Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Přepínací jednotka - instalace

Poslední aktualizace před 4 roky
A
Arny62Člen
Přidáno před 4 roky
Zdravím, a prosím o radu.

Chci do obytky instalovat prepinac napeti. Prioritne bude na menici, sekundarne na 230, muzu takto poslat vse do stavajici elektroinstalace v aute (pouzit stavajici zasuvky i pro menic).

Potreboval bych pomoc jak konkretne to mam pripojit na Elektroblo Schaudt 119. Diky moc vsem za radu.

Arny
acidacidNováček
Přidáno před 4 roky
Ahoj, kdyby jsi chtěl pomoct s instalací měniče s připojením na všechny zásuvky, tak se mi ozvi na tel 775997668. Mám dílnu kousek na jih od Prahy.
A
Arny62Člen
Přidáno před 4 roky
Ahoj, díky. Kde přesně?
B
bob7373Člen
Přidáno před 4 roky
A dáte na to i revizi? Po zkušenostech mám zatím 2 okruhy.
B
bob7373Člen
Přidáno před 4 roky
Takže asi nee :-)))))))
R
RudyČlen
Přidáno před 4 roky
V podstatě máš tři možnosti.
1. Použít sinusový měnič s přednostním přepínáním sítě, přizemňovacím relé a přídavným chráničem. Hledej v Google "wechselrichter mit netzvorrangschaltung" . Výborným řešením je použití kombinovaného přístroje Victron Multipluss II, který zároveń poslouží jako nabíječka nebo některý z měničů fy Votronic, Dometic, Buttner...
Jedná se o řešení, které vyhoví puritnímu výkladu ČSN normy, je spolehlivé a bohužel i poměrně nákladné.
2. Použít přepínací jednotku zdroje napětí, např. něco takového https://www.conrad.cz/p/h-tronic-1114...ce-1602168 a nějaký "china made" sinusový měnič. Bude to laciné, bude to fungovat ale v česku Ti na to nikdo nevystaví revizi. Paradoxem je, že pokud si připojíš na měnič separátní okruh zásuvek, dle zavedeného výkladu je to O.K. Pokud však přes oddělovací relé připojíš ty stávající, je to dle české normy špatně.
3. Měnič nespojovat se stávající instalací, používat na něm integrovanou zásuvku, respektive si v případě potřeby do něj připojit prodlužovačku se zásuvkovou lištou. Dle normy taky O.K.
sipadansipadanČlen
Přidáno před 4 roky

bob7373 napsal:

@bob7373 - Takže asi nee :-)))))))

bob7373 napsal:

@bob7373 - Takže asi nee :-)))))))

Ahoj Bobe,
Acid je sice ajťák, ale teď zkouší stavět expedičáky na kšeft, tak mu trošku důvěřuj Wink.
Revizi není problém získat, mám to v autě přes 15 let a nikdy nebyl problém (Waeco).
Jinak Votronic NVS ve smyslu jak píše Rudy je optimální volbou jak kvalitou, tak cenou.
B
bob7373Člen
Přidáno před 4 roky
Sipadan - Pokud tu někdo říká že není v zapojení problém předpokládám aspoň paragraf 6 lépe 9 vyhl 50. Za můj brožovaný život jsem se bohužel setkal s výsledky činností těch co něco zkoušeli poměrně často To je o tom, že stačilo napsat umím to. Ono když má pojišťovna platit, může to být bez papíru zajímavé.
sipadansipadanČlen
Přidáno před 4 roky
Nevím, zda jsem pochopil Tvůj komentář správně v obecné rovině, nebo jestli šlo dotaz přímo na Acida, zda on tu revizi dá.

Osobně mám Waeco s prirotním obvodem ve dvou autech a obě mají revizi, čili jsem odpovídal tak, že technicky to zajistit v souladu s předpisy jde, nebo minimálně před pár lety šlo.
B
bob7373Člen
Přidáno před 4 roky
Když někdo pomáhá nemá odpovědnost . Pak je na místě upozornit, co je třeba, to zde nezaznělo. Dotaz na Acida byl zda umí revizi. Neodpověděl. Novým účastníkům, kteří neví, by montáž izařízení bez následné revize mohla přinést problém. (musí být označeno CE - nikoli čajna exportWink. ) Toť vše. Pokud zahořím a zničím něco kolem, pojišťovna bez dokladů o revizi neplní..
Upravil bob7373 dne 22.01.2022 13:37, před 4 roky
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Arny62, acid, bob7373, Rudy, sipadan
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 20
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025