Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Pokuta za Maďarskou dálnici

Poslední aktualizace před 8 měsíců
sipadansipadanČlen
Přidáno před 8 měsíců

Zangerrinus napsal:

@Zangerrinus - Nic zmateného na tom není , ale nevim proč do toho taháte techničák -tam muže být napsané cokoliv, většinou to s tim nemá nic společného a mají kolonku camper a nebo kolonku výška vozidla nad přední napravou ...........

Protože techničák v tom hraje zásadní roli ...
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 8 měsíců
karlic
Tak snad už bude jasno jak to doopravdy je. 👍😄
K
karlicČlen
Přidáno před 8 měsíců

karlic napsal:

@karlic - Podle oficiálního dokumentu výše, můžeš zaplatit i D1, pokud máš obytku ve velkém OTP zapsanou jako M1 a zároveň je do 7mi osob a do 3,5t.
Pokud je cokoli jinak z těchto parametrů, tak se platí D2.

E-vignette tolled motor vehicles

D1
J: M1, M1G F1: max. 3,500 kg S1: max. 7 persons Vehicle type:
Recreational vehicle
(RV)
Recreational vehicles with a maximum authorized total mass of up to 3.5 tons belong to toll category
D1, if the vehicle category field in the vehicle registration certificate is M1 or one of its subcategories
(e.g.: M1G) AND the number of seats indicated in field S.1 is no more than 7, including the driver’s
seat.

D2
J: M1, M1G (16 or 21) F1: max. 3,500 kg S1: 7–9 persons Vehicle type:
Recreational vehicle
(RV)
A recreational vehicle marked M1, M1G (and, instead, 16 or 21) is in category D2, if the maximum
authorized total mass does not exceed 3,500 kg, and if the seating capacity is 7–9 persons. Markings
16 or 21 are used in German vehicle registration certificates.

D2
J: N1, N1G F1: max. 3,500 kg S1: max. 9 persons Vehicle type:
Recreational vehicle
(RV)

Překlad:
Motorová vozidla zpoplatněná elektronickou známkou

D1
Pole J v OTP (kategorie vozidla): M1, M1G
Pole F1 v OTP max. 3 500 kg
Pole S1 v OTP max. 7 osob
Typ vozidla: Rekreační vozidlo (RV)

Rekreační vozidla s maximální povolenou celkovou hmotností do 3,5 tuny patří do kategorie mýtného
D1, pokud je v Osvědčení o registraci vozidla uvedena kategorie vozidla M1 nebo některá z jejích podkategorií
(např.: M1G) A počet míst k sezení uvedený v poli S.1 není větší než 7, včetně místa řidiče
.

D2
Pole J v OTP (kategorie vozidla): M1, M1G (16 nebo 21)
Pole S1 v OTP 7–9 osob

Rekreační vozidlo označené M1, M1G (nebo 16 nebo 21) patří do kategorie D2, pokud maximální
povolená celková hmotnost nepřesahuje 3 500 kg a pokud je počet míst k sezení 7–9 osob. Označení
16 nebo 21 se používá v německých technických průkazech vozidel.

D2
Pole J v OTP (kategorie vozidla): N1, N1G
Pole S1 v OTP max. 9 osob
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 8 měsíců
Je tam jasně napsané ve které kolonce v TP má být uvedena kategorie vozidla. Takže to s TP má co dělat. Stačí si to přeložit.
Z
ZangerrinusČlen
Přidáno před 8 měsíců
Nic zmateného na tom není , ale nevim proč do toho taháte techničák -tam muže být napsané cokoliv, většinou to s tim nemá nic společného a mají kolonku camper a nebo kolonku výška vozidla nad přední napravou ...........
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 8 měsíců
Jen pro pobavení.
Konečně mi v policejní databázi pachatelů přestupků smazali pokutu. Nicméně dle č.j. se dá i nadále dohledat, že jsem byl v řešení přestupku a není tam ani zmínka, že to celé byla chyba společnosti spravující mýto v HU.
K
karlicČlen
Přidáno před 8 měsíců
Podle oficiálního dokumentu výše, můžeš zaplatit i D1, pokud máš obytku ve velkém OTP zapsanou jako M1 a zároveň je do 7mi osob a do 3,5t.
Pokud je cokoli jinak z těchto parametrů, tak se platí D2.

E-vignette tolled motor vehicles

D1
J: M1, M1G F1: max. 3,500 kg S1: max. 7 persons Vehicle type:
Recreational vehicle
(RV)
Recreational vehicles with a maximum authorized total mass of up to 3.5 tons belong to toll category
D1, if the vehicle category field in the vehicle registration certificate is M1 or one of its subcategories
(e.g.: M1G) AND the number of seats indicated in field S.1 is no more than 7, including the driver’s
seat.

