Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

startér

Poslední aktualizace před 7 měsíců
S
sarikČlen
Přidáno před 7 měsíců
tak ted když pár dní pršelo tak jsem se šel podívat a skutečně karton na deklu na vačce byl mokrý, takže ta potvora voda natekla na ten kryt a z toho krytu to kapalo na starér. A vypadá to že je to stejné jak na tom druhém videu co poslal Kamilio a je to tam hned z kraje, proste dole jak končí čelní sklo tak je malá škvírka mezi tím plastovým deklem a voda mrcha tudy teče takže oprava bude jednoduchá sundat tenhle dekl a nanést pod nej vrstvu silikonu nebo nečeho podobného a přidelat jej
S
sarikČlen
Přidáno před 7 měsíců
kamilio- může na tom neco být, proste voda si najde sebemenší skulinku aby tudy protekla ale v mém případě by musela natéct na kryt ventilů a pak by mohla na ten startér nakapat. Ješte dnes půjdu a dám na ten kryt nejaký papír z kartonu a uvidím, sám jsem zvedavý jak to dopadne. když jsem minulý měsíc vyndával starter tak vedle na bloku motoru je takový žebrování a v tom bylo trochu vody takže jak píšeš Ty nebo Jméno tak na tom něco bude ale pak bude problém přijít na to kudy ta potvora voda tam teče
K
kamilioČlen
Přidáno před 7 měsíců
Nemam ducato, ale vyzera to ze na webe je toho dost podobneho:
https://www.googl...+in+engine
Upravil kamilio dne 12.09.2025 21:51, před 7 měsíců
PabloGSPabloGSČlen
Přidáno před 7 měsíců
Měl jsem to podobně, Citroen Jumper 2012. Parkoval jsem čumákem mírně z kopce, takže voda ze střechy stékala k motoru. Nějakou škvírou to teklo na startér, který byl po dvou zimách kaput. Dle servisu prý poměrně častý jev u dodávek FCA/PSA.
S
sarikČlen
Přidáno před 7 měsíců
Jmeno- ano v případě prasklýho plastu by to tak mohlo být nebot voda by kapala na kryt ventilů a odtud by mohla kapat na ten startér. Honem jsem se šel podívat zdali jej nemám prasklý ale není.
Akorát voda která ztéka s okna na ten plast tak neteče do stran k podběhum ale teče do prolákliny která tam je aby šel proud vzduchu do topení a dole v té proláklině je otvor odkud to teče k pravemu kolu aspopn tak to mám já na tom fiatu ducato
J
JménoČlen
Přidáno před 8 měsíců

Metyl napsal:

@Metyl - Kdyz prsi napriklad na predni sklo, tak to stece do svodu, kterej byva z plastu a ten tu vodu tahne do strany k podbehum. Tam pak tece dolu. Pokud ten plast nekde praskne, tak ta voda z predniho skla (a pri trose stesti a spravnem sklonu auta i se strechy) tece, kam nema.

Na tom by mohlo něco být, zrovna dnes jsem ve firmě měnil na Ducatu klíňák a ta trubka tam je nějak volná nebo co, nezkoumal jsem to, každopádně je téměř uřízlá řemenicí altíku, kde tím pádem fakticky končí.
M
MetylČlen
Přidáno před 8 měsíců
Kdyz prsi napriklad na predni sklo, tak to stece do svodu, kterej byva z plastu a ten tu vodu tahne do strany k podbehum. Tam pak tece dolu. Pokud ten plast nekde praskne, tak ta voda z predniho skla (a pri trose stesti a spravnem sklonu auta i se strechy) tece, kam nema.
S
sarikČlen
Přidáno před 8 měsíců
nad startérem je blok motoru , rám je uplně bokem já se s tímto problémem nikdy nesešel aby byla vlhkost a dokonce pullitru vody uvnitř, a jak už jsem psal v prvním příspěvku auto stalo od listopadu do kvetna venku
nejezdilo a kapota zavřená a na jaře startér ani nebrnkl (podotýkám v listopadu toho roku jsem to koupil a startér točil takže tam v té dobe voda být nemohla) stale je to pro me záhada jak se tam ta voda mohla dostat a v takovém množství, beru že někne mohla být nějaká škvíra ale jak už jsem psal kapota zavřená tak i když pršelo tak by tam voda nemohla natéct.
M
MetylČlen
Přidáno před 8 měsíců
Nesteka ti tam vysrazena voda z zeleznych casti nekde na/u motoru? Takovej ram auta umi bejt ve vlhku nadherne potazenej krupickama vody, ktery se na nem vysrazi. Podivej se, co je nad starterem.
S
sarikČlen
Přidáno před 8 měsíců
vidím že ten samý problém jsem nemel jenom já, je možné že by to tam teklo škvírou jak je mezikus mezi startérem a blokem ale ta škvíra je i dole takže by to mohlo vytíkat, jestli si vzpomeneš budu rád když to zde napíšeš
a jen tak na okraj i když jsem hledal nový startér i podle kodu motoru tak me pasoval až třetí co me dovezli
Z
ZangerrinusČlen
Přidáno před 8 měsíců
Nám to na Ducatu 95 dělalo to samé ,pořád plnej startér vody ,z někama to tam teklo ,pak se to spravilo ,ale už nevím co to bylo ......jak dojedeme domu tak se podívám co s tím tenkrát bylo......
J
JménoČlen
Přidáno před 8 měsíců

