Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Mezery mezi nábytkem a boční stěnou Adria

Poslední aktualizace před 7 měsíců
M
MarťanNováček
Přidáno před 7 měsíců
Takže, když odříznu to vnitřní bílé obložení (které je asi přilepené k výdřevě a izolaci), tak bych měl vidět, kde je problém, jestli není výdřeva odtržená od podlahy? Dá se to vnitřní bílé obložení sehnat? Chtěl bych, aby záplata byla stejná, jak původní obložení.
Děkuji
D
DZIZIČlen
Přidáno před 7 měsíců
Ty co jsem viděl, tak vždy jen sesponkované s tou horizontální , přetaženo krycími deskami a prošroubované + lepidlo do lemovací podlahové lišty.
M
MarťanNováček
Přidáno před 7 měsíců
Nevíte někdo, jak jsou svislé příčky výdřevy chycené k podlaze? Jsou šroubované nebo jen lepené? Děkuji
J
JménoČlen
Přidáno před 7 měsíců
Podle mě to s vodou vůbec nemusí souviset, ona ta kontrukce přívěsů je tak akorát, aby to nějak drželo pohromadě a všechno vzájemně dosahovalo nějaký tuhosti, ale asi tam není moc rezerva pro nešetrnou jízdu přes nerovnosti, ještě když náprava, asi v rámci stability, reálně v podstatě nepruží. A jak se, podle mě i byť jedinou ránou, ta tuhost poruší, začne se to kroutit ... Tuhost musí udržovat bouda, podélníky podvozku jsou na to slabé, proti nákladnímu vleku jsou jak nic a i ten se prohýbá. Jednou kolem mě někde v kempu projelo po panelové cestě svižně auto s přívěsem v už od pohledu zoufalém stavu a tomu boky pružily jak měchy. Na "studování" téhle problematiky jsou dobré díly Top Gearu, kde demolují karavany, tam je ten postup rozpadu pěkně vidět :-)
Sám mám přívěs, koupený před lety naštěstí za téměř směšnou cenu, který evidentně někdy v historii větší ránu prodělal. Podle deformace podpěry na oji, opravované jedné přední nožce a vlnce nade dveřmi, které ne přesně lícují, odhaduji, že se někomu za jízdy odpojil a někam skočil :-) Dalšími příznaky byla celkově měkká (ne zateklá, ale rozvrzaná) přední stěna s prasklinkami plechu v rohu okna a teď to hlavní, podlaha v okolí nápravy, po stranách, od nosníků ke stěně, lehce skloněná dolů. Prostě podélníky se směrem od nápravy neviditelně prohýbají dolů. Dodatečně jsem ještě přišel na to, že podle spojů nábytku se stěnami v té prostřední části podlaha "vylezla" o několik mm nahoru oproti stěnám a část spojů nábytku se stěnou už někdo opravoval.A druhou část já, když jsem za tmy v louži projel dírou, že div jsem nespadl ze sedadla, kdy se "kuchyň" definitivně utrhla od stěny... Taky jsem pak přidal pár šroubů zvenku pod lištama a do, dle mě, nejnamáhanějších míst podlahy, pro jistotu přišrouboval jako výztuhu zvenku či zevnitř dřevěné hranolky, při opravě zateklé výdřevy spodních rohů zadní stěny jsem dál naskrz prošrouboval místa jako podlahu u dveří. A všude možně natlačil polyuretanové napěnující lepidlo. To jsem nainjektoval i do některých míst rozvrzané přední stěny a do většiny podlahy. Ta přední stěna je u mého Bayerlandu opravdu subtilní, nemá uložný prostor a tedy ani desku dodávající zásadním způsobem tuhost. A ještě jsem, inspirován nějakou zdejší diskuzí, poblíž místa ohybu podélníku do V je stáhnul k sobě aspoň 8mm kulatinou, aby se omezilo jejich rozvírání při propružení - některé delší a těžší přívěsy mezi nimi mají kvůli tomu dodatečnou příčku.
S
sarikČlen
Přidáno před 7 měsíců
mohla se tam voda dostávat při jízdě v dešti podbehama
M
MarťanNováček
Přidáno před 7 měsíců
Je zajímavé, že se to projevuje na obou stranách. Také mě to napadlo, že by výdřeva povolila kvůli vodě, ale je to právě na stejném místě na obou stranách.
S
sarikČlen
Přidáno před 7 měsíců
je docela možné že to máš hodne zateklý a dřevené latky (vydřeva) se začíná bortit je potřeba nábytek ven a oddelat vnitřní obložení a zkontrolovat
M
MarťanNováček
Přidáno před 7 měsíců
Ahoj
Na karavanu Adria Adora se mně začaly objevovat mezery mezi nábytkem a boční stěnou, ale pouze v místě levého a pravého kola. Momentálně je mezera asi 4mm na každé straně. Jakoby se stěny rozjely do boku. Nábytek drží v podlaze dobře. Zkoušel jsem stěny z venku přitlačit a přitáhnout nové šrouby, které jsem dal do jiného místa, ale stejně se po povolení stěny vytrhnuly. Výdřeva je už prohnutá, že se vrátí zpět.
Budu muset asi vymontovat nábytek a obnažit vnitřní stěny a podívat se, kde je problém. Mám strach, že se výdřeva utrhnula od podlahy, protože v horní části mezery nejsou a šrouby krásně drží. Taky je zajímavé, že jsou mezery pouze v oblasti kol.
Nemáte někdo s tímto zkušenost?
Děkuji Martin.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Marťan, sarik, Jméno, DZIZI
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 11
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025