Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Placení kartou, tankování ve Španělsku automat

Poslední aktualizace před 5 let
Z
zafirkaČlen
Přidáno před 6 let
Zdravím, mám takový dotaz,při tankování ve Španělsku u automatu jsem zasunul kartu zadal PIN a tankoval do plna. Kartu jsem vytáhl.Cena byla asi 40eur.Asi po dvou dnech jsem zjistil, že z účtu odešla oprávněná částka,40eur, ale další částka asi 120eur,je stále v blokaci, chápu, když tankuji u automatu,kde je volba kolik mám natankovat,a natankuji za 100eur a ve skutečnosti třeba 50,tak to je mi celkem jasné,že je tam blokace,ale v mém případě to jaksi nechapu.A to u tankování byl přítomen obsluhující,stalo se to někomu?
Upravil Fun dne 29.02.2020 11:01, před 6 let
HrochHrochČlen
Přidáno před 6 let
Je to normální, těch 120E ti odblokují (většinou do 2 až tří dnů). Nám blokovala holandská LPG stanice peníze měsíc a vyřešila to až má banka.
Z
zafirkaČlen
Přidáno před 6 let
No ale proč blokují těch 120eur?
A
AlumanČlen
Přidáno před 6 let

zafirka napsal:

@zafirka - No ale proč blokují těch 120eur?

120eur je limit te pumpy, muzes natankovat max za 120eur a pumpa ma jistotu, ze ji to tvoje banka posle, je to uplne normalni a nemej strach, blokaci ti zrusi potom co se jim penize fyzicky pripisou na ucet
Z
zafirkaČlen
Přidáno před 6 let
Takže 40 eur mi už odešlo z účtu před týdnem a dalších asi 120eur,mi stále blokují
HrochHrochČlen
Přidáno před 6 let
Ve Francii je limit dokonce 200 EUR. Pokud se chceš blokaci vyhnout, nedávej volbu Full, ale zvol např. 50 EUR.
Z
zafirkaČlen
Přidáno před 6 let
Já jsem ale žádný full nedával, přeci jsem psal že jsem dal kartu a normálně jsem tankoval do vypnutí pistole,natankovalo mi to za 37eur ,tato platba byla stržena,ale dalších,120eur jsem objevilo na výpisu jako blokace, která trvá již 10dni.
sipadansipadanČlen
Přidáno před 6 let
Jak píše Hroch, dokud nezadáš jiný limit, blokují automatický full cca. 100 - 200 E.
Neřeš to, nic s tím neuděláš, odblokuje se to časem.
Z
zafirkaČlen
Přidáno před 6 let
Žádný limit tam nešel z volit, normálně jsem natankoval jako u obyčejné pumpy
NajkyNajkyČlen
Přidáno před 6 let
Mě se tahle blokace stala ve Francii.Byl jsem z toho dost zmatený Už jen ten problém že jsme zkoušely tři karty a žádnou ten stojan nebral,. na mýtech to mám podobně.ale obchody žádný problém Tak už do Francie raději nejezdíme.Prostě už jsem na takovou technologii starejSmile
PetrMPetrMČlen
Přidáno před 6 let
Ve Francii jsem měl taky problém, je to ale tím, že asi máš debetní kartu, tu tamní některé stojany neberou,
je potřeba kreditní.
R
RudyČlen
Přidáno před 6 let

Najky napsal:

@Najky - Mě se tahle blokace stala ve Francii.Byl jsem z toho dost zmatený Už jen ten problém že jsme zkoušely tři karty a žádnou ten stojan nebral,. na mýtech to mám podobně.ale obchody žádný problém Tak už do Francie raději nejezdíme.Prostě už jsem na takovou technologii starejSmile

To snad nemyslíš vážně. Přestat cestovat do Francie jen proto, že na většině pump je třeba platit kartou ???
Chápu, že blokace limitní částky může někoho zaskočit. Existuje jednoduché řešení - kreditní karta. Obvykle má až 50 ti denní bezúročné období, během kterého blokovanou částku uvolní (tuším, že je tam limit 21 dnů). To, že dlužíš (máš blokováno) pár set eur Ti nijak nevadí, žádný úrok během bezúročného období neplatíš. Blokace je běžná i v některých hotelech, autopůjčovnách...atd. Ideální je mít kreditní karty dvě, jednu VISA a druhou Mastercard. Většina bank je vydá zdarma a jsou bez poplatku. Snad jedinou nevýhodou je započítání možného kreditu do finanční bilance při žádosti o hypotéku.
Upravil Rudy dne 29.02.2020 15:09, před 6 let
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 6 let
Ahoj, já Žiji v domnění, že z blokované částky žádný úrok neplatíš Protože ty peníze nejsou vypůjčené.
Také používám kreditní kartu.
Fun
Smile 😊
O
oltcitakČlen
Přidáno před 6 let
Mňa to pred par rokmi zaskočilo v Belgicku natoľko, že som volal banku a až po ubezpečí, že je to normálne, som pokračoval ďalej. Človek sa učí celý život. Grin
sipadansipadanČlen
Přidáno před 6 let

