet

Poslední aktualizace před 5 dní
M
MetylČlen
Přidáno před 5 dní
Asi by stalo za to zkusit VPN provozovat na nejakem nestandardnim portu a ne 1194. Tim nemyslim si zaprasknout port 80, ale klidne treba 21 a pokud clovek ma FTP, tak to naopak provozovat na nejakem jinem, treba 23.

Pak by bylo zajimave videt, jestli Starlink je schopen poznat, jestli na portu 21 frcim VPN a nebo FTP. Nechce se mi verit, ze by to neslo obejit.
Upravil Metyl dne 23.04.2026 20:35, před 5 dní
sipadansipadanČlen
Přidáno před 5 dní
Zakázaný "In motion on land" je z těch dostupnějších zemí například ve Španělsku, což mě překvapilo (na moři je OK).

VPN ve smyslu ovlivnění geolokace / změnu IP adresy mě netrápí (to řeší moje děti), ale samozřejmě o VPN tunel na VPN server domů, do domácí sítě mi jde, ten používím denně.

Která z variant VPN nefunguje? Nebo nefungují obě?

Dík, to je velmi zajímvá informace.
Upravil sipadan dne 23.04.2026 15:37, před 5 dní
D
DDTČlen
Přidáno před 5 dní
Tak to jsem nepochopil.
V Číně jsem Starkink ani nepouštěl, protoze je zakazany totalne. Na trajektu z Amsterdamu do New Casttlu se opravdu Starling dal od pobrezi odmlcel. Ve vnitrozemi Starling dokonce pozna, ze mas pustene VPN a odpoji te, pokud pokracujes. Zkousel jsem.
Takze z techto osobnich zkusenosti bych dovodil, ze to hlida Starlink sam v zavislosti na legislative te ci ktere zeme.
Ale uprimne. Nevim o tom, ze by nektera zeme dovolila pevny starling ale nedovolila ho v pohybu. Ty o nejake vis?
Geofence ma rada zemi vcetne Turecka, ale zakazany "jen" in motion? O tom fakt nevim.
sipadansipadanČlen
Přidáno před 6 dní
@DDT

Dík, DDT.
Cestou do Itálie jedeš přes země, které jsou pro "In motion" schválené.
Mě jde o to, zda to poběží i v zemích, které nejsou schválené, nebo dokonce mají "in Motion on land" zakázaný.
Zkrátka zda se jedná pouze o omezení administrativní kvůli neschválení ze strany vlád, nebo zda to geograficky omezí natvrdo přímo Starlink jakmile zjistí, že tam jeho zařízení je (podobně jako kontroluje vzdálenost od pobřeží).
D
DDTČlen
Přidáno před 6 dní
Testovani Starlinku za jizdy? Funguje. Krome tunelu. Manzelka ridila a ja pracoval celou cestu do a z Italie. I kdyz pracuji s CAD daty, vse fungovalo jako doma. Z mobilem to je horsi. Tam se signal ztraci a objevuje.
sipadansipadanČlen
Přidáno před 7 dní
Ahoj,

provedl někdo testování za jízdy?
"In motion" by mělo být souočástí tarifu "Roam", chápu-li dobře v některých zemích.

Pokud ano, tak předem děkuji za informace.
Upravil sipadan dne 21.04.2026 14:11, před 7 dní
K
kamilioČlen
Přidáno před 3 měsíce
Tak zas nam menia podmienky pre Starlink ROAM service. ROAM 50GB sa meni na ROAM 100GB za rovnaku cenu 40 eur. Viac na

