Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Přecházím na celoroční pneu Michelin CrossClimate Camping

Poslední aktualizace před 5 dní
FJRFJRČlen
Přidáno před 5 dní
Asi bych se držel toho co je uvedeno jako max tlak na pneu. Foukám 4,6 předek i zadek.
V
VlasWČlen
Přidáno před 5 dní
Zdravím,
také jsem přešel na celoroční Michelin CrossClimate Camping,
A mám dotaz na kolik tyto pneumatiky foukáte. Mají na boku vyznačeno MAX LOAD 475 kPa (4,75 bar).
Ale na typovém štítku Fiat je jediný údaj 5,5 bar a původní Michelin Agilis Camping jsem tak hustil.
Obytka polointegrál 3 500 kg.
Díky za vaše rady.
Vlasta
K
karabinka6318Člen
Přidáno před 3 měsíce
ja auto koupil na uplne novych barumkach nejakych vanis 2 v rozmeru 215/70r15.jizdni vlastnosti katastrofalni.obzvlaste v zatackach.po prechodu na Michelin agilis camper CP je to uplne nekde jinde.
Z
ZangerrinusČlen
Přidáno před 3 měsíce
No jak jsem to četl tak mají zesílení bočnic proti oděru to je z venkovní strany přidaná guma navíc ale pneu na campery mají vyztuženou celou bočnici uplně jinak a je to kvůli dlouhému stání a nosnost těchto pneu je jen 1030kg což není zrovna na dlouhé stání když nejsi uplně vyrovnaný a podkládáš to klínama , nevim co máš za auto a jak moc bojuješ s váhou ale na obytku bych si to asi nedal......
malinamalinaČlen
Přidáno před 3 měsíce
Vím že se to netýká pneumatik Michelin, ale nemá někdo zkušenost s pneumatikami Barum Vanis AllSeason.
Zimu nejezdím ale tyto mě lákají celoročním použitím pro pozdní podzim a brzké jaro. Měly by mít zesílení bočnic.

https://www.barum...96aaac-tab
R
robolNováček
Přidáno před 3 měsíce

Rudy napsal:

@Rudy - Uměl by někdo z vlastní zkušenosti srovnat celoroční Continental a Michelin? Mám na obytce Conti a na podzim je budu muset vyměnit (budou mít najeto cca 50tis km) Tak váhám, Conti jsou dle mého o něco komfortnější, Michelin by měl mít lepší trakci, hlavně na mokré trávě a sněhu. Přímé srovnání mi však chybí, roky jsem používal letní a zimní sady a celoroční Conti byly na autě z výroby. Každopádně to budou zase celoroční, už jen proto, že dvě sady jsem nebyl schopen během 4-5 let odjezdit a tak jsem ve finále jezdil na starých, ztvrdlých pneu, které byly horší než čerstvé celoroční.

možná pomůže
https://www.youtu...jIchHyRPPs
Upravil Fun dne 22.01.2026 08:10, před 3 měsíce
FJRFJRČlen
Přidáno před 3 měsíce
Podle toho co se běžně dopisuje, například 18 s A/T pneu na Ducato, známí teď dával A/T v rozměru 245/75/16 na Mercedes, bez problémů napsali. Nevidím důvod proč by nedopsali C. Obzvlášť když se zimní CP nevyrábí.
K
KalimeroČlen
Přidáno před 3 měsíce
Tak to máš v pohodě.
Ja bohužel ne.
FJRFJRČlen
Přidáno před 3 měsíce
Já mám velkém TP alternativu C zapsanou
K
KalimeroČlen
Přidáno před 3 měsíce
ad. FJR:

