Citovat
Puclik 308 napsal:
Ahoj nedalo mi sem nenapsat.Mrzí mě,že se chce někdo na něco zeptat,poradit získat zkušenosti a spousta rejpalů se do něj pustí a vnucují mu svůj názor proč ?Něco jiného je když jedu na výlet a mám tři děti + dva dospělí a každý den jdu do restaurace snídat,obědvat i večeřet tak si spočitej kolik tě bude stát 10ti denní dovolená.Někoho baví vařit či grilovat proč mu hanit jeho koníček či styl života atd.Každý si to bude dělat po svém jak to nejlépe cítí tak mu to nehaňte, ale poradte sdělte své zkušenosti.Přeji hodně zdaru při konzumaci jídel všeho druhu .Dobrou chuť !!!!j!j!j
Citovat
Založím-li vlákno" Nezavařování masa na cesty"(nezavařuju ale hotovky v zásobě vozím) a do tohoto vlákna napíšou spousty těch zavařujících svůj
opačný názor, budu je považovat za spoustu rejpalů? Copak zde někdo někoho soudí aby v tom nemístném smyslu byla používána pořekadla či rčení o soudech? Proboha chtělo by to trochu více oboustranné, názorové tolerance. Tato nerespektování jiného názoru se projevuje skoro ve všech vláknech a pak to vede stěhováním do vrby. Často se mně stává, že se sem už bojím napsat byť jen názor, abych nebyl za rejpala.:_
Citovat
Rudy napsal:
Mnooo, asi to to schytám ale nedá mi to.
Smím se zeptat, kampak to jezdíte, že tam nelze koupit potraviny v místě? Naše zkušenost je taková, že zatím ve všech zemích které jsme navštívili byly potraviny kvalitnější než v tuzemsku. Cena plus/mínus taky stejná. Nenapadá mne proto jediný důvod, proč zavařovat a pak znovu ohřívat, místo vaření z čerstvých surovin. Snad jen potravinová alergie.... :x
Citovat
jmesser napsal:
Nezavařujeme ani třešně co nám padaj na zem, natož něco, co se musí umět, ale za to, jak tady Ti, co nezavařují machrují na ty co zavařují bych asi v reále nějakou už pustil. Za netaktnost se předem omlouvám, ale vlákno je o tom , jak a co zavařovat . Nikoliv o tom, jaký je kdo chudák, když zavařuje.
PS: Nadchlo nás to zavařené vepřové do sklenic, brzy to prubnem a už se těšíme! Bude to pro nás experiment. Hezký deštivý víkend všem!
Citovat
Rudy napsal:
Citovat
Rudy napsal:
Mnooo, asi to to schytám ale nedá mi to.
Smím se zeptat, kampak to jezdíte, že tam nelze koupit potraviny v místě? Naše zkušenost je taková, že zatím ve všech zemích které jsme navštívili byly potraviny kvalitnější než v tuzemsku. Cena plus/mínus taky stejná. Nenapadá mne proto jediný důvod, proč zavařovat a pak znovu ohřívat, místo vaření z čerstvých surovin. Snad jen potravinová alergie.... :x
Nenstačím se divit, co můj nevinný dotaz ( zkopíroval jsem jej výše) na smysl zavařování způsobil za melu. Ti co zavařují jsou paštikáři a naopak ti co nezavařují zbohatlíci a namachrovaní frajeři. Hmmm a napadlo někoho že svoji pravdu mají obě skupiny. Rozumím těm, kteří si doma chystají diety, těm kteří jezdí mimo civilizaci nebo do zemí, kde jsou potraviny velmi drahe, i těm, kdo chtějí ušetřit zavařováním masa z domácího chovu.
Proč jsem ale zbohatlík, namachrovaný frajer a ignorant pokud nezavaŕuji? Do Skandinávie nejezdím, doma nic nepěstuji ani nechovám a dietu díky bohu nepotřebuji. Pouze si rád při procházce italským městečkem koupím balíček domácích těstovin, k tomu kousek pancety, parmazánu a láhev dobrého Bardolina. Večer si během 20 minut připravím vynikajicí pasta carbonara, kterou si vychutnám se skleničkou červeného. Ta pasta mne přišla na 4 E, víno na 8. Kdybych si chtěl stejnou pastu udělat doma, příjdou mne kvalitní suroviny minimálně na dvojnásobek.
Nebo místo domácích těstovin použiju špagety ze supermarketu, místo pancety " anglickou slaninu" a navrch nastrouhám Eidam. Bude mne to sice stát taky 4E ale chutnat to nebude.
Za OT se omlouvám, příště si raději svůj alternativní názor nechám pro sebe.
Citovat
Doskocil napsal:
Citovat
Rudy napsal:
Mnooo, asi to to schytám ale nedá mi to.
Smím se zeptat, kampak to jezdíte, že tam nelze koupit potraviny v místě? Naše zkušenost je taková, že zatím ve všech zemích které jsme navštívili byly potraviny kvalitnější než v tuzemsku. Cena plus/mínus taky stejná. Nenapadá mne proto jediný důvod, proč zavařovat a pak znovu ohřívat, místo vaření z čerstvých surovin. Snad jen potravinová alergie.... :x
Ahoj. Jsme oba diabetici, já si dávám šlehy inzulínu již čtrnáctým rokem. Jistě, pokaždé si někam zajdeme na nějaké jídlo, ale trvalá strava pro nás to být nemůže. Pak při kontrole u lékaře zpráva začíná slovy: Pacient přichází po dietní chybě....
