Cituji dnesni zajimavy clanek o Fordu ,,
Ford do zadních světel ukryl funkci, před níž bledne celé Simply Clever Škody
Od letošního léta je tak možné osadit pick-up F-150 nový systémem Onboard Scales, který v reálném čase odhaduje hmotnost nákladu na korbě. Majiteli přitom o zátěži dává vědět hned trojím způsobem, ve dvou případech ale nejde o nic až tak objevného. Máme tu totiž ukazatel na středové obrazovce multimédií, stejně jako aplikaci FordPass, která vás o hmotnosti nákladu informuje na mobilním telefonu. Ovšem třetí varianta je zajímavou novinkou.
Spojitost má pochopitelně se světly, a to těmi zadními. Do těch Ford integroval diodový ukazatel podobný tomu, jenž vám třeba u mobilu zobrazuje stav baterie. V případě korby nejprodávanějšího a také nejkradenějšího vozu Ameriky pak platí, že čím více vůz zatížíte, tím více LEDek se rozsvítí. To je vskutku geniální, a jakkoliv Ford dodává, že systém měří náklad jen přibližně a nikoliv přesně, stále jde o příjemnou pomůcku - vše máte neustále na očích v průběhu nakládání a nemusíte se dívat ani dovnitř vozu, ani na mobil.
Modrý ovál navíc nezůstal jen na půli cesty, ale vše dotáhl do konce. Diody tedy reagují i na přetížení, přičemž v takovém případě se ty vrchní rozblikají. Pokud se pak navíc zvenčí přesunete do kabiny, můžete v rámci palubního menu současný náklad vyresetovat. Následně pak můžete alespoň přibližně zvážit další položky, které se rozhodnete ještě na korbu přihodit. I při vynulování systému nicméně stále platí, že světla vám dají najevo případné přešvihnutí maximální kapacity ,,
Za mne naprosto zajimave reseni pro obytky. No ne pro ty co jsou bez sance vejit se do 3,5 a jiz nenalozeni vazi 4t ale co se tyce mne kterej to ma podle toho kam a na jak dlouho se jede v rozmezi od 3400 do 3800 by mne aktualni vaha zajimala a stale jezdit nekam na vahu pred vyjezdem se mne nechce. Prosim zdrzme se diskuzi ,,stejne nevazi, nikdy mne nevazili, vsichni jezdi prevazeni, lepsi je nevedet vahu ,, atd. Za mne super napad, ktetej bych v obytce ocenil. Za mne palec nahoru pro Ford

( ano funkce blikani pri prevazeni by se v pripade obytek musela dat vypnou )