Dovoluji si připomenout slib, že dáte vědět jak to dopadlo.Moc by mě to zajímalo. Děkuji,
Já jsem zkontroloval všechna nastavení a když to nemakalo tak už jsem to nechtěl trápit a vrátil jsem vše do původního stavu. Dohodnul jsem se už se zdejší členem panem Prokopem, že se mi na to podívá. Tak se uvidí. Každopádně děkuji všem za rady a dám vědět jak to dopadlo.
A když motor neběží, nebo se odpojí booster, problém není ?
Ono stejně, pokud by auto mělo klasické a ne řízené dobíjení, booster je podle mě u lifepo zbytečnej. Sám sice samodomo "booster" (čína step-up) pro malou lifepo používám, ale jde o přívěs, tedy víceméně nutnost při 6mm2 přívodu kompenzovat úbytky.
Auto nabylo nastartované, nebylo připojené na 230 V a solár dával cca 10 W, protože bylo úplně zataženo. BMSka to neodpojila neb šla kompresorová lednice, která je napojená přímo na baterii.
Než se to zblázní (jak píše Karlič, může to odpojovat BMSka), jaké jsou v té chvíli zdroje proudu ? Solár, síť, booster ? Aktuální napětí těsně před "blackoutem" dělá co ?
Většina LiFepo4 baterií má odpojovací napětí při nabíjení 14,4V.
Doporučuji nastavit vše co nabíjí na 14,2V (solar regulator, booster, nabíječku) nebo na GEL (GEL pokud nemáš možnost nastavit LiFepo4 a nastavit sólo nejvyšší napětí při nabíjení 14,2V). Victron nastavení napětí umí perfektně.
Ahoj všem
Potřeboval bych poradit. Dnes jsem zkusil vyměnit Pb baterie ( 2 x 95 Ah AGM) za Lifepo4 (2x 100 Ah). Vyměnil jsem kus za kus (už se tady řešilo že to údajně jde), na elektrobloku jsem nastavil GEL, solární regulátor jsem nastavil na Lifepo4 a Booster jsem nastavil také na Lifepo4. Po připojení baterií to funguje pár vteřin a pak se to celé "zblázní" a nefunguje.
Obávám se, že to elektroblok nedává. Když jsem vrátil olovo vše chodí jak má.
Elektroblok je Schaudt EBL 119. Booster Schaudt WA 121545. Regulátor Victron energy Smartsolar MMPT 100/30.
Dokáže mi prosím někdo poradit co s tím, nebo kdo by mi pomohl Praha a okolí? Předem děkuji. Tomáš
Ahoj, nakupuji baterky z Německa mám dva roky záruku, 100Ah se dá pořídit už od 150e. Nedávno jsem sehnal i 150Ah s nabíječkou a bluetooth a dopravou 5800kč.
Značky neřeším a nejstarší mám už 3rok.
Viděl. Koukal jsem i na X testů na YouTube a nevycházelo to špatně. Tak se uvidí až to přijde a určitě dám vědět.
sipadanČlenPřidáno
před 8 měsíců... a viděl jsi ten jejich website ??? 30 dní lhůta na vrácení ... tak ji můžeš proměřit a vyzkoušet a případně vyměnit. nebo vrátit.
Dej vědět, je to zajímavý zdroj
Už jsem je objednal. 😄 Ležel jsem v recenzích dva dni. A jak píšeš, za ty peníze to asi není moc velké riziko.
Ahoj všem
Máte někdo zkušenost s baterií WattCycle 12V 100AH LiFePO4, akumulátor pro karavan s Bluetooth , montáž pod sedadlo ?
a jestli máš namontovanej solár tak musíš odpojit v regulátoru prvně vodič od soláru a pak vodič od baterie, po namontování nové baterie tak prvně zapojit vodič od baterie (aby si regulátor načetl hodnoty baterie) a pak vodič od soláru
Vymontuješ starou a dáš novou .... v tom je problem ?? nechápu ....
Dobry den. Prosim kdo by me vymenil Pb baterii za lifepo4 i s menicem v obytnem aute. Proste komlet vymenu. Jen Brno-okoli. Moc dekuji