Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

rekonstrukce Astra 360

Poslední aktualizace před 5 let
P
PETRaJITKAČlen
Přidáno před 16 let
Ahoj Všem. Po letošním letě kdy předstan, při prudším závanu větru trošku povytáh šroubky z lišty jsem usoudil že 27 let je na dřevo karavanu dost a pustil se do "menší" rekonstrukce. Postupně se budu snažit přidávat fotky a škemrat o rady. Petr
P
PETRaJITKAČlen
Přidáno před 16 let
fotky
PETRaJITKA Připojili následující obrazek:
p1170059.jpg p1170037.jpg
PetropPetropČlen
Přidáno před 16 let
Tak tohke téma budu velmi rád sledovat. Loni jsem taky "tak trochu" rekonstruoval. Samozřejmně pokud budu vědět, rád poradím. Přeji pevné nervy a držím palce. Za ty neopakovatelné zážitky ve vlastnoručně opraveném karavanu to ale stojí.
Upravil Petrop dne 23.09.2010 10:49, před 16 let
Petrop Připojili následující obrazek:
oprava_2.jpg Obrázek nebyl nalezen
Vlada JanaVlada JanaČlen
Přidáno před 16 let
Ahoj všem.. Taky jsem opravoval ale jen jeden roh. Z venku nezatéká, ale ze vnitřku je oprava dost vidět. je třeba celý vnitřek znova nově obložit. Rada pokud neuvažuješ o prodeji karavanu a máš dost (hodně) času a peněz sundej boudu a udělej vše nové a použij oplechování a okna stávající. Jinak jakákoli dílčí oprava je funkční a je vidět a neumím si představit, když si práci zadáš jak částečnou opravu provedou a kolik bude stát. pozor na tmely a lepidla. Pozor je to můj názor!!! Vl.
jena74jena74Nováček
Přidáno před 16 let
Držím palce a hlavně ať ti vydržej ruce!) pustil jsem se taky do něčeho podobnýho ale né v takové míře jako ty .Takže vím o čem mluvíš.Budu tvoji přestavbu sledovat (ze zajimavosti )
P
PETRaJITKAČlen
Přidáno před 16 let
Schnilé je jen pár kousků, zbytek je porostlej houbou. Tak půjde vše
p1170062.jpg Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen
P
PETRaJITKAČlen
Přidáno před 16 let
a rozebírám
Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen
P
PETRaJITKAČlen
Přidáno před 16 let
koukám, že se fotky řadí opačně :)
tak a začínáme stavět
p1170142.jpg
P
PETRaJITKAČlen
Přidáno před 16 let
Konstrukce bude z hoblovaných latí 20x60, výplň 20mm fasádní EPS, interier 4mm sololit, exterier původní hliník. plech. Spoje jsou lepeny na lamely lepidlem FLEX FIX D3
Vlada JanaVlada JanaČlen
Přidáno před 16 let
Ahoj všem, pokud budeš jezdit i v zimě použij sílu stěny cca 50mm.místo sololitu bych použil koberec nalepený přímo na EPS a polystyren s větší tuhostí. Vl
M
marianoNováček
Přidáno před 16 let
Ahoj.
Tak tohle téma mě zajímá.letos jsem koupil Astru 380 a chystám se na kompletní GO.Je v dost zanedbaná,stála šest let venku bez údržby a tak si budu mít s čím hrát.Zatím jsem udělal jenom nápravu včetně nájezdové brzdy,abych prošel STK.Tyhle Astry se vyráběly v Bohumíně a já bydlím jenom pár km.Šéf v práci tam kdysi byl zaměstnán a dost si pamatuje jak se to tam vyrábělo.Dnes mi poradil,abych tam zkusil zajít a zeptat se,jestli náhodou není ještě nějaká dokumentace v archívu.Moc tomu ale nevěřím.Přeji hodně zdaru při realizaci opravy.
P.s. Taky jsem uvažoval o interiéru ze sololitu a na to podlahovou krytinu,ale kolega mě odrazuje,že sololit má jinou tepelnou roztažnost a nasakuje vlhkost.To se může časem projevit boulemi v interiéru.
P
PETRaJITKAČlen
Přidáno před 16 let
zkusil jsem nalepit HDF desku na konstrukci, sotva začalo pršet a zvedla se v garáži vlhkost tak se to po.....lo. :c
Závěr: HDF není to pravý ořechový
Petr
P
PETRaJITKAČlen
Přidáno před 16 let
Druhý pokus, HDF jsem nahradil 4mm překližkou, na připevnění polyuretanové lepidlo soudal D4 a hřebíkovačku 12mm.
barumacibarumaciČlen
Přidáno před 16 let
Jak tak na to koukám,není lepší to spálit a místo investovaného času jít na nějakou brigádičku a koupit něco lepšího.
Držim jinak palce,ale já bych to neopravoval.chlapi,nic ve zlém.
S
stepanČlen
Přidáno před 16 let
... když ho miluješ ... není co řešit :-)))
X
XTRANČlen
Přidáno před 16 let
Rada:vyprdni se na to a kup si novej je bezesporu logická. Ale osobně jsem rád, že ještě existují "srdcaři", kteří něco vlastníma rukama dokáží postavit nebo kvalitně opravit.ˇHluboce před nimi smekám a vážím si jich.

A ruku na srdce. Při slušnosti a morálním stavu dnešních prodejců - maskovatelů věřím více tomu co si sám opravím, než to co načančané koupím a posléze nad technickým stavem zapláču.
M
mirekČlen
Přidáno před 16 let
I já před tebou smekám a to upřímně mám za sebou taky rekonstrukci ale ne v takovém rozsahu celou boudu jsem nedělal jen spodek a některé rohy směrem k vrchu, kupodivu ten muj byl shnilý od spodu a vrch byl dobrý,ale proč píšu tenkrát jsem vubec netušil do čeho se pouštím a co to zabere času a když jsem to spočítal s materiálem a časem tak kdybych šel na nějakou tu brigádu a dostal nějakých symbolických 50 kaček na hodinu tak bych si opravdu mohl koupit továrně vyrobený ale je otázka v jakém stavu,když jsem totiž při té rekonstrukci měnil jedno pevné okno za výklopné tak mi ho dělal jeden člověk kterého tu většina zná a ten se výrobou oken a opravvami karavanů zabývá opravdu již hodně dlouho a tomu když jsem líčil tu svou rekonstrukci a ty moje ůvahy o tom jestli se to vyplatilo ekonomicky mě řekl "udělal si to sám a víš co tam máš a jestli si to udělal poctivě tak máš na 15 let po starostech,naproti tomu když koupíš starší muže být udělaný na prodej takovým stylem že z toho budeš neštastný"já osobně netvrdím že jsou všichni prodejci lumpové tak ti poctivý snad prominou.Tak toho nelituj a vydrž až do konce ten pocit stojí zato a budeš se mít čím chlubit:)
tak držím palce at se daří
zdraví
mirek
jena74jena74Nováček
Přidáno před 16 let
Pokračuješ perfektně hlavně to nevzdávej .Já taky opravuji šneka(:@samodomakaravan) a chtěl jsem to vzdát ale srdíčko my to nedovoluje tak doufám že do vánoc st)bude snsd hotovo.Drřím palce a přeji pevné nervy
P
PETRaJITKAČlen
Přidáno před 16 let
HDF vypadala pěkně:c
p1170202.jpg
P
PETRaJITKAČlen
Přidáno před 16 let
podvozek 3x zaklad 2x lak
p1170223.jpg p1170211.jpg Obrázek nebyl nalezen p1170204.jpg
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 67
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025