Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Zvýšení váhy obytného vozu v TP

Poslední aktualizace před 9 měsíců
krizik1krizik1Člen
Přidáno před 4 roky
Koupili jsme starší OA Pilote a po převážení jsme zjistili, že zcela prázdné má 3650 kg. Jako držitel ŘO skupiny C bych si rád nechal zvednout povolenou hmotnost vozu. Prosím o radu, které firmy se tímto zabývají. Děkuji.
B
bob7373Člen
Přidáno před 4 roky
Není až tak důležité co navážíte. Co je ve velkém TP? To je třeba pro rady vědět. Navíc to znamená mýtné a další problémy.
krizik1krizik1Člen
Přidáno před 4 roky
Já potřebuji vědět jen, které firmy se zabývají zvýšením povolené hmotnosti. Nemám chuť se tím zabývat osobně. Děkuji za pochopení a odpověď výhradně na můj dotaz. Like
Zdenek a AlenaZdenek a AlenaČlen
Přidáno před 4 roky
Já bych se obrátil na prodejce Pilote který má určitě kontakty na výrobce a přihlašování vozu s různou váhou by pro něj nemusel být zas takový problém.
krizik1krizik1Člen
Přidáno před 4 roky
Bohužel prodejce Pilote z Dolních Počernic mě poslal do háje, když jsme si vůz koupili jinde než u něj, ať si to najdeme na internetu. Zatím jsem volal jen s panem Kahounem, ale ten bude mít potřebné oprávnění až za dva až čtyři měsíce, raději bych to začal řešit poněkud dříve.
LANALANAČlen
Přidáno před 4 roky
Zaslal jsem ti SZ.
krizik1krizik1Člen
Přidáno před 4 roky
Je mi líto, ale nic jsem nedostal. Když tak klidně email, nebo 732402041. Díky
M
MarianMČlen
Přidáno před 4 roky
Ahoj, jak jsi dopadl, s info o navýšeni váhy. Marián
krizik1krizik1Člen
Přidáno před 4 roky
No, zatím se žádný nový kontakt nedostal, takže nebylo kam volat a tudíž nové informace 0.
M
MarianMČlen
Přidáno před 4 roky
No mě napadla jedna takova blbost opat se na STK, nebo na evidenci vozizel, jednou jsem už takový dotaz četl ve Světě motorů, možna i tam bys mohl poslat dotaz.
Lubos a DasaLubos a DasaČlen
Přidáno před 4 roky
Nejsem v tomto sice zběhlý, ale nebyla by cesta v tom, obrátit se na výrobce auta - podvozku? Základ je z nějakého typu a ten má výrobcem stanovené a schválené parametry, včetně max. povolené hmotnosti. Ty se mohou u různých provedení jednoho a téhož vozu lišit podle provedení. Já mám třeba v základu Ducato, které je v obytném provedení od výrobce nástavby otypováno na 3.500 kg, ale podle typového štítku Fiatu může být max. hmotnost tuším 4.600 kg. Pokud je možné oficiálně navýšit celkovou nejvyšší hmotnost vozidla, tak si myslím, že jedině po vyjádření a souhlasu výrobce auta, protože tím hlavním je asi technická způsobilost podvozku.
krizik1krizik1Člen
Přidáno před 4 roky
Díky moc za podněty a nápady Like
Mysak230eMysak230eČlen
Přidáno před 4 roky
U dodávek, podvozků pro stavbu nebo jejich nástaveb, pokud není z výroby uvedeno jinak je to právě 3500kg.
Laicky: Zadní náprava ( může být zesílená nebo zesílené pérování) s jednomontaží, celková do 3500 kg.
Zadní náprava s dvojmontaží, celková nad 3500kg.

Dolu to jde stáhnout, nahoru nikoliv, pokud tomu neodpovídá výrobní provedení podvozku.

V prvním kroku bych vzal VIN a u výrobce šasi bych zjistil, co je to za podvozek.
K
kutil1Člen
Přidáno před 4 roky

Mysak230e napsal:

@Mysak230e - U dodávek, podvozků pro stavbu nebo jejich nástaveb, pokud není z výroby uvedeno jinak je to právě 3500kg.
Laicky: Zadní náprava ( může být zesílená nebo zesílené pérování) s jednomontaží, celková do 3500 kg.
Zadní náprava s dvojmontaží, celková nad 3500kg.

Dolu to jde stáhnout, nahoru nikoliv, pokud tomu neodpovídá výrobní provedení podvozku.

V prvním kroku bych vzal VIN a u výrobce šasi bych zjistil, co je to za podvozek.

Ahoj, kdyby to bylo tak, jak píšeš, byl bych moc rád. Třeba mi ty, nebo někdo jiný pomůže radou, jak zajistit to, co píšeš.

Mám dvojmontáž, podvozek Tranzit 190. Díval jsem se na inzeráty valníků Tranzit 190 s dvojmontáží a čtu zde, že mají maximální povolenou hmotnost hodně nad 3500 kg. Já mám v TP jen 3300 kg. Několik let se snažím zvýšit v TP na 3500 kg.

Při posledním pokusu na odboru dopravy jsem dostal informaci, že není rozhodující podvozek, ale kombinace podvozku a nástavby. Tedy můj podvozek a na něm ocelový valník je něco jiného než můj podvozek a na něm obytná část Rimor. Ta je z hlediska pevnosti jinde než ocel na valníku.
Tedy cesta nevede přes podvozek, ale přes výrobce obytky, který zkompletoval podvozek s nástavbou. Výrobce sice věděl, jaká je nosnost podvozku, ale omezil ji s ohledem na nástavbu.
Obrátil jsem se na CZ zastoupení Rimoru i do Itálie a bez řešení.