D2
J: M1, M1G (16 or 21) F1: max. 3,500 kg S1: 7–9 persons Vehicle type:
Recreational vehicle
(RV)
A recreational vehicle marked M1, M1G (and, instead, 16 or 21) is in category D2, if the maximum
authorized total mass does not exceed 3,500 kg, and if the seating capacity is 7–9 persons. Markings
16 or 21 are used in German vehicle registration certificates.

D2
J: N1, N1G F1: max. 3,500 kg S1: max. 9 persons Vehicle type:
Recreational vehicle
(RV)
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 8 měsíců
janvas Like
To se tady bude řešit ještě hodně dlouho. Přitom je to tak jednoduché. Stačí se podívat na web a přeložit si to.
janvasjanvasČlen
Přidáno před 8 měsíců
Pro všechny, kteří sem zanášejí opakovaně nepravdy a samozřejmě pro všechny ostatní :
Obytné auto do 3,5t kategorie M1 podle TP, do 7 míst vždy známka D1 a to i v případě připojeného přívěsného vozíku!!!
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 8 měsíců
pechacci
Můžeš sem dát odkaz kde je uvedeno, že vozidlo kategorie M do 3500 kg a max. počet míst 7 je v kategorii D2 ?
P
pechacciČlen
Přidáno před 8 měsíců
Pokuta mu nepřijde, protože to bude mít správně. Obytka patří do kategorie D2. Oficiální prodejce známek hovoří zcela jasně.
K
karlicČlen
Přidáno před 8 měsíců
Je to celkem zmatený a je nutno dle velkého technického průkazu znát kategorii vozidla, někdo má N a někdo M. V příloze tabulka pro zařazení do kategorie.
Pokud jste v zahraničí a nedostanete se k velkému techničáku, tak lze zjistit přes internet na "Portál občana "
https://obcan.portal.gov.cz
karlic Připojili následující soubor:
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 8 měsíců
To bude sranda až mu přijde pokuta, že zaplatil letos za obytku kategorii D2 a že je to zase špatně, proto že má auto v D1.
kompersor4kompersor4Člen
Přidáno před 8 měsíců
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 1 rok
Maďarsky - přítel Google umí hodně. Smile Má kamarádka, která perfektně ovládá maďarštinu byla překvapená jak dobře Google překládá z češtiny do maďarštiny když mi dopisy kontrolovala. Pokud by jsi komunikoval jinak než maďarsky, tak by na to nereagovali, nebo by ti naúčtovali za úřední překlad.
P
pbxpbxČlen
Přidáno před 1 rok
A to sis s nimi dopisoval česky, maďarsky nebo anglicky?
Soňa s Vaškem ve Šnekovi (Citroen Jumper 2002, EuraMobil S 515 MS)
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 1 rok
Dnes jsem se pro zajímavost podíval do registru přestupků HU policie a co myslíte ? Jsem v registru veden jako pachatel přestupku a dlužník nebo ne ? Správná odpověď je za A. Shock Na Velikonoce jedeme do termálů tak jsem zvědavý jestli bude mít naše kauza další dějství. Grin
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 1 rok
Tak tady máme další a snad poslední díl mého případu s pokutou za nezaplacený poplatek za dálnici v Maďarsku:
17.2. jsem odeslal další dopis na HU policii s tím, že jsem konzultoval celý případ se svým právním zástupcem a že odmítám uhradit pokutu a jakýkoliv poplatek za odvolání. Znovu jsem doložil potvrzení o úhradě dálniční známky a kopii TP.
Dnes mi přišlo nové rozhodnutí o ukončení šetření s tím, že pokutu nemusím platit.
Je zajímavé, že až po zmínce o tom, že jsem vše konzultoval s právním zástupcem došlo k tomuto rozhodnutí. V minulosti jsem 2x zaslal kopii TP s potvrzením o zaplacení dálniční známky e-mailem a 2x v dopise a neustále trvali na zaplacení pokuty. Zřejmě to úředník zkusil a když zjistil, že se nenechám oškubat tak to vzdal. Samozřejmě žádná omluva ze strany úředníka policie neproběhla a jen se odkázal na informace od NÚSZ.
Všem kdo budou mít v budoucnu stejný problém přeji pevné nervy a radím neustoupit. Smile
sipadan, Fun, Jirka W, Leviathan
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 1 rok
caprighia.
Like Já jsem to jen upřesnil. Když se v ČR řekne mýtné, tak si to hned každý spojí s palubní jednotkou a povinností platit dálniční poplatky za ujetý kilometr.
PepiPepiČlen
Přidáno před 1 rok
Pro ferol ,bylo tady už několikrát vysvětleno jaká známka pro M1 do 3,5t,tak tady nepište nesmysly je to D 1,,!!!!Shock
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Tomik Kralu, kompersor4, Pepi, mstr, ferol, vlara, caprighia, pbxpbx, karlic, pechacci, janvas, Zangerrinus, sipadan
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 25
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025