Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/

Starlink internet

Poslední aktualizace před 1 rok
K
kamilioČlen
Přidáno před 2 roky
Starlink internet v nasich koncinach asi dost zlacnel a je ho uz mozne pouzivat aj na cestach, nielen ako fixna instalacia. Za 75 eur mesacne verzia pre nas (RV), s 300mbps downlinkom:
https://www.starl...
Naviac sa asi da aktivovat len na vybrane mesiace co cestujeme a potom deaktivovat a teda neplatit.
Mate niekto s tym uz skusenost?
K
karlicČlen
Přidáno před 2 roky
Je zapotřebí vědět, že se se Starlinkem nesmíš pohybovat. Když se pohneš, změní se souřadnice a přestane fungovat. Nastavení trvá věčnost na nových souřadnicích. Je také nějak omezeno, kolikrát můžeš anténu přestěhovat. V některých lokalitách (souřadnicích) není povoleno. Myslím, že je Starlink naprd, oproti LTE, 5G modem wifi routerům. Doporučuju LTE, 5G modem router a některého mobilního operátora. V zahraničí mimo EU přehodit SIM a je to.
M
MichalVrbaNováček
Přidáno před 2 roky
To už není pravda, plán pro obytky mají (ostatně viz odkaz v první postu). Prozatím nelze používat za pohybu. Mám Starlink hned od začátku kvůli nekvalitě ostatních připojení v místě. Přišla krabice, na vrchu byl manuál ze tří obrázků, podle toho jsem zapojil a hned to fungovalo. Jediné co mi chybělo - veřejná IP, řešil jsem přes VPN. Reálné rychlosti nyní 150-300/10-50 Mb/s.
Upravil MichalVrba dne 26.08.2022 11:43, před 2 roky
K
karlicČlen
Přidáno před 2 roky
To jako že všechny problémy z tohoto videa níže najednou zmizely a vše je technologicky jinak?
Co je jinak?
K
kamilioČlen
Přidáno před 1 rok
Dalsia novinka pre RV od Starlinku

SpaceX releases a new ‘Flat High Performance’ Starlink antenna for use on vehicles In-motion
https://www.tesma...mobile-x-1
https://www.starl...otion-use/

len ta cena....
Upravil kamilio dne 28.10.2022 14:17, před 1 rok
K
karlicČlen
Přidáno před 1 rok
Přemýšlel jsem o zapůjčení na měsíc na dovolenou, protože budu nějaké chvilky v pustině, ale zcela mě odradila spotřeba elektřiny. Spotřeba elektřiny je údajně 2KWh/den v High Performance Starlink a 1KWh/den v Standard and RV Starlink. To znamená, že by mi Internet vycucnul 200Ah LiFepo4 baterku za den až dva Sad Dále minimální napětí je 48V, takže je vždy zapotřebí další nějaký měnič, který opět spolkne cca. dalších 10% energie. Takto mi to celé vůbec nedává smysl, protože to nelze ukrmit elektřinou v pustině a když jsem v civilizaci, kde mám elektřinu, tak tam mám i standardní mobilní internet LTE, 5G a nepotřebuju satelitní internet.

Máte někdo zkušenost se spotřebou elektřiny satelitního internetu?

