Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

EBL NORDELETTRONICA NE13

Poslední aktualizace před 5 let
JardaJKJardaJKNováček
Přidáno před 5 let
Dobrý den, řeším problém pravděpodobně s EBL a prosím o radu. Při připojení na 220 V dodává do nástavby 16,5 V. To se mi zdá moc. Když jsem auto loni na podzim koupil, tak byla vadná baterie nástavby (podle prodávajícího prý vybitá) a až doma jsem zjistil, že byla úplně suchá. Má domněnka je, že se při takovém napětí přebíjela a odpařil se elektrolit. Dále jsem narazil na problém provozu na 12 V, při zapnutí hlavního vypínače na ovládacím panelu a současně čerpadla, nebo lednice občas spadne celý el. systém a musim chvíli počkat, nebo s tím cvakat tak dlouho až to naskočí a pak je zase třeba den klid. V momentě, kdy nastane onen výpadek jsem na vodičích z ovládacího panelu naměřil napětí cca 7 V. Z toho usuzuji na závadu EBL. Baterie nástavby je nová, trakční, plně nabitá ze soláru. Solár mám 180 W polykrystalický, který zatím spolehlivě stačí. EBL je NORDELETTRONICA NE13 z roku 1993 viz přiložené foto. Kontroloval jsem samozřejmě přívodní vodiče od baterie a ty jsou v pořádku a je na nich správné napětí. Zároveň pokud jakýkoliv spotřebič napojím napřímo z baterie, tak normálně funguje.
Má otázka je:
a) Byl by někdo schopen a ochoten zkoumat, připadně opravit takto staré EBL a má to vůbec cenu?
b) A nebo byl by problém EBL zrušit, vodiče do ovládacího panelu napojit třeba přes pojistkový blok a 220V vyvést jen k lednici a jedné zásuvce napřímo z jističe jak to je nyní protože připojení na 220V téměř nepotřebuji? Případně doplnit vhodnou nabíječkou pro sichr?
Děkuji předem za odpověď
Jarda
JardaJK Připojili následující obrazek:
img_20210427_102217926.jpg img_20210427_102414729.jpg img_20210427_102512714.jpg
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: JardaJK
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 43
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025