Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Integrovaný Hymermobil 79-93

Poslední aktualizace před 26 dní
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 13 let
Zajímají mě záměrně jen tyto staré ročníky, neb se dají posehnat za, pro mě rozumné penízky. Někde jsem četl, kdysi dávno, že snad by konstrukčně neměli být se dřevem ale komplet kovové snad jen na některých podvozcích. Prosím pokud někdo takový stroj vlastní nebo vlastnil ozvěte se, jak jsou na tom, zajímají mě hlavně hymery kolem 6-7m délky. Líbí se mi moc jejich provedení i po těch letech jsou stále poměrně zachovalé asi proto, že jako nové stály 100 a více tisíc DM. Díky, prostě se nějak nemůžu najít, no.!k
[u]...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d[/u]
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
remeksonremeksonČlen
Přidáno před 13 let
Máme Hymermobil B 544, r.v. 93, 2.5.TD, na podvozku Ducato. Vůbec netuším co je uvnitř jako konstrukce stěn, ale tipoval bych dřevo. Nevím jak to bez rozebírání zjistit. Taky bych se rád dozvěděl nějaké informace ohledně tohohle auta, moc jich tady na fóru asi není neb jsem žádný nenašel. :) Možná že jsem nedostatečně hledal.
Jinak v autě je dostatek místa, jede dobře, turbo pěkně táhne i do kopců. Spotřeba 10-11l, na dálnici jezdím max 100km/h, ale jede i víc. Jen mi trochu chybí větší úložný prostor na židličky a stolek. Asi bude box na střechu. A v koupelně není zrovna místa na rozdávání, při sprchování člověk musí dávat trochu pozor. Ale to je asi daň za suprových 6 metrů délky, které člověk ocení při otáčení na malém prostoru. Nemám zatím moc zkušeností s tímhle autem, máme ho jen necelý rok. Ani nemám zkušenosti s jinými obytkami ani karavany.
Při výběru jsem upřednostňoval silnější motor s turbem, kazetu toalety vyndavací zvenku a nechtěl jsem koupelnu uprostřed. Štěstí se usmálo a my našli auto s už novějším interiérem za slušnou cenu. Ale alkovny jsou určitě levnější. Zatím jsem spokojený a nehodlám měnit.
P
PepekČlen
Přidáno před 13 let
Čau,pro oba:prohledej toto forům je tam spousta info :-)
http://www.hme-ev...4f0f48f4d4
Pepa
pandapandaČlen
Přidáno před 13 let
Ahoj
prolistuj si tohle jsou tam testy i starších ročníků

http://www.promob...02706.html
Mirek !)
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 13 let
Díky chlapi určitě to pomůže, bratr google si s tím poradil napůl a německy neumím, po překladu googlem tomu rozumím o 10% víc ale stejně jsem nenašel jakou to má konstrukci, že by fakt nikde žádná zmínka? Nějak se mi nechce věřit, že by integráč byl ze dřeva.
[u]...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d[/u]
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
pandapandaČlen
Přidáno před 13 let
Taky honím překladač jinak to nejde zkus ještě toto

http://www.hymer....ospekt.pdf
Mirek !)
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 13 let
Přeložit to sice nejde, ale i já jsem pochopil v odstavci Hymermobil na 5. té straně složeninu slov STAHLPROFILKONSTRUKTION takže je kovový?!M
remeksonremeksonČlen
Přidáno před 13 let
Taky koukám že píšou stahl. Zeptal bych se asi tady. http://www.karava...reference/
Tam to budou určitě vědět. Ale podle fotek to je dřevo.
D
DupyČlen
Přidáno před 13 let
Tady odkaz na katalog z roku 89 a tam je kovový rám strana 8: http://www.hymer....ospekt.pdf
artoartoČlen
Přidáno před 13 let
Mezi Trutnovem a Dvorem Královým na „Výšince“ stojí něco takového asi za 155 000 Kč.
K
karlikČlen
Přidáno před 13 let
Ahoj, vlastně moje odpověď je trochu o.t. ,
1. O konstrukci mi někdo také letmo řekl, že krajní části- rohové jsou kovové, myslim, že to byl Karel Prokop a jestli si dobře pamatuji, tak je řešen jen nějaký typ karavanu od eriby, ne u obytného auta??... a předtím ještě jeden překupník aut, který dříve vozil i karavany, sám od sebe to řekl, když jsme tlachali o tom, jak jsme o karavan přišli...

