Zdravím,
Potřeboval bych radu.. před rokem jsem koupil prý repasované topení Trumatic E2400 . Namontoval jsem jej do dodávky, cca dva měsíce bez problémů fungovalo pak začalo hlásit chybu. Po zapnutí se rozjede, zahřeje, začne topit a cca po 15 minutách někdy po půl hodině se rozsvítí červená kontrolka a topení zhasne. Po vychladnutí opět to samé. Výjimečně běží hodinu, dvě a pak opět červená a vypne. Neví náhodou někdo co by to mohlo být? Popřípadě někdo z Královehradecka kdo by se na to mohl podívat?
Díky moc.
ahoj,
řešil jsem podobné před nějakou dobou. Hřídel ventilátoru a turbíny je uložena jen v kluzném pouzdře. Malé zkroucení vlivem rozdílu teplot v kombinaci s prachem způsobí, že se přestane točit vrtule i turbína a přejde do poruchy.
Rozborka sama o sobě je jednoduchá, stačí šroubovák, 13 klíč a inbusklíče. U mě byl problém s přístupem.
Takže odpojit plyn ( 13 klíč převlečná matice ), odmontovat, demontovat kryt ( šroubovák ), rozpůlit ( inbus ) rozhýbat, vyčistit, přimáznout a seskládat. Kabel je dost dlouhý, ani jsem neodpojoval a průběžně zkoušel jak se točí. Pokud pištěl, postupně jsem přitahoval a povoloval šrouby pláště. Opatrně na těsnění mezi plastovým krytem a kovovým pláštěm....