Já jsem řešil rezervu tak, že jsem koupil nový plecháč a celoroční pneu. Umístil jsem ji do garáže. Držák jsem nechtěl proto, abych nenavýšil hmotnost.
Také se rád něco dozvím.... Nějakou rezervu za rozumnou cenu bych také uvítal... Ducato Maxi rv 2020
1. Krok - namontování držáku rezervy mám splněn. Už dlouho.
Také po čtyřech letech bezproblémové jízdy budu raději pořizovat rezervu.Máte nějaký tip kvůli váze na lehký ráfek (AL) splňující nosnost pro Ducato 2021 ,hever,klíč ? Samozřejmě strýček Googl je plný tipů ale osobní zkušenost je k nezaplacení.
LUBAČlenPřidáno
před 6 měsícůTaké vozím rezervu a při posledním výjezdu teď v říjnu na ni i došlo. Zbortila se kostra pneumatiky a vozidlo začalo vybrovat. Naštěstí jsem dodjel do kempu kde jsem to v klidu vyměnil a dojel 800km na rezervě. Hned mě naskočily ty černé scénáře kdyby mi to řachlo kdekoliv ve zúžení nebo na Brenneru kde je to také zúženo. Tam bych se s opravnou sadou mohl tak akorát vyfotit.
Já v tomhle ohledu nenechávám nic náhodě. V osobáku mám knoty, sprej, čínský špuntovací vruty, kompresorek i rezervu. Tu běžně (kvůli lpg nádrži v jejím místě) jen "dojezdovou", menší, aby nezabírala moc místa v kufru a moc nevážila (jedničková oktávka s 205/55r16 a jako rezerva kolečko z fabie junior 155/80r13 :-)), kterou ale před delší cestou s přívěsem, pokud nezapomenu, měním za standardní velikost. Přívěs samozřejmě taky s rezervou.
Musím ale zaklepat, že za 25 let řízení jsem nikdy nemusel řešit defekt na cestě, buď kolo poklidně ušlo přes noc, nebo se dalo dojet s občasným dofouknutím a nebozízek s knotem použít až někde v klidu.
Jen jednou to bylo trochu na hraně, když kousek před Prahou na dálnici začalo auto (bez přívěsu) podivně drncat, zastavil jsem na prvním vhodném místě a udiveně čuměl - jedno zadní kolo vyboulené po víc jak půlce obvodu, ne bok, ale běhoun uplně šišatý. Hned jsem kolo téměř vypustil, aby se guma neroztrhla, ale ještě moc nežvýkala a 20 kiláků domů úspěšně opatrně dojel.
FJRČlenPřidáno
před 6 měsícůTaky jsem jezdil rok bez rezervy, ale byl jsem z toho trochu nesvůj. Protože ve všech autech i na přívěsu jsem rezerva měl. Dal jsem ho tam letos na jaře, právě včas 😅
koko0925
To je hezké, ale to ti pomůže jen v případě, že stačíš zastavit než rozválíš píchlou pneumatiku v případě, že ti pneumatika nebouchne a že dojde jen k pomalému defektu.
S novým autem už také bez rezervy. Chce to ale ne moc staré pneu a nepřetížené vozidlo. Ke kompresůrku s mlíkem jsem ještě přibalil knoty a nějaké zázračné TEMU špuntíky :-)
Petr ZČlenPřidáno
před 6 měsícůAhoj, souhlas, jedině s rezervou. Bouchla mi - zadní ve Slovinsku na dálnici. Naštěstí zastavila místní odtahovka, pomohla mi přehodit a hlavně nechal stát auto s majáky za autem. za pul hodky , jsem už byl v servisu a koupil novou gumu . Takže s rezervou v klidu. Zaplatila to Allianz. Nevím jak dlouho by trvalo, kdybych potřeboval novou gumu na dálnici. A to bylo Slovinsko. Ani nedomýšlím, když jsem jel po Albánii, kde bych sháněl novou gumu
Mě před lety bouchla pneumatika na D1 a byl jsem rád, že mám rezervu. Kdyby se mi to stalo například v Turecku, tak by to byla určitě zajímavá bojovka. 😂
FunHlavní administrátorPřidáno
před 6 měsícůPřiznávám, jezdím bez rezervy. Tak, a je to venku. Za celý svůj život jsem ji nepotřeboval, tak mě nesuďte. Až to bouchne, bude to fér výměna za roky sladkého ignorování rezervy.
😊😊😊
Fun

😊
Za mě určitě jezdit s rezervou. Sice je to nějaká hmotnost navíc, ale určitě je to lepší než stát několik hodin např. na dálnici a čekat na pomoc s bouchlou nebo rozválenou pneumatikou.
FJRČlenPřidáno
před 6 měsícůNěco pro ty co ještě nevozí rezervo, kámen v Rakousku na dálnici, ve 2 v noci za deště. Díky rakouským žlutým andělům jsem bezpečně přehodil rezervu a pokračoval do hodiny v jízdě. Bez rezerva by to bylo o dost složitější.
DaMiTrČlenPřidáno
před 14 letDíky za info. Hned se do toho pustím abych to mohl s přechodem na letní gumy nasadit.
barumaciČlenPřidáno
před 14 letMusíš si pořídit takový,aby byl do tlaku co foukáš pneu.Ty si ho sám nenamontuješ-musíš sundat pneu,odstranit starý ventil a našroubovat zevnitř na disk nový,který je v té sadě.
U nás je to někde okolo 3.500,kč,ale Jarda77 jak ho znám tak zareaguje a najde ti u našich sousedů možná i něco levnějšího,viď Jardo?
barumáci
DaMiTrČlenPřidáno
před 14 letTen kontrolor tlaku je asi dobrá věc. Jaký bys doporučil? Kde se to dá sehnat? Jde to na jakékoliv pneumatiky? Montáž zvládnu sám, nebo přes servis?