Jen pozor u těch “Cargo” -C pneu. Pokud máš v techničaku uvedeny jen “CP” provedení, tak by jsi tam “C” mít neměl.
Na STK to sice většinou projde, ale kdo ví co udělá pojišťovna, když pneu prdne a někoho nedejbože smeteš.
Co když se vymluví na nespávné pneu a odmítne plnit?
Řešil jsem to cca před dvěma měsíci.
FJRFJRČlen
Přidáno před 3 měsíce
Takhle to vypadá když se fouká na předku 5,5. Sjíždí se jen střed. Velmi nebezpečný v krizové situaci, a ještě když je to celoročka v 30 stupních někde na jihu. Doslova o hubu.
FJRFJRČlen
Přidáno před 3 měsíce
FJR Připojili následující obrazek:
1809dadc-8f0a-4b4c-8580-92b658622dd0.jpeg
R
RudyČlen
Přidáno před 3 měsíce
Uměl by někdo z vlastní zkušenosti srovnat celoroční Continental a Michelin? Mám na obytce Conti a na podzim je budu muset vyměnit (budou mít najeto cca 50tis km) Tak váhám, Conti jsou dle mého o něco komfortnější, Michelin by měl mít lepší trakci, hlavně na mokré trávě a sněhu. Přímé srovnání mi však chybí, roky jsem používal letní a zimní sady a celoroční Conti byly na autě z výroby. Každopádně to budou zase celoroční, už jen proto, že dvě sady jsem nebyl schopen během 4-5 let odjezdit a tak jsem ve finále jezdil na starých, ztvrdlých pneu, které byly horší než čerstvé celoroční.
FJRFJRČlen
Přidáno před 3 měsíce
Je pravda, že v zimě do teplých krajin nejezdím. Proto jsou pro mě ideální zimáky.
M
Martin a JohankaČlen
Přidáno před 3 měsíce
Upravil Fun dne 16.01.2026 13:13, před 3 měsíce
K
KalimeroČlen
Přidáno před 3 měsíce
Co to máš za řetězy?
M
Martin a JohankaČlen
Přidáno před 3 měsíce
Zimní pneumatiky Nexen Winguard jsem sjel dvě sady velkém Jumperu a nebyl jsem z nich úplně odvázaný. Také nebylo úplně super, když jsme v říjnu jeli do Portugalska, Turecka, Řecka,... a vraceli se o Vánocích tak to bylo nepraktické. Na nové auto jsem zvolil terénní celoroky BFGoodrich All Terrain T/A KO2. Zatím jsem spokojenější než před tím...
Martin a Johanka Připojili následující obrazek:
img_20260113_100254.jpg
FJRFJRČlen
Přidáno před 3 měsíce
Já zas přemýšlím že opustím CP, mám C zimní Nexen a jsou skvělé. Dojezdím letní Agilis CP a půjdu do C. Nejsem moc fanda celororočních pneu, je to kompromis.
K
KalimeroČlen
Přidáno před 3 měsíce
Taky máme Michelinky od nového auta a úplně stejně jak píše p. Králů výše – najeli jsme na nich 40.000 km a v plánu bylo je ještě na léto nasadit na dojetí (momentálně cca3,2 – 3,7mm).
Od nova jsme měli Michaelin Agilis camping, a popravdě řečeno, úplně nadšený jsem z nich zrovna nebyl. Tlumení rázů nic moc, připadly mi dost tvrdé a takové uskákané, (a to jsem zkoušel jít z předepsaných 5,5 až skoro na 4,5), trakce na mokru zvláště při nižší teplotě poněkud slabší, na mokré trávě a ve sněhu pak docela triskní.
Proto jsem uvažoval přejít na zimní / letní. Nakonec k tomu nedošlo, protože zimní gumy v mém rozměru 225/75 R16 se u nás v provedení „CP“ nedají sehnat a do obyčejných „C“ (cargo) jsem jít nechtěl.
Takže jsme nakonec pořídili Michaelin Gross Climate Camping, obuli počátkem listopadu, k dnešku najeto cca 4.000 km a mohu říct, že jsou s původními naprosto nesrovnatelné.
Výrazně lépe tlumí ) a to i když jsou předpisově na 5,5), auto na silnici lépe sedí, neplave tolik , řízení je přesnější a hlavně – trakce je naprosto nesrovnatelná. Na mokru a na trávě perfektní, na sněhu naprosto špičková.
Za sebe mohu jen doporučit a popravdě se začínám zabývat myšlenkou, jestli tam původní Agilisy budu ještě na léto vůbec vracet.
FJRFJRČlen
Přidáno před 4 měsíce
Určitě jsou celoročky Michelin dobré pneumatiky, jen je potřeba správně foukat. Pokud tam cpete 5,5 tak je to uskákané, tvrdé a blbě se sjíždí. Mám vyzkoušeno při plném zatížení max 5. Bez kol, bez plné nádrže vody s prázdnou garáží, vlastně celou zimu. Foukám zimáky 4,5.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 32
Členové online 1
dalibor70

Celkem členů: 16,706
Nejnovější člen: Renije
TOPlist

Copyright © 2025