https://starlink....db3221d34d
Upravil kamilio dne 14.01.2026 21:49, před 3 měsíce
D
DDTČlen
Přidáno před 8 měsíců
Me se streamovane filmy sekaji. Proto si je stahuji. Ale zkusim ten buffer. Dobry napad.
K
kamilioČlen
Přidáno před 8 měsíců
Preco by MINI nestihala streamovat filmy? Speedtest mi bezne dava 150, aj 250 mbit/s downlink. A realne filmy s bitrate okolo 15mbit/s aj viac som uz cez to pozeral, aj u nas, aj v zahranici. To mas pri 1.5 hodinovom filme 10GB dat. Skusil som aj 4k s bitrate 40 ci 60 mbit/s, to uz nejak nestihalo, ale asi nie kvoli mini antene, lebo v tom istom case speedtest siel tiez aj 150mbit/s. Na fullhd filmy to staci. Prave naopak, v chorvatskom kempe mi slo vecer lokalne 5g cez HT HR tak pomaly, ze som parkrat vyberal ten starlink. Roaming cez SK simky siel este pomalsie a do kempovej siete sa ani pripojit nedalo.
Co je so starlinkom na streamovanie obcas problem je, ze pri nie 100% vyhlade, su obcas aj 15 ci 30 sekundove vypadky. Tak som v kodi nastavil buffer na 180 MB, potom to uz nesekalo. A treba byt pripojeny cez 5GHz WiFi na starlink mini antenu, lebo 2.4GHz pasmo byva v kempe dost zarusene a teda pomale.
D
DDTČlen
Přidáno před 8 měsíců
Asi mi to tak vyhovuje vice. Prepnul jsem na pohotovostni rezim, tj.129Kc/mes. Timpadem mam data furt. I kdyz pomale. Na waze a radio to staci.
Rychle data bud vyuziju gsm (mam neomezene) nebo, hlavne na delsi cesty, si zapnu roaming za 1050 (50GCool s dokupem dat. Verze MINI stejne nestiha streamovani filmu...
K
kamilioČlen
Přidáno před 8 měsíců
Tak Starkink nam postupne zhorsuje podmienky.
Najpv zdrazenie Roam Unlimited na 89 eur / mesiac.
Teraz zrusili Roam 10GB, nanovo sa uz aktivovat neda. Kto ho ma asi mu este do zmeny na iny program zostane. Inac je aktualne najlacnejsi Roam 50GB za 40 eur s datami naviac 1GB za 1 eur.
A zrusili tiez bezplatne Pause Service, co som vyuzival ked som nikde nesiel alebo bol k dispozicii 5g internet a satelit nebol treba. Namiesto toho dali platenu Standby service, za 5 eur na mesiac. So sice neobmedzenymi datami, ale rychlostou 500kbit/s, co je tak rychlost porovnatelna s 2g sietou. Cize len na emaily, spravy, telefonovanie cez VoWiFi ci pomale prezeranie webu.
D
DDTČlen
Přidáno před 1 rok
Dík. Mám vyzkoušeno. Když jsme pluli z Amsterodamu do Newcastleu, tak to uprostřed cestu opravdu poznalo, že jsme za 12 mílemi. Na trajektu nefungoval.
K
kamilioČlen
Přidáno před 1 rok
@sipadan, pisal si pred par mesiacmi otazku o pouziti na mori.
Aktualne pre Roam service plan plati:

https://www.starl...ffd0541988
Coastal ocean coverage (up to 12 nautical miles off the coast) where Starlink provides active coverage around the world for up to 5 consecutive days at a time and a total of 60 days over the course of a one year period
google preklad
Pokrytie pobrežného oceánu (až 12 námorných míľ od pobrežia), kde Starlink poskytuje aktívne pokrytie po celom svete až 5 po sebe nasledujúcich dní naraz a celkovo 60 dní v priebehu jedného roka

12 namornych mil, cca 22km, to su asi teritorialne vody. Dalej asi nemoze ani bezny jachtar s "C" preukazom, teda aspon so Slovenskym.
K
kamilioČlen
Přidáno před 1 rok
Tak uz aj ja mam Starlink mini, prisiel do tyzdna po objednani. Objednat to ale islo jedine s Roam 50GB za 40 eur alebo Roam ulimited za 72 eur planom. Do aktivacie sa plan nedal zmenit. Po aktivacii pribudla prakticky hned moznost zmeny planu aj na Roam 10GB za 9 eur mesacne, tak som zadal zmenu. Da sa tiez zapnut automaticke dokupovanie 1GB za 2 eur pri Roam 10GB plane. Dokupovanie je mozne zapnut aj pri Roam 50GB, tam je to 1GB za 1 eur.
Je tiez mozne kedykolvek pozastavit sluzbu, pricom do konca zaplateneho mesacneho obdobia este pojde, zastavi sa az potom. Alebo sa da menit medzi planmi, na vyssi to ide hned a doplati sa rozdiel medzi planmi umerne zostavajucemu obdobiu. Na nizssi sa to zmeni az po skonceni obdobia, dovtedy zostane povodny.
Este jedna info, skusil som na Samsungu S24 zapnut letovy rezim, cim sa odpojil od mobilnej siete a nasledne zapnut WiFi, pekne sa to pripojilo a slo telefonovat cez VoWiFi. Takze ide cez to telefonovat aj tam kde nebude ziaden mobilny signal.
Z
ZangerrinusČlen
Přidáno před 1 rok
no mapka tam byla už v roce 2023 a bylo tam napsáno star v roce 2024 a někdy v listopadu 2024 se tam objevilo start v r 2025
D
DDTČlen
Přidáno před 1 rok
#30 Pochopil jsem, že Bosna a Hercegovina, Černá Hora a Srbsko by mělo být k dispozici letos...

