Taky jsem se rozhodoval jesti integrál,nebo polointegru a vše za mě vyřešil mechanik který 25 roků dělá ve Fiatu.
Pokud se rozhodnu pro integrál,tak mám ve značkového servisu dost problémů.Vybral jsem polointegrál KNAUS
Van Ti
VitaČlenPřidáno
před 4 měsícead izolace
klasická dodávka není vyráběna s ohledem na tepelnou izolaci, u kovové karoserie to moc dobře nejde.
U vestavby pak záleží na výrobci, jak si s tím poradí, aby šlo dveře ještě otvírat, ale tepelných mostů bylo co nejméně.
U polointegrálu je to předek, kde se musí řešit tento problém.
Integrál to má z tohoto pohledu lépe řešitelné.
ad rosení
plochy skla jsou i integrálu větší - rosení je ale způsobeno vlhkostí uvnitř, pokud víc větrám, tak se nerosí - ale víc protopím. :-)
Meli jsme polointegral a ted mame integral.
Mohu tedy porovnavat. Velke plus integralu je, ze je celkove kvalitnejsi. U polointegry nam zacaly z kraje vsech spodnich bocnich plastu po 5 letech vznikat mikropraskliny. Prodejce jen pokrcil rameny. To co byl ABS u polointegry, je u integry lakovany hlinik. Takze good.
Itegral je lepe izolovany, coz je podstatne. U polointegry jsme v zime porad resili zarosene okna po uplynule noci. V integralu nevim, co to zarosene okno je.
Na druhou stranu je velky problem odlesky aut v oknech. Misty je to fakt nebezpecne. Jako ridic musite davat velkeho bacha.
Taky vnejsi izolace celniho skla neni vzdy k dostani a za rozumny peniz. My si to sili sami.
Ale jinak bych rekl, ze luxusni polointegry a luxusni integry poskytnou stejnou sluzbu.
No to je jednoduchý. Jaktože jsou schválené motorky, které jedou 300 km/h a nemají deformační zóny ? Jaktože můžou dodnes jezdit auta z roku 1950 a nemají bezpečnostní pásy ? Schválí se cokoliv, pokud tím neohrožuješ okolí a to integrálem neohrožuješ. Splňuje bezpečnostní limity ve smyslu povinné výbavy ( pásy, airbag, abs, esp atd. ) A jestli si do toho sedneš, tak ohrožuješ maximálně sebe, nikoliv ostatní na silnici a ty o tom víš, takže riziko přijímáš. Jinak by nemohly jezdit skoro žádný obytky, polointegrál, když dostane pořádnou ránu z boku do nástavbové části, tak jsou ti na zadních sedadlech resp. gaučích také mrtví .... Je třeba s tím počítat, komfort vykoupený rizikem.
Možná se to někomu stalo také.
Když jsem chtěl novou obytku (polointegrál) na podvozku Fiat objednat na první garanční prohlídku, aby auto vůbec bylo zaregistrováno do jejich systému, tak jsem musel několikrát servisáka ujistit, že je to sice obytné auto, ale ten předek, je prostě obyčejná dodávka a od nárazníku po dveře je to jenom Fiat. Kdyby to byl integrál, tak by mne odmítli, já musel jet k prodejci a to je bohužel dost daleko.
Upravil Pospíšilovi dne 14.12.2025 22:08,
před 4 měsíce
VitaČlenPřidáno
před 4 měsíceintegrál má vepředu víc místa, pocit prostoru při řízení, snáze jdou otočit sedačky a pokud vyjde pěkné stání, tak bych tu ohromnou přední přírodní televizi neměnil - jen se za to víc platí.
hombredavidČlenPřidáno
před 4 měsíceInegral je vetsi ne polointegra ale jak nekdo popsal vyse , dily karoserie sklo a jine veci nejsou tak bezne dostupne jako kdyz je fabricky predek. Cenove jsou uplne jinde, Crash zony, nevim jestli to nejaky vyrobce dela... Na druhou stranu pilotni komfortni kresla , vic mista kolem sebe atd. Vestavby jsou fajn ale moc se toho do nich nevejde. A vylozene offroad kdy mam jedno kolo ve zduchu jim taky nedela dobre. Kastle jako takova se krouti a nevim co na to izolace a drevotriska ve spojich taky moc pruzna nebude.
Polointegral bude asi i levnejsi ve stejne kvalite co integral... Takze zalezi kolik chce clovek utratit a jak se mu bude libit....
Pospíšilovi- nezdá se me že by v integrálu bylo více místa za předpokladu že budou na délku stejně dlouhé auta,
nebot v integrálu je sedačka řidiče dost vzadu od čela vozu -řekl bych že vzdálenost je asi stejná jak u integrálu tak i u normální kabiny (at už to je polointegrál nebo alkovna) neco jiného je že kabina je širší.
další vec je možná kdyby prasklo čelní sklo- už tady na to byla diskuze, že prý není problém jej sehnat v nemecku ale otázka na kolik by to celkově vyšlo v Kč a kolik by to stálo času, dále bych videl ješte trochu problém třeba přední světla , maska chladiče a jiné a další vec jak už tady zaznelo deformační zona a pak následná oprava.
Je pravda každá vec má svý výhody a nevýhody.
a kdo jezdí jako Pospíšilovy po krkolomných nerovných cestách že místy mají jedno kolo ve vzduchu tak opravdu v tomto případe bych volil vestavbu
pbxpbx: Pokud jsi jezdil s alkovnou, tak to určitě znáš. Já na podzim byl v Beskydech u známých, kteří bydlí na samotě v lesích. Cestou jsem přejížděl dva terénní zlomy, kdy bylo i jedno kolo ve vzduchu a to vrzání a lupání v nástavbě dávalo znát, že se k autu nechovám dobře. Kdybych takto jezdil často, tak by nejspíš povolily nějaké spoje a do nástavby by zateklo. U nás ve vsi máme takový bydlíkářský miniklub, oba parťáci mají integrály a když k nim zavítám na pokec, tak je ten rozdíl ve vnitřním prostoru v přední části opravdu znát. My ale jezdíme jenom dva a pes, takže s místem v polointegrálu (7,5 m) problém není.
FunHlavní administrátorPřidáno
před 4 měsíceKdyž pominu případ osobních, rize subjektivních preferencí, jako je vzhled a cena.
Integrál je královská kategorie.
Je ve všem podstatném lepší.
Je v něm víc prostoru, světla. Lepší je spouštěcí postel, která spuštěna, nezabere celé sezení, ale pouze přední dvě sedačky.
A je z něj lepší výhled, takže se líp řídí.
Na něco jsem zapomněl?
Fun

😊
Tak ve zkratce bych řekl, že u vestavby má při bouračce šanci na přežití celá posádka, u polointegry řidič a spolujezdec a u integry nikdo.
Prosím mohl bych zkušené kolegy požádat o jejich vhled na problematiku integrál vs. polointegrál?
Přemýšlím o budoucnosti a o přechodu z alkovny na jeden z těchto typů a chtěl bych předem vědět, na co bych se měl připravit.
Mám na mysli servisování vozu, jízdní vlastnosti, pohodlí v přední kabině, stahovací postel nad předními sedadly a já nevím co ještě by mohl být rozdíl mezi těmito dvěma typy.
Děkuji za všechny vaše postřehy a zkušenosti.
Soňa s Vaškem ve Šnekovi (Citroen Jumper 2002, EuraMobil S 515 MS)