Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Pohyb spojovacího zařízení Knott KS25 nahoru a dolu

Poslední aktualizace před 6 měsíců
D
DanielJarolikNováček
Přidáno před 11 měsíců
Při posledním odpojování karavanu od auta jsem si všiml, že celé spojovací zařízení se mi hýbe nahoru a dolů kdyz není připojené k autu. Neni potřeba moc síly a karavan je poměrně nový, kupovaný někdy v červnu minulého roku, najeto taky nemáme až tolik (do 6000km). Nevím jak dlouho se to takhle hýbe, ale nepřijde mi to normální. Je to normalni? Máte s tim zkušenosti?

Díky za jakoukoliv odpověď.

Odkaz na video, co popisem myslím: https://streamabl...
J
JménoČlen
Přidáno před 11 měsíců
Zkušenosti mám z několika starších nákladních a jednoho obytného přívěsu takové, že "normální" stav je vůle i dáááleko větší, ale u zánovního by mě to asi trochu překvapilo. Jde o vůli "pístu" nájezdové brzdy, měly by tam být maznice k občasnému doplnění vazelíny, která zpomaluje opotřebení kluzných futer a částečně vymezuje, nebo spíš maskuje, vůle.
Jinak určitě tomu nedělá dobře přetěžování oje třeba džákem se čtyřma jízdnína kolama, ale u starého přívěsu se "zemědělskou" vůli a nájezdem jen kolem 2tkm ročně mě takové drobnosti netrápí, to spíš je nepříjemné, že kvůli vyššímu tření se píst zasouvá a brzda působí trochu skokově.
J
Jirka z LanstorfaČlen
Přidáno před 6 měsíců
Že by brzda působila skokově, kvůli vyššímu tření,si nějak v souvislosti s vychozenými pouzdry v nájezdové brzdě nedokážu představit. Nejčastější závada je neúčinný tlumič brzdy a zkorodované bowdeny.
Vůle na kluzáku by měla být minimální , je to běžná oprava, doma se nedá udělat, pouzdra co jsou v tělese brzdy se musí vystružit výstružnikem .
J
JménoČlen
Přidáno před 6 měsíců
Nene, skokové působení brzdy samozřejmě vůbec není o opotřebení futer (a bowdeny mám volně pohyblivé, pakny nové a vše vzájemně relativně co nejlépe seřízeno).
Jde jen o sílu působící dolů na oj, když tam mám v klidu staticky přes metrák, tak u krátkého přívěsu bude tlak na kouli a tím i rouru ve futrech poměrně extrémní a brzdná síla auta prostě musí přesahnout hranici, kdy čuba křížící se rouru konečně zasune a brzda zabere. Prostě je znát hranice, do které je cítit, že brzdí jen auto a přívěs ho tlačí a při jejím překročení zabere už i on, Ale není to nějaké nepříjemné škubnutí, jen to je poznat? když o tom vím. Daleko výrazněji je znát, když se nesymetricky seřídí brzdy na obou stranách, s tím je potřeba si vyhrát s koly ve vzduchu, jinak je při brzdění potřeba kontrovat volantem :-)
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: DanielJarolik, Jméno, Jirka z Lanstorfa
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 56
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025