2. Celoželezo by mohlo být dobré, kdyby bylo potažené plachtou, ale na obytku dle mě ,amatera ,by se to nehodilo , skrzeva :-) rozdílnou roztažnost, nižší pružnost, deformovatelnost, teplotní mosty ....

3. Do takoveho Hymera bych klidně šel pro kvalitu v tehdejší době již známou, kvalitu trvající do současnosti a asi i budoucnosti, robustnost materiálů interieru je praktická ( to co vyzvrací francouz a ital od roku 2000 je kritické a z dřivějška se jich moc nedožilo), konstrukce , kdyz obouchavas, tak uz vnimas , ze to drží "jinak"

4. Podvozek a motor kdyz uz, tak mercedes , ja bych bral S555 tak 90-94 rok, pro jednoprostorove rozlozeni interieru, hmotnost do 3,5 t, motor 2.9 td, 5hrnek, co se daval do sprinteru, spolehlivý ,ale i tahajici o neco lepe nez starsi 3litry a 2,4 z pijana, ktere v tech obytkach take kadlaly (spolehlive jsou vsechny).

Automatické sloučení 05.11.2012 22:02:
Tak opravdu je to železňák v hlavních místech, dle prospektu, hefké...
Upravil karlik dne 05.11.2012 23:02, před 13 let
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 13 let

Citovat

arto napsal:

Mezi Trutnovem a Dvorem Královým na „Výšince“ stojí něco takového asi za 155 000 Kč.

Není to on? http://www.sauto....oFrom=list
remeksonremeksonČlen
Přidáno před 13 let
Podle fotek vypadá pěkně. Jestli sedí kilometry tak je to za ty peníze dost dobré.
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 13 let
Tak se přiznejte, kdopak jste mi ho včera vyfoukli? Auto tam stálo přes měsíc určitě:@
artoartoČlen
Přidáno před 13 let
Není to on? http://www.sauto....
Je to on, (nebo teda byl).
xbikerxbikerČlen
Přidáno před 13 let
Me2d:
Auto je fakt od včera pryč, nechtěl jsem ho sem zas kvůli rýpalům dávat. Bylo za ty peníze fakt pěkný, kiláky seděly, mělo jen pár maličkostí na udělání, na mobile takový neseženeš za ty prachy. To ti pěkně uteklo měli jsme ho tam dva měsíce nejmíň...
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 13 let
No tak to je bomba, takže příště nejdřív mě na sz, jasný? Dělám si srandu, ale prostě jsem se na rychlo rozhodl a ejhle, auto jsem objevil až včera, no co se dá dělat asi to tak má být, na mobile jeden pěkný je ale za 7000 E a to už nemám + dovoz a přihlášení, ale je moc pěkný.
TonikTonikČlen
Přidáno před 13 let

Citovat

Me2d napsal:

... stejně jsem nenašel jakou to má konstrukci, že by fakt nikde žádná zmínka? Nějak se mi nechce věřit, že by integráč byl ze dřeva.

Škoda, že někteří vyštípali Jardu77. Ten by ti to řekl. Jeho znalosti a přehled mě udivoval. :c
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 13 let
:(
StandaMStandaMNováček
Přidáno před 13 let
Jsem tu nový, tak nevím,jestli je to ještě aktuální, ale mám HYMERA r.v.87 postaveného na ducatu. Boky jsou z jeklového rámu, střecha a zadek má dřevěné příčky. Dřevo je taky kolem oken. Jinak co se týče motoru já mám rád fiaty, takže spokojenost.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Me2d, remekson, Pepek, panda, Dupy, arto, karlik, xbiker, Tonik, StandaM, pachta, pupik, copy
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 40
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025