sarik napsal:

@sarik - já jsem se s tím nikdy nesetkal aby byla ve startéru voda tohle me prostě zaráží a je me záhadou jak se tam může dostat.
sůl tam byt nemůže v zime nejezdím a do vody jsem s tím nezajel a ani fridex se neztrácí a dokonce ani v dešti s tím nebylo moc ježdeno, a ani motor moc nemyju proudem vody a od jara do podzimu s tím parkuji venku a na zimu parkuji ve stodole

Právě jestli s tím třeba nezajel do slaný vody předchozí majitel, že by tam zůstala sůl a lákala další vlhkost.
Nebo pak to mytí, jestli třeba nemá obal starteru nějakou skulinu, která má směrovat dolů a není to smontovaný opačně jako lapač vody :-)
S
sarikČlen
Přidáno před 8 měsíců
já jsem se s tím nikdy nesetkal aby byla ve startéru voda tohle me prostě zaráží a je me záhadou jak se tam může dostat.
sůl tam byt nemůže v zime nejezdím a do vody jsem s tím nezajel a ani fridex se neztrácí a dokonce ani v dešti s tím nebylo moc ježdeno, a ani motor moc nemyju proudem vody a od jara do podzimu s tím parkuji venku a na zimu parkuji ve stodole
J
JménoČlen
Přidáno před 8 měsíců
Nemám ani Ducato, ani zkušenost.
Ale aspoň co znám pracovní Ducato 2,3 jtd z roku cca kolem 2005, tak tam, a asi i u ostatních podobně koncipovaných motorů. je startér na místě, kam si nedokážu představit, že by při stání napršelo. Zato je celkem první na ráně, kdyby auto například zajelo předkem do vody, takže mě jako první a jediná přičina napadá, jestli tam nemůže být sůl a takhle tahnout vodu. A nebo jestli na starter někudy nekape chladící kapalina. Jakákoli jiná cesta přítoku vody by podle mě musela být vidět hned po otevření kapoty po dešti.
S
sarikČlen
Přidáno před 8 měsíců
mám dotaz kdo má Fiat ducato rok výroby 1994-2002
před 5 roky jsem koupil obytnák s tímto motorem, přes zimu jsem na nem delal (stal venku ne pod střechou) a na jaře když jsem jej chtel nastartovat tak startér vůbec neragoval, když jsem jej rozebral tak v nem bylo asi půl litru vody, opravil jsem ho a veškeré spoje přetřel silnejší vrstvou barvy a utesnil. A ted v srpnu opět začal trucovat a musel jsem nekolikrát otočit klíčkem než zabral. Tak jsem jej dnes opet rozdelal a uvnitř vše hodně vlhké a rezavé.
neví tady nekdo čím to může být způsobeno že se tam dostavá vlhkost? A zajímalo by me kdo má také takový motor zdali nemel nekdy také takové problémy. Předem dekuji za odpovedi
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: sarik, Jméno, Zangerrinus, Metyl, PabloGS, kamilio
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 9
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025