zdravím zajímalo by me jaké máte autoantény na obytnáku (zejména na alkovně) já když jsem koupil obytnák asi před 4 roky tak mel na vnitřní straně čelního okna u levého sloupku nalepený takový černý pásek- správný název elektronická nalepovací 12V jenže signál nic moc stále se muselo přeladovat, letos jsem přidelal na pravý sloupek u čelního okna zevnitř autoanténu -prut o délce asi 30cm, signál se zlepšil ale o moc ne tak jsem tam přidal ještě zesilovač ale stále to není ono, když jedu stejnou trasu s osobákem tak stanice stále drží nezrácíse, ale když jedu s obytnákem tak se dost strácí. Moc se me nechce vrtat do kastle díru na venkovní antenu ale asi me moc nezbyde než ji tam udelat a tak se me nabízí otázka jakou antenu tam dát aby moc nepřekážela, kdyby to nebyla alkovna tak bych ji umístil na střechu. Uvítám každou radu
Všechny antény včetně zesilovače mám v pravém zrcátku. Rádio Zenec hraje FM i DAB skvěle, ale stejně používám výhradně Android auto a aplikaci CZ Radio.
Rádia poslouchám tedy přes data z mobilu poslané do autorádia USB kabelem. Z mobilu tedy jede na displej rádia navigace a do repro radiostanice. Spotřeba dat minimální, pokrytí daty je dnes už skoro všude.
Proč takto? V ČR zapnu např. české radio Beat a bez přerušení mi hraje po celém světě a žádnou anténu vlastně nepotřebuji.