Ahoj kolegové
Dnes jsem neuhlidal markýzu a došlo na nejhorší. Při náhle poryvu větru došlo ke zlomení kloubu ramene markýzy Thule Omnistor. Markyza je snad jinak v pohodě. Nevíte prosím, zda někdo prodává samostatné díly na tuto markýzu a neřešil jste už někdo tento problém? Předem děkuji za odpověď. Tomáš
Děkuji už jsem na to koukal. Teď jsme v Turecku a až se vrátíme musím to pořešit. A má někdo zkušenosti s opravou? Dá se to opravit, aby markýza fungovala, nebo je lepší koupit rovnou novou markýzu?
Děkuji za info. Něco málo opravit dokážu, ale raději se vždy zeptám někoho kdo to už někdy dělal.
Ahoj Tomáši, mám podobnou markýzu Thule Omnistor a díly jsem kupoval přímo u autorizovaného servisu Thule nebo v některých specializovaných e-shopech na karavanové doplňky. Doporučuji kontaktovat také prodejce, od kterého jsi markýzu zakoupil, často mají náhradní díly skladem nebo je mohou objednat.
Backer :
Děkuji za info. Trochu jsem to už pohledal na netu. Trochu mám obavu z toho seřízení, abych při tom nepřišel o zbytek rozumu. 😄
Mi se to stalo v AL a na / Dometik / se daly sehnat díly take převodovka od jiné značky co byla i levnější . Máš to kousek do Šenova k p. Hrachovcovi jeho paní to má pod palcem a sehnala mi vše stále funguje . Pokud se ti nevylomil horní úchyt ramene ze základny tak je to v pohodě . Mí ano a musel jsem celou demontovat a opatrně vykletat to usazení v liště aby to neprasklo / povedlo se / dostala zabrat i převodka co odešlo ozubení tim že se to větrem celé odvinulo . Dobré na cele věci bylo že jsme ji dostali na zem pod auto a neutrhla nám kus střechy byl to náporový točivý vítr co zvedl i psa ca 29kg .
Ahoj všem
Díly na markýzu jsem po krátkém shánění koupil a dnes vyměnil. Rameno neměl skladem ani Svět karavanů a údajně není ani dostupné u dodavatele. Pokud by někdo potřeboval pošlu kontakt na prodejce do SZ, abych nedělal reklamu.
Montáž a seřízení proběhlo vcelku v pohodě. Důležité je před demontáží poškozeného ramene označení pozic držáků ramen. Pak už bylo jen lehké doladění. Děkuji všem za rady.
nemáte nekdo návod na seřízení markýzy thule omnistor? povolili se me šroby na rameni a nemůžu ji uplně stočit
předem děkuji
Povolili se ti šrouby na straně u auta, nebo na té vysuvné části?
ŠROUBY SE POVOLILY NA TÉ VÝSUVNÉ
Podívej se jestli není "obtisklá" podložka pod matkou na markýze. Pokud ano posuň rameno do původní polohy a potom už musíš zkoušet a ladit. Zatahovat a rozvíjet markýzu a ladit.
Ahoj, mám podobnou zkušenost. Náhradní díly na markýzy Thule Omnistor jsou běžně k sehnání u specializovaných prodejců karavanového příslušenství nebo přímo u dovozců Thule. Zkus se podívat na eshopech jako např. svetkaravanu.cz nebo campingaz.cz, případně kontaktuj autorizovaného servisa. Často stačí jen fotka části a poradí ti, jaký díl objednat. Hodně štěstí s opravou!
tak jsem tu markízu o prázdninách seřídil ale dalo to fušku a čas nebot se nejednalo o pouze že se dala dobře navinout ale jelikož není moc místa na seřízení aby markíza přesně zapadla tak bud jsem měl malo místa ve předu nebo v zadu (uložní vtom krytu) a až to bylo 100 procentní tak jsem si to označil pro jistotu kdyby se to zase nekdy
uvolnilo
Já mám při smotané, zasunuté markýze Thule Omnistor vůli v přední části u kabiny, ten plast čelního (bočního) krytu markýzy je tak 5mm od hliníkového těla markýzy. Zadní část je zasunutá úplně nadoraz. Dá se s tím jednoduše něco dělat? Je někde nějaké video, jak je celá markýza technicky udělaná? Domnívám se, že bych musel celou markýzu vymotat, na té jedné straně více zasunou (zkrátit) do válce, aby byla markýza stejně dlouhá vepředu i vzadu. Jak to vyřešit? Nebo neřešit a máte to stejně?
karlic
Mám to úplně stejně. Několikrát jsem to řešil, ale stále se mi to cca o 5 mm nedovírá. Už jsem to vzdal.
Upravil Tomik Kralu dne 06.10.2025 09:30,
před 7 měsícůKarlic- jestli ti dobře rozumím tak máš celkově svinutou markýzu posunutou o 5 mm dozadu
náprava je velice jednoduchá, rozvin markízu nemusíš ji rozvinout uplně a jak jsou takové štelovací šrouby na imbus klíč na te vysouvací liště tak polohu si označ a pak si udelej rysku o 2,5mm směrem dopředu a oba štelovací šrouby povol a posun toho jezce (nebo jak bych to nazval) o tech 2,5 mm dopředu a utáhni šrouby a melo by to sedet
kruci kecám takhle bys ji posunul tu markýzu víc dozadu musíš ty jezce posunout smerem dozadu o tech 2,5mm a tím pádem se Ti posune ta vysouvací lišta o těch 2,5 mm DO PŔEDU a mělo by to sedet - boužel výrobce toto udelal dost na tesno a nenechal tam více vůle
Tomik Kralu nevím zdali máš ten samý problémm jako Karlic že máš na jedné straně mezeru a na druhé to zase přesahuje nebo máš problém že nejde uplně svinout aby zapadla a zaklapla jak má tak jsme na tom stejně také me nejde uplně zaklapnout skoušel jsem to různe a nakonec jsem to vzdal a nechávám to tak
sarik
Přesně tak to mám. Na přední straně auta se mi markýza nedovře o pár milimetrů.
Podařilo se mi dokonale smotat markýzu, že je utažená bez vůle jak vpředu tak vzadu a perfektně "zaklaplá". Třeba to bude fungovat i u někoho dalšího. Je to tak 50:50.
Dělal jsem podle tohoto doporučeného postupu:
1. Srovnat klíny auto tak, aby tělo markýzy připevněné na střeše auta bylo předozadně v naprosté rovině (ve vodováze). Pozor, někdy srovnané auto do vodováhy neznamená srovnaná markýza!
2. Vysunout markýzu zcela nadoraz, klouby budou zcela venku a markýza úplně propadlá, nenašponovaná. Při posledních otáčkách klikou jemně, opatrně, ať se něco nestrhne
3. Nožičky od markýzy vysunuté tak, aby vysunutá část markýzy byla taktéž zcela vodorovně (předozadní vodováha).
4. Opatrně, pomalu smotávat markýzu. Při přendávaní nožiček při postupném smotávání dbát stále na vodorovnou pozici.
5. Při doklapnutí markýzy se nebát trošku zabrat, aby se v tomto případě markýza na válci zašpónovala, utáhla.
Pokud někdo zkusí, dejte vědět, jestli tento postup zabral či nikoliv.