Najky napsal:

@Najky - Mě se tahle blokace stala ve Francii.Byl jsem z toho dost zmatený Už jen ten problém že jsme zkoušely tři karty a žádnou ten stojan nebral,. na mýtech to mám podobně.ale obchody žádný problém Tak už do Francie raději nejezdíme.Prostě už jsem na takovou technologii starejSmile

No, když už jsme u těch zážitků, tak já válčil s pumpou v Inari, a nepřemohl jsem ji.
Problokoval jsem 600 Eur, naftu nenečerpal a pak jsem to vzdal.
Jelikož to je už hodně na severu Finska nad polárním kruhem, začal jsem propadat panice, ale ne kvůli těm penězům, ale kvůli úplně prázdné nádrži (topím naftou).
Náhodou za rohem byla druhá pumpa, které se mnou komunikovala normálně, další už v nedohlednu.
Ta blokace se smázla za poměrně dosti dlouho, pokud si dobře pamatuji tak až za tři týdny.
R
RudyČlen
Přidáno před 6 let

fun napsal:

@Fun - Ahoj, já Žiji v domnění, že z blokované částky žádný úrok neplatíš Protože ty peníze nejsou vypůjčené.
Také používám kreditní kartu.

Někdy mi blokovanou částku natvrdo strhnou. Stalo se mi to už několik krát, naposledy loni v německém hotelu. Hotel si nejprve stáhnul z karty plnou cenu při telefonické rezervaci, ráno jsem stejnou částku zaplatil kartou znovu. Tam by banka asi úrok uplatnila, nicméně je to jedno, protože zálohu během bezúročného období vrátí.
JozaJozaČlen
Přidáno před 6 let
já preferuji hotovostní platbu a kartu mám jenom jako zálohu - slyšel jsem o nevrácené kartě v dálničním automatu a blokacích atd... asi jsem taky starej, ale raději odpočítám bankovky
R
RudyČlen
Přidáno před 6 let

Joza napsal:

@Joza - já preferuji hotovostní platbu a kartu mám jenom jako zálohu - slyšel jsem o nevrácené kartě v dálničním automatu a blokacích atd... asi jsem taky starej, ale raději odpočítám bankovky

To neděláš dobře, Jaromíre.... :-)
Vážně si myslím, že vozit sebou hotovost je nebezpečné. Vozím sebou jen minimální rezervu v bankovkách plus mince ke krmení parkovacích automatů. Blokace Ti vrátí, zapomenutou kartu v dálničním automatu taky (nebo ji stornuješ) ale zcizenou hotovost už zpátky nedostaneš.
JozaJozaČlen
Přidáno před 6 let
asi máš pravdu, ale zatím ani pokus o okradení - buď chodím jinam než lupiči a nebo vypadám tak zoufale, že je to ani nenapadlo .... a s tou kartou je problém - když neznáš řeč tak budeš těžko někam telefonovat aby ti vrátili kartu. obávám se že moje "kredite karte nach prdel " by mě asi málokdo porozuměl, že bych chtěl svou kartu zase zpátky...
a tak riskuju a nepřipouštím si starosti
F
ferdaNováček
Přidáno před 6 let
Právě jsme ve Španělsku.Minulý týden jsem tankoval zadal jsem limit 100euro,bez toho limitu nešlo natankovat.Natankoval jsem za 62euro.Na účtu to ukazovalo 3 dny blokaci 100euro a po třech dnech se platba srovnala dle skutečně natankované hodnotě.Rozdíl v ceně nafty oproti pumpě s obsluhou a platbou za hotové u kasy rozdíl 20 až 30 centů.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: zafirka, Hroch, Aluman, sipadan, Najky, PetrM, Rudy, Fun, oltcitak, Joza, ferda, Alžběta Kunová
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 13
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025