#31 My to zatím máme přes měnič a nebyl to žádný problém.
Krom toho jsme to zkoušeli s Powerbankou a šlapalo to bez problémů.
USB-C kabel na Temu.

Taky jsem na Temu koupil DC-DC měnič a ten bych chtěl instalovat tento víkend.

... a držák na okno. Starlink je přicucnutý zevnitř. Trochu stíní, ale jede.

https://1url.cz/@DC-DC
https://1url.cz/@starlinkholder
https://1url.cz/@starlingkabel
https://1url.cz/@...
Upravil DDT dne 02.04.2025 11:01, před 1 rok
DDT Připojili následující obrazek:
snap32.jpg dc-dc.png drzak.png
K
kamilioČlen
Přidáno před 1 rok
Dnes som objednal Starlink Mini kit. Este nedavno som pri objednavke k tomu videl moznost doobjednat 12V car adapter s usb-c kablom. Teraz to tam nebolo. A nie je to ani po vytvoreni konta v ich eshope.
Napajanie cez inverter je neefektivne, velke straty, iverter sam naprazdno ma odber 0,7A.
12V od LiFePO4 baterie cez dodany kabel tiez co som sa docital nepojde, napatove straty pri dodanom 15m kabli su take, ze napatie poklesne pod 12V a uz to nejde.
Podoma vyrobeny kabel zas nebude mat vodotesny konektor, aky ma original kabel.
Maju aj 5m usb-c kabel, ale tam treba 100W usb-c PD zdroj co na 12V taky vykonny nemam. Mozem skusit 60W az mi to dojde, ale co som sa docital asi nebude stacit, aj ked spotreba starlinku je nizsia, bezne 20-30W.
Ako to v karavane napajate?
Upravil kamilio dne 02.04.2025 10:57, před 1 rok
Z
ZangerrinusČlen
Přidáno před 1 rok
A jak to funguje v realu ....-teda přechod z jednoho tarifu na druhý ???? starlink zatim nemáme , bo tam co ho potřebujeme tak nefunguje ....(balkan - Montenegro Srbsko atd) ale někde jsem tam v podmínkách četl že když si aktivuješ tarif 50GB tak můžeš přejít neomezeně , ale pokud si aktivuješ neomezeně tak na nižší tarif už přejít nejde ....., má někdo realné zkušenosti ???
A také má někdo realné zkušenosti s přesahem ... třeba zrovna na hranicích Chorvatsko a Černá Hora ?? je tam přesah ? km nebo dva ? nebo opradvu překročim hranice a šlus....???
D
DDTČlen
Přidáno před 1 rok
Dnes jsem objevil zajímavou informaci, kterou lze dohledat pouze, pokud jste již klienty starlinku. My jsme. Máme Starlink Mini. Používali jsme jej před dvěma týdny. Bylo to fajn. Zaplatili jsme si tarif Roaming-50GB na jeden měsíc za 1050Kč. Po použití jsme jej zastavili.

Dnes jsem objevil nový tarif. Roaming-10GB za 240 Kč/měsíc. Funguje stejně jako ten 50GB. Po vyčerpání 10GB si můžete dokoupit další data dle potřeby. Je to super varianta pro místa, když například parkujete někde, kde není GSM síť. Jako doplněk.
DDT Připojili následující obrazek:
snap25.jpg
K
karlicČlen
Přidáno před 2 roky
Zajímavé řešení, foto ze socek
karlic Připojili následující obrazek:
starlink.jpg
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: MichalVrba, karlic, kamilio, HonzaL, krabica, sipadan, bami, stepandavid, DDT, Zangerrinus, Metyl
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 17
Členové online 0

Celkem členů: 16,706
Nejnovější člen: Renije
TOPlist

Copyright © 2025