Tyto informace mohou být užitečné pro Krizika, proto to píši do jeho vlákna.

Pokud je to nesmysl, co tvrdí odbor dopravy, budu rád, když mi někdo poradí, jak zvednout maximální hmotnost na 3500 kg.

Nyní otázka mimo téma. Když vjedu v Rakousku na vážení, vidí policie už při vjezdu na váhu (scan RZ) , že mám v TP 3300 kg, ve skutečnosti zjistí 3400 kg a hned platím za překročení 100 kg? Nebo si hlídají jen překročení přes 3500 kg?
Mysak230eMysak230eČlen
Přidáno před 4 roky
To šasi dodávky koupíš holé. Nebo ho koupí firma, co dělá nástavby, to je v celku jedno. Má to nějaké parametry a na nich je, co na to postavěj. Ale max váha je tam daná..... je jedno, jestli na to postavíš krabici s hydraulickým čelem ( pevnost 0), nebo nosič kontejnerů ( pevnost 0) nebo obytnou nástavbu ( pevnost 0). Pevnost má to samotný šaši. Sklápěcí valník to šasko moc nezpevní. A ty hliníkový srandy na pevno taky ne.

Řešili jsme neustále váhy u Sprinterů (doprava) plecháče nebo nástavby. Někdo kdo se nebál nebo coural jenom po ČR s tězkejma věcma, tak bral normálně Sprinter (furgon) s celkovou 4,8 a stahovalo se to na 3,5. Ale to auto vydrželo.......Jednou jsem měl zase půjčený Iveco. Mělo doložnost 50 kg do 3500kg původně 6,5t......takže jak to má vzadu z výroby tuplák, tak to bylo určený nad 3,5t

První krok bych si podle VIN zjistil, jak to šlo z fabriky a pak postupoval dále. Úředník pokud má oficiální podklad, tak do TP zapíše i chlupatou myš.......

Váhy v Rakousku řešej všechno přes celkovou. Mě teda vždycky vážili osobně, u čehož měli už techničák v ruce. Jednou stranšně vyskakoval, že na 4300 kg u auta s maximální váhou 3500kg nemaj ani tabulky na pokutu.
K
kutil1Člen
Přidáno před 4 roky
Díky Myšáku za reakci. Máš zkušenosti a podělíš se.
Ve Fordu se vyrobí podvozek (auto s kabinou rámem, je to pojízdné) a má nějaké parametry (maximální hmotnost, zatížení přední a zadní nápravy - bývá v TP).
Dostane se do Itálie do Rimoru. Mám alkovnu. V té kabině je zlikvidována ocelová střecha auta z Fordu a je tam deska pod postelí v alkovně.
Tím vůbec neříkám, že se změnila pevnost auta, které má rám, ale určitě to už není ten podvozek, co opustil továrnu Ford. Určitě se nástavbou mění zatížení přední a zadní nápravy (údaj v TP pro podvozek, který je určen pro valník). Ten Rimor se něčím jistí.
Odbor dopravy zatím nepřepsal na 3500, protože by chtěl papír z Rimoru, že je možné 3500. To, že podvozek Ford tam má přes 4000 kg odbor dopravy nezajímá.

Jinak tvůj názor se mi líbí a pokud by někdo pomohl, tak mohu nechat zapsat na 3500 na odboru dopravy v jakémkokiv jiném městě v ČR.
Uvádím VIN WF0AXXGBVASE72956. Podle VIN nikde nemohu ani sehnat, jaká je adresa Ford Werke AG, kde bylo vyrobeno. V Německu je jich spousta. Nebo adresa jednotného střediska vývoje podvozků?

Ještě mne zaráží, že mám v TP zatížení na nápravu N1, N2, N3, N4. 1600 / 1600, 2600 / 2600. Pokud sečtu 1600 + 2600 = 4200.

Přípustná hmotnost soupravy je zapsaná 5300 kg. Ale maximální hmotnost F1/F2 je zapsaná 3300/3300.

Díky za info, že se na váhu najíždí v okamžiku, kdy už má policie OTP vozu v ruce.
Upravil kutil1 dne 25.01.2022 15:03, před 4 roky
Mysak230eMysak230eČlen
Přidáno před 4 roky
A ze zastoupení Rimor ti na to řekli co?
K
kutil1Člen
Přidáno před 4 roky

Mysak230e napsal:

@Mysak230e - A ze zastoupení Rimor ti na to řekli co?

Bez odpovědi, nereagují.
J
jirkajČlen
Přidáno před 4 roky
Ahoj, nástavba má svůj štítek, většina obytek má 4200kg a při registraci se nechá ponížit na 3500kg.
Na tvém autě není?
Mysak230eMysak230eČlen
Přidáno před 4 roky

kutil1 napsal:

@kutil1 -

Mysak230e napsal:

@Mysak230e - A ze zastoupení Rimor ti na to řekli co?

Bez odpovědi, nereagují.

Auto bylo jako nové prodané v ČR?

Každopádně bych se tedy obrátil na RIMOR v Německu. Přece jenom tam mají trošku lepší morálku......
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 17
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025