Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Stabilizační nohy Fiat Ducato 2021 bez vrtání do rámu

Poslední aktualizace před 4 měsíce
G
gutČlen
Přidáno před 4 měsíce
Mám použité stabilizační nohy chcete je někdo.
A
adnerČlen
Přidáno před 4 měsíce
Přidal jsem dvě nohy na předek a zjistil, že mají na stabilizaci krabice mnohem větší vliv, než nohy zadní.
A když už jsem se v tom vrtal, tak došlo k upgrade na el pohon, páč nikomu se nechce válet s klikou v blátě, či se potit ve vedru. Dvě nohy 200e, čtyři motory po litru a jednoduchá elektronika + teda ještě držáky na předek - naohýbaná pásovina 80x5 mm, našroubováno do hever pointů... viz příloha
https://www.youtu...ED5iOcUl-Q video
Upravil adner dne 23.03.2026 00:05, před 4 měsíce
adner Připojili následující obrazek:
l3_1.jpg l3_6.jpg l3_20.jpg l5_2.jpg
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 4 roky
Mám tyhle nohy namontované vzadu, koupil jsem je použité a fungují bez problémů. Akorát to teda nejsou pouze stabilizační nohy, protože mají nosnost asi 1,5 nebo 2 tuny (každá), takže není problém s tím nadzvednout auto Wink
Já jsem koupil sadu 4 nohou, kde byly 2 zadní a 2 přední (ty co jsou na videu). Ty zadní jsem použil místo původních se šroubovicí, kde odešla ta konstrukce a po vyzkoušení, že se auto ani nehne jsem ty přední ani nezkoušel montovat (jsou určený na novější Ducata a já mám starého hranáče, takže nešla použít ta jednoduchá montáž a muselo se svářet) a šly do sběrny (holt nebyly už v nejlepším stavu, protože za předníma kolama dost trpěly).
Na stahování používám kliku, je to "pár" otočení, takže jsem ani nepřemýšlel o něčem jiném.
Upravil PetrDubi dne 07.12.2022 15:59, před 4 roky
K
karlicČlen
Přidáno před 4 roky
Děkuji za nápady.
Můžete sem prosím hodit nějaké konkrétní fotky vašeho řešení Smile , jak s instalací, odkazy na web
VasuVasuČlen
Přidáno před 4 roky
K nohám, jsem přidělal servomotorky a spuštění a vytažení spouštěcí nohy, dělám dálkově z auta. Pak se auto nehoupe.
L
LadaMČlen
Přidáno před 4 roky
Nohy mám vzadu asi originál vč. dlouhého klíče jako klika na markýzu. Točit AKU vrtačkou by to asi šlo, ale nevidím v tom moc smysl, je to pár zatočení, nejhorší je stejně trefit se na tu matku (nejlépe, když je mokro a nechce se mi klečet Smile ). Houpání mi moc nevadí, jsem zvyklý z lodě, ale nohy občas dávám (nebo jenom jednu, abych na krátké přespání po cestě "psychologicky" přizvedl nejnižší roh). Vypozoroval jsem, že efekt dost záleží na podkladu. Na asfaltu se auto zklidní dost, na kempovém štěrku méně a na trávě / hlíně skoro vůbec. Trochu pomůžou dřevěná prkénka, která vozím, ale stejně se to za chvíli vymačká a začne se to pohupovat víc.
Pokud by mi houpání vyloženě vadilo, šel bych asi do hydrauliky a vyřešil bych tím i potřebu manipulace s klíny. Ale trochu té romantické nepohody ke karavaningu patří, ne? Smile
J
Jarka a Pavel_DCNováček
Přidáno před 4 roky
Stabilizační nohy mám namontované vzadu. Stály cca 10 tis.Kč. Ale auto se houpe dál. Pomohly jenom trochu. Chtělo by to asi ještě nohy do předu.
S
sarikČlen
Přidáno před 4 roky
já jsem letos začal používat malé hydraulické hevery, přes to že jsem měl vzadu namontované mechanické ale začal se na nich poškozovat závit tak jsem je vyndala navíc šly dost těžko, tyhle jdou krásně lehoučko a rychle. a dají se sehnat okolo 500 kč kus
J
jirhavČlen
Přidáno před 4 roky
Já měl dva upravené nůzkové hevery z Lidlu,a dával jsem je při delším stání pod zadek alkovny.
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 4 roky
Já nemám problém s pohupováním auta. Téměř ho nevnímám. Jak se znám, tak bych s vytaženými nožičkami určitě odjel. Pro mě to není. Smile Stojíme na jednom místě maximálně jednu noc. Vyjímečně dvě.

Uvedené nožičky se montují na předek auta, ale patřily by spíš na zadek. Takže nevím, jak moc pomůžou stabilizovat auto.Frown
K
karlicČlen
Přidáno před 4 roky
Fakt nikdo žádné zkušenosti? To nikomu nevadí, že se auto houpe, když se v něm chodí nebo když se člověk v noci otáčí?
Hledám cokoliv, co půjde bez vrtání do stávajících otvorů v rámu a půjde stavět akuvrtačkou.
K
karlicČlen
Přidáno před 4 roky
Sháním na Fiat Ducato stabilizační nohy, lehké, jen na stabilizaci, aby se auto při pohybu uvnitř nenaklánělo a s montáží bez vrtání do rámu vozidla.
Našel jsem toto viz. foto, video a pdf návod. Líbí se mi, že se použije akuvrtačka a za 5 vteřin hotovo. Víte někdo kde to koupit nebo co koupit podobného? Nikde nemůžu najít tu redukci pro našroubování do díry pro hever, aby se nemuselo nic vrtat. Pro vyrovnání obytky budu stále používat nájezdové klíny, nohy budou pouze na stabilizaci.

https://www.caravantechnik.de/MoCa-Hu...achse.html

karlic Připojili následující soubory:
karlic Připojili následující obrazek:
podpra-a-ppravekducato.jpg podprappravekducato.jpg
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: karlic, jirhav, Fun, sarik, Jarka a Pavel_DC, LadaM, Vasu, PetrDubi, adner, gut
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 36
Členové online 0

Celkem členů: 16,758
Nejnovější člen: Michal09
TOPlist

Copyright © 2026