Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

lednice málo chladí

Poslední aktualizace před 8 měsíců
P
PonkaČlen
Přidáno před 1 rok
Ahoj,
chtěl bych se zeptat - mám 14 let starou lednici Vitrifrigo model C60l DX NA. Málo chladí, rozumně chladí při nastavení na maximum.
Poradíte, kde je možno nechat opravit nebo vyměnit?
Děkuji
Ponka
Upravil Fun dne 10.04.2025 09:21, před 1 rok
kompersor4kompersor4Člen
Přidáno před 1 rok
Mám podobný problém a nechcem zakladať nové rovnaké vlákno...Máme karavan r.v. 2023. Absorpčná chladnička Trigano je inštalovaná v karavane od výroby. Takže zariadenie je nové...Lenže na gréckom výlete v júni 2024 vôbec nestíhala mraziť a chladiť. Vonkajšia teplota 38°C a teplota v karavane 32°C. Poradíte mi čo je vhodné ku ľadničke doinštalovať aby dobre fungovala spoľahlivo aj pri vysokých vonkajších teplotách? Máme obytný príves Sterckeman cp 350, chladničku s mrazničkou Trigano a ak doinštalujem takýto ventilátor https://karavanin...nicku-set/ pomôže to mrazeniu a chladeniu?
Upravil kompersor4 dne 10.04.2025 09:07, před 1 rok
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 1 rok
Pomůže ti vyměnit absorpční lednici za kompresorovou. Také jsme to řešili u našeho obytného auta (2021) ventilátory a vyřešili jsme to až loni výměnou za kompresorovku.
kompersor4kompersor4Člen
Přidáno před 1 rok
Poradíš mi typ chladničky? Akú kompresorovú?
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 1 rok
Koupil jsem Bellunu (www.belluna.eu). Rozměrem byla stejná jako jsme měli od Thetfordu a cena byla také dobrá.
kompersor4kompersor4Člen
Přidáno před 1 rok
V ďaka za info https://belluna.e...lschranke/ . Kompresorové na plyn neexistujú, však?
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 1 rok
Jako, že by ten kompresor byl poháněný plynem? 😂
kompersor4kompersor4Člen
Přidáno před 1 rok
Ano. Z technického hľadiska to znie divne, človek však nikdy všetko nevie...
montegomontegoČlen
Přidáno před 1 rok
Zdravím,
tak tohle jsem před dvěma lety vyřešil ventilátorem - viz https://prislusen...us-140-mm/

Ventilátor jsem namontoval do horního ventilačního otvoru ve stěně auta (vytahuje horký vzduch z mezistěny ven), spíná automaticky, absorbční lednice Thetford N3142 bez problémů uchladila v řeckých 35-38 st. na 8-12 stupňů.

Odzkoušeno i v minulém voze, funguje ok.
Upravil Fun dne 14.07.2025 08:01, před 9 měsíců
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 1 rok
kompresor4:
A dá se někde na to najít odkaz. Moc by mě zajímalo jak to funguje.
montego :
Mě to nepomohlo u obytného přívěsu ani u auta.
kompersor4kompersor4Člen
Přidáno před 1 rok
@montego, vďaka za info...Na obytnom prívese mám však len jeden ventilačný otvor pod zadným oknom
https://www.carav...amp;pid=74 tak neviem aký typ ventilátora montovať?
montegomontegoČlen
Přidáno před 1 rok
pro kompersor4:
Titan se prodává ve 3 velikostech - rozměry a parametry najdete např. zde: https://www.nomad...6948/#8897

nebo s novějším ovládáním na: https://www.svetk...t6Bc#26400

Stačí vymontovat mřížku na karavanu a změřit vnitřní rozměry otvoru - podle toho objednat příslušnou velikost Titan ventilátoru. Větrají opravdu dobře - mají jiný profil lopatek než běžné větráčky a tišší chod. Nejlépe chladí a jsou nejméně hlučné v průměru 140 mm, ale ok jsou i 120 mm a nejmenší 90 mm v průměru.
Upravil montego dne 10.04.2025 11:20, před 1 rok
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 1 rok

kompersor4 napsal:

@kompersor4 - ak doinštalujem takýto ventilátor https://karavanin...nicku-set/ pomôže to mrazeniu a chladeniu?

