Poprosil bych o zkušenosti kde koupit krabičku u jaké společnosti atd. Zaregistrovaný už jsem moc děkuji za informace .
Zdravím. Mám stejný problém. České mýto mám, ale nevím, jak třeba Maďarsko, Rakousko. Pokud jste postoupil dál, budu vděčný za radu. Díky
Pokud máš obytku nad 3,5 t tak si musíš pro Maďarsko zakoupit e - známku kategorie D2. Už neplatíš mýto. Měl jsem v Maďarsku problém a tak jsem tady založil téma "pokuta za Maďarskou dálnici". Rozebíralo se to dost důkladně. Jak je to v Rakousku nevím.
sipadanČlenPřidáno
před 1 měsícAhoj,
podle mého názoru při častějších jízdách je lepší mít EETS jednotku pro dnes již 23 států Evropy a tím pádem v uvozovkách krabičku jen jednu .... zrovna na Rakousko i Maďarsko ideální.
Maďarskem jsme projížděli s obytkou v září 2024. Na první benzínce za hranicemi jsme si koupili "dálniční známku" za 6.400 forintů pro kategorii D1 - po delší době se mi podařilo obsluhu přesvědčit, že nepotřebujeme zaplatit za D2 ( ta by stála 9.400 forintů ), protože naše obytka neváží více 3,5 tuny ani není určena pro přepravu více než sedmi osob. Je pravda, že jsme pak měli trochu strach, že přijde nějaká pokuta, ale nepřišla. Nebyla to dálniční známka v pravém slova smyslu. Spočívalo to v tom, že nahráli do systému naši SPZ, kterou pak kontrolují kamerama na dálnicích. Dostali jsme jen potvrzení, že jsme mýto zaplatili.
My letos Velikonoce v Maďarsku (Balaton) se známkou D2. Obytňák 4.100 kg.