Tato mnou vyrobená jídla nemají charakterístickou chuť konzervy, tak, jako když otevřete např. Vepřové ve vlastní šťávě, nebo Jihočeský guláš.
Důležitou položkou u nás je i cena, neboť jediným naším příjmem obou je starobní a vdovský / vdovecký důchod a cena jedné porce bez přílohy a polévky průměrně vychází na 22 Kč při našich diabetických porcích. Pozn: v restauraci mohu sníst jen polovinu porce, je to trapné, jako by mi jídlo nechutnalo, nebo se neudržím a je mi pak pěkně šoufl.
Všimněte si, že v mém výčtu jídel jsou jen jídla vařená, max. dušená (vepřové se zelím), žádné prančení a oleji, smažení a pečení.
Při "výrobě" jídel dosahuji pozoruhodné produktivity, po ránu (8:30) začnu vařit, někdy mám něco nachystáno v předešlém dni (svíčková), a v 19 hod. je po všem a na stole 20 porcí ve sklenicích.
Moudrý citát: Chceš-li někoho soudit, tak nejprve ujdi alespoň dvě míle v jeho botách.
Čáo, Pepa, r. a v.
Citovat
Rudy napsal:
Ještě jednou a naposledy. Nikomu jsem nenutil, aby na výjezdech vařil z čerstvých potravin. Ani jsem ty, kdož zavařují, nijak nehanil. Jen jsem si dovolil položit otázku, proč zavařovat, když jsou potraviny všude v okolí kvalitnější a mnohdy i lacinější. Argumenty pro ( nemoc, dieta, Skandinávie, domácí zdroje) beru. Na druhé straně jsem se pokusil nastínit i jinou možnost.
Nebyl jsem to já, kdo normální diskusi zvrhl do útoku proti nepříteli během pár prvních přispěvků. Jedinou chybou bylo, že můj přispěvek byl možná off-topic ( pro kolegu Vondráčka "mimo téma") I tohle se však dalo řešit přátelským upozorněním.
Takže přátelé, loučím se s tímto vláknem zvoláním:
S konzervami na věčné časy a nikdy jinak :_
Citovat
JiPe Highlanders napsal:
..... Já jen dodám že paštikaření rozhodně není vizitkou těch co chtějí na dovolené šetřit. Naopak podle vlastní zkušenosti vím, že když posčítám čas s výrobou, energie a suroviny tak je to dražší jak vaření z čerstvých surovin v mnoha zemích v zahraničí. To ale zase na druhou stranu musí bavit. Pokud ne, tak jsou všechny ty paštiky a konzervy a polotovary a instatní polívky a knedlíky a vše v prášku tím nejlepším řešením. !):_
Citovat
pata napsal:
Ahoj,
u nas doma se zavaruje celkem jednoduse ..
Uvarim si jidlo jake chci (musi byt dukladne provarene) .. a cca. 10 min pred koncem vareni si vemu potrebne ciste sklenice a vicka a dam je uvarit (nutne proste prudce varit aspon 5 min.) pote je varici vyndavam z hrnce a ihnde do nich davam jeste varici jidlo a okamzite zaviram varicim vickem.
Nutne je nesahat na vicko a sklenici zevnitr (ono to stejne moc kvuli teplote nejde).
Necham v kuchyni postupne vychladnout ... a je hotovo.
Na manipulaci pouzivam kleste na grilovani :)
Princip je jednoduchy vse musi byt proste sterilni a pasterizovane.
Patrik
Citovat
JiPe Highlanders napsal:
Citovat
Rudy napsal:
Ještě jednou a naposledy. Nikomu jsem nenutil, aby na výjezdech vařil z čerstvých potravin. Ani jsem ty, kdož zavařují, nijak nehanil. Jen jsem si dovolil položit otázku, proč zavařovat, když jsou potraviny všude v okolí kvalitnější a mnohdy i lacinější. Argumenty pro ( nemoc, dieta, Skandinávie, domácí zdroje) beru. Na druhé straně jsem se pokusil nastínit i jinou možnost.
Nebyl jsem to já, kdo normální diskusi zvrhl do útoku proti nepříteli během pár prvních přispěvků. Jedinou chybou bylo, že můj přispěvek byl možná off-topic ( pro kolegu Vondráčka "mimo téma") I tohle se však dalo řešit přátelským upozorněním.
Takže přátelé, loučím se s tímto vláknem zvoláním:
S konzervami na věčné časy a nikdy jinak :_
----------------------------------------------------------------------------
Naprostý souhlas :^ . Já jen dodám že paštikaření rozhodně není vizitkou těch co chtějí na dovolené šetřit. Naopak podle vlastní zkušenosti vím, že když posčítám čas s výrobou, energie a suroviny tak je to dražší jak vaření z čerstvých surovin v mnoha zemích v zahraničí. To ale zase na druhou stranu musí bavit. Pokud ne, tak jsou všechny ty paštiky a konzervy a polotovary a instatní polívky a knedlíky a vše v prášku tím nejlepším řešením. !):_
Citovat
Petr a Mirka napsal:
ta krkovička zní lákavě!j jestli by šla upéct i v grilu,::x máme rádi tyhle "alobalové" balíčky:)