Také bych doporučil zkontrolovat, jestli proudění vzduchu něco nebrání. Prah nebo nějaká ucpávka. Nasávací otvor může být v podlaze.

ps: kompresorová je pouze na el. proud.
Upravil Fun dne 10.04.2025 14:03, před 1 rok
kompersor4kompersor4Člen
Přidáno před 1 rok
@Fun, ďakujem za dobrú radu, skontrolujem...Zariadim sa správou od montego a skúsim namontovať ventilátor Titan SC20+. Otestujem v gréckych horúčavách. Na fotogalerke Tour de Greece 2025 dám sem vedieť, či prídavné zariadenie pomohlo absorpčnej chladničke Trigano.
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 1 rok
montego
......... absorbční lednice Thetford N3142 bez problémů uchladila v řeckých 35-38 st. na 8-12 stupňů.

Nechci tady strašit, ale bakterie se množí od 5° C. Takže uchovávat potraviny při teplotě 8 - 12°C je vyložený hazard. Vím o čem píši. V roce 2022 jsem po nákaze kampylobakterií skončil dočasně na vozíku a dodnes nechodím jako před nákazou a už to asi lepší nebude. A to čím jsem si prošel za měsíc pobytu v nemocnici nikomu nepřeji. A to mohu hovořit o velkém štěstí. Mohlo to dopadnou mnohem hůř.
Upravil Tomik Kralu dne 10.04.2025 20:33, před 1 rok
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 1 rok
To je pravda, opatrnost je důležitá. Ať se nám nic nepříjemného nestane a náležitě si to užijeme bez zbytečných komplikací.

heslo je:
Maso neumývat a vždy dobře propéct, zejména drůbeží.Like
Fun
Smile 😊
Upravil Fun dne 11.04.2025 08:52, před 1 rok
montegomontegoČlen
Přidáno před 1 rok
Tomik Kralu:

Jasná věc - pozor na to.
Ale teplota v lednici 12 st. byla dosažena jako extrémní v odpoledních hodinách s osluněnou stěnou obytky na straně kde jsou záda lednice (v ranních hodinách v lednici bylo cca 4-5 st.), jinak lednice jede v běžných letních teplotách okolo 5-8 st. normálně a pokud "přepísknu" regulaci na max - pak je v polici pod mrazákem i okolo 2 st..
Preventivně - u moře do lednice dáváme pouze balené potraviny, konzervy, pivo aj., ostatní rizikové nebo nebalené věci jdou rovnou do mrazáku. A vhodná tepelná úprava je bez debat, to je základ :-).
Jezdíme od roku 1994 skoro každoročně Balkán, takže nějaké zkušenosti s těmi teplotami jsou. Ale poslední roky jsou vedra už neúnosná, takže asi skončíme :-(.

Tenhle problém absorpčních lednic jsem řešil už u prvního karavanu v roce 1998 malým ventilátorkem na radiátoru zezadu lednice, výsledky byly však nedostačující. Duoventilátor ve výstupním větracím otvoru (otvor musí být co nejlépe vyplněný rámečkem ventilátorů a mezery okolo rámečku nejlépe zatěsnit) dokáže vzduch okolo radiátoru lednice dostatečně rozproudit, chlazení je pak nesrovnatelné se stavem bez nucené zadní ventilace. U mě dobrý :-).
K
karabinka6318Člen
Přidáno před 1 rok
za par korun.v HR na slunci v lednici 4stupne.Buerstner Aviano
Upravil karabinka6318 dne 24.04.2025 19:23, před 1 rok
karabinka6318 Připojili následující obrazek:
img_7427_2.jpeg
V
vofiČlen
Přidáno před 12 měsíců
SmileZdravím.
Kdysi jsem to také řešíl,hlavně v chorvatsku a Ćerne hoře a napadla mě geniální myšlenka. Vzal jsem multimetr a změřil jsem napětí v síti kempu a naměřil jsem nějakých 165V .Dnes když mám problem, tak zapojím vyrovnavač napětí a zatím spokojenost. Samozřejmě ventilátorek na posílení chladničky mám také.Grin
Upravil vofi dne 04.05.2025 13:50, před 12 měsíců
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 12 měsíců
vofi:
Nám to dostatečně nechladilo ani na 230 V v kempech ani na plyn na divoko. Výměnou absorpční lednice za kompresorovou bylo řešení rychlé, účinné, ale trochu nákladné. Grin Navíc mohu dnes na parkovišti kde parkujeme bez připojení na 230 V v klidu zapnout bez obav lednici den před výjezdem a nachladit jí na požadovanou teplotu. Na plyn jsem si to nedovolil.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Ponka, kompersor4, Tomik Kralu, montego, Fun, karabinka6318, vofi, Vlasta49, Becker, Metyl, Jeepa, Jméno
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 29
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025