https://www.makeuseof.com/how-much-po...rlink-use/
https://www.starlinkhardware.com/how-...rlink-use/
Ceny
Starlink nabízí aktivní pokrytí 1 700 Kč/měs. s jednorázovým poplatkem za technické vybavení 11 000 Kč.
K
kamilioČlen
Přidáno před 1 rok
Tiez som cital ze to tolko zerie, 1kWh cely den.
Zalezi ale tiez na ako dlho to potrebujes cez den. Ak na povedzme 8h, tak to zozerie tretinu, co je okolo 25Ah. To by uz slo. Ak cely den aj v noci, potom mozno s vacsim solarom, 200Wp len na toto. Mozno ked potrebujes jednorazovo si starlink zapozicat, zapozicaj si jednorazovo aj prenosny solarny panel a s nim by to uz slo. Alebo malu tichu elektrocentralu.
H
HonzaLČlen
Přidáno před 1 rok
Nechal jsem běžet 2 hodiny, spotřeba se měnila od 29 do 50 W při běžné práci, surfování po internetu, písničky z youtube, vzdálené připojení Teamviever, aktualizace map z Mapy.cz. Měl jsem připojený notebook, tablet a telefon. Celková spotřeba za 2 hodiny byla 64 W.
HonzaL Připojili následující obrazek:
starlink_2.jpg starlink_1.jpg
K
krabicaČlen
Přidáno před 1 rok
Šel by Starlink napájet z 12V? Varianta RV? Nemám a ani nechci měnič...
K
karlicČlen
Přidáno před 1 rok
Má až 150W odběr! To je při 12V asi 13A a to je strašně moc, strašně tlusté dráty a diskomfort. Proto jak píšu výše, minimum je 48V, na které musíš mít měnič. Zásuvka na 12V v autě má standardně 10A, takže ta by to stejně nestála a shořela by pojistka. Takže pro mě pokud jsem v civilizaci, tak to je celé nesmysl nejen z pohledu ceny, ale i spotřeby elektřiny.
K
karlicČlen
Přidáno před 1 rok
Musí být s tou anténou přímý výhled na oblohu, stejně jako u satelitního příjmu TV? To znamená žádný stín, žádný přístřešek, žádné stromy obytného auta?
www.caravan24.cz/infusions/forum/attachments/starlinkterm.jpg
Upravil Fun dne 19.04.2023 10:30, před 1 rok
karlic Připojili následující obrazek:
starlinkterm.jpg
K
kamilioČlen
Přidáno před 1 rok
Ano a dokonca vacsi vyhlad. U satelitneho prijmu TV staci vyhlad stale jednym smerom, na jeden satelit na geostacionarnej obeznej drahe. Starlink satelity su na nizkej orbite, stale prelietavaju nad nami, takze treba mat vyhlad na dost velku cast oblohy. Kazdu chvilu ked jeden satelit opusta oblast nad nami sa preladuje na novy. Ak mas niekde nad sebou "obstructions", nebude sa vediet preladit a budes mat kratkodobe caste vypadky.
Sledovanie satelitu s ktorym komunikuje neriesi natacanim anteny, ta sa natoci raz po zapnui, ale pouziva phased array antenu ktora pomocou fazoveho posunu vo vela malych vysielacoch dokaze nasmerovat signal na ten spravny satelit.
Aku cast oblohy pouziva a s akymi komunikuje sa da vidiet na simulatore s realnymi datami https://starlink.sx

Este ohladne spotreby - urcite treba mat nadimenzovanu kabelaz na max odber, ten maximalny je ale asi jedine v zime, ked sa zapne vyhrievanie taniera na rozpustenie snehu. A 48V napatie treba, lebo je to standarne napatie pre napajanie cez POE injektor.

Edit: Tu je jeden navod ako to upravit na 12V
https://www.outsi...2-volt-dc/
Upravil kamilio dne 19.04.2023 12:00, před 1 rok
K
krabicaČlen
Přidáno před 1 rok

karlic napsal:

@karlic - Má až 150W odběr! To je při 12V asi 13A a to je strašně moc, strašně tlusté dráty a diskomfort. Proto jak píšu výše, minimum je 48V, na které musíš mít měnič. Zásuvka na 12V v autě má standardně 10A, takže ta by to stejně nestála a shořela by pojistka. Takže pro mě pokud jsem v civilizaci, tak to je celé nesmysl nejen z pohledu ceny, ale i spotřeby elektřiny.


Mě zajímala varianta RV, která by měla být pevně namontovaná na autě, tam je to jedno, přívod se udělá přímo do baterek...
K
kamilioČlen
Přidáno před 1 rok
Inac na overenie aky je potrebny vyhlad a ktore prekazky mozu vadit sa da pouzit starlink aplikacia - nainstalovat z google play a zvolit Start setup -> vybrat antenu a potom "check for obstructions". Na to netreba mat starlink kupeny. Pomocou kamery a senzorov skontroluje vyhlad na oblohu a zhodnoti vhodnost miesta a kvalitu pripojenia. A pocas skenu na displeji tiez rovno vidno co vadi vo vyhlade. Je pravda ze na vela miestach bude problem najst vhodne umiestnenie.
Upravil kamilio dne 19.04.2023 13:59, před 1 rok
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: MichalVrba, karlic, kamilio, HonzaL, krabica
Mediální partner

odak.cz

hykro.cz
Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 12
Členové online 0

Celkem členů: 15,959
Nejnovější člen: Radek23
TOPlist

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
43,705,459 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.28825 sekund | Průměrně za: 0.28825 (0) sekund | Dotazy: 101 | Použitá paměť: 2MB/2MB