Jelikož jsme v pátek museli odvézt našeho Dana na tábor na Malou Skálu a nehtělo se nám cestovat v hezkém počasí někam daleko, tak jsme po vyložení synka na táboře, zajeli k Jizeře na Žlutou plovárnu, že si sjedeme její část a to do Dolánek u Turnova, jelikož se nám do kempu na Malé Skále nechtělo (přímo u hlavní silnice), tak jsme nechali auto na Žluté plovárně, že tam po návratu z Dolánek vlakem přespíme.
V řece bylo občas málo vody, takže jsme loď museli občas táhnout, pod obcí Rakousy jsme dostali lehkou spršku od koupajícího se tábora a nezadržitelně se blížili k plánované zastávce restauraci U zrcadlové kozy, kde jsme se občerstvili a krátkém průzkumu jsme zjistili, že se zde dá přespat na tábořišti - kempu, jelikož si náš Ondra začal hrát na prolézačkách s kamárády, tak začala u pivka porada jak se dostat zpět pro auto, vlak odjížděl z Dolánek až v 19:31, takže návrat zpět s autem by byl cca. v 21hod, takže tato varianta byla vyloučena a jelikož se na volejbalové hřiště začala sjiždět děvčata na kolech přišel nápad půjčit si od nich kolo, po krátké chvíli jsem měl v ruce kolo, do zástavy náš syn, manželka a nafukovací kánoe.
Následoval rychlý cyklo přesun na Malou Skálu pro obytku. Po návratu na tábořiště, rozdělání ohně opečení klobásek a posezení v přírodní restauraci U zrcadlové kozy s výhledem na řeku. V sobotu jsme museli vyrazit na cyklo výlet do Turnova, neb náš Ondra se minulý víkend naučil jezdit na kole bez balančních koleček a ve středu jsem pořídíli místo 12" kola 16" kolo, cyklostezka vede podél řeky Jizery až do Turnova, bez provozu aut, výlet vyšel na výbornou, v odpoledních hodinách jsme se vrátili zpět a začala odpočinková část, poté jsem ješte jednou musel s Ondrou na cyklovýlet do Turnova.
V neděli jsme chtěli navštívit Šťastnou zemi v Radvánovicích, ale déšť překazil naše plány a návrat domů, byl podstatně dříve než je u nás obvyklé. Takže toto místo doporučujeme, pro: nádhernou přírodu, možnost výletů do Klokočských a Besedických skál, zřícenina Rotštejn, Dlaskuv statek, možnost jízdy na bruslích - přímo u tábořistě, cyklovýlety. PS: na tábořišti není elektřina a odkaz:
www.zrcadlovakoza.cz