VitaČlenPřidáno
před 19 lettřeba to bude pro někoho podnětem ...
Když jsem začal užívat karavan - byl vybaven slušným autorádiem, ale jen na kazety. Prvním krokem bylo nové autorádio s CD a také MP3. (shodou okolností mají zítra u Lidla obdobné - 13.8.07) Tím jsem vyřešil hudbu nonstop ... zvuk z 2 repro v palubce ale za moc nestál. I vzpoměl jsem si na kamaráda.
Jeho návrh byl - eliptické repráky v palubce jsou dobré a dobře usazené - neměnit.
Výšky ale hrají do nohou - tedy doplnit 2 malé výškáče. Pro basy hledal místo po karavanu, ale když jsem rezolutně odmítl řezat do kterékoliv skříně - našli jsme místo u nohou spolujezdce - trojúhelníkový prostor o hloubce asi 20cm.
Výškáče jsem umístil nad hlavu - do plastového krytu sklápěcí postele. Spíše na střed - neb stereo zde nemá moc význam. Jsou připojeny paralelně k palubkovým reprákům - jednoduchou vyhýbku
tvoří kondenzátor v serii - dodán u repráčků.
Basák je v trojúhelníkové bedýnce - na míru otvoru u nohou. Je osazen 130mm basákem s dvojitou cívkou - pro každý kanál jedna - a opět vyhýbkou - tentokráte na basy. (basák mi vyrobil na míru - netušil jsem že něco takového existuje)
Basák je zapojen na zadní kanály, tj. nastavením předozadního poměru ovlivňuji výkon na basový reprák.
Závěr - jsem spokojen, hraje to dobře - výrazně lépe než jen repráčky v palubce.
Upravil Fun dne 13.08.2007 22:53,
před 19 let
Vita Připojili následující obrazek:
SarkaAdministrátorPřidáno
před 19 letVíťo, to už není karavan, ale hi-fi studio :D. Díky za typ a podrobné info.
:l
Upravil Caravan24 dne 13.08.2007 22:24,
před 19 let