MartasikČlenPřidáno
před 8 letAhoj,měl jsem stejnou sestavu, pořídil jsem QuickSilvera s 50hp nebylo to na těch vlnách to pravé tak letos jsem pořídil Barracudu 585 s motorem Suzuki 140 a jsem nad miru spokojen. Pokud bych nekoupil QuickSilvera tak bych do takhle drahého clunu nešel. Chtěl jsem také RIBa ale pokud si zvyknes na kajutu tak už bez kajuty nechceš. V téhle lodi se celkem vpohode 3 lidi vyspí. Když jsou děti unavené ze sluníčka tak si vlezou do kajuty a odpocinou si. Vím ze je to dražší, ale pokud te lodičky baví stejně si něco podobného jednou koupíš. Potřebuješ ostrý V kýl a rozumnej motor, který bude mít dostatečnou rezervu.
Martin
Když RIB tak min. 5,0m. Mám nafukovací člun 3,6 a půjčil jsem si na moři RIB 5,5m a to je jiný kafe. Radši nebudu zkoušet větší ;) Do toho 3,8 bych osobně nešel.
Radek SladkyČlenPřidáno
před 8 letZdar - správně přeloženo by asi bylo "jak moc na to spěcháš?" - to jen tak ;-).
Ale jinak chlapi mají pravdu - snaží se ti říct, že když podlehneš sám sobě a proběhne to podle hesla přání otcem myšlenky, tak tě čeká kočkopes. Vyzkoušeno, prověřeno. Anebo taky "nesahej na tu plotnu, pálí". No nic - tvoje vůle, svatá vůle. Respekt.
Ahoj, nevím jak je na tom s pevnosti skeletu Bush, teoreticky u nás na vodě bude super a na moři pro tvoje účely dobrý,
Když tedy vydrží skelet, dej potom vědět jak jsi spokojen,
Na manipulaci potřeba 2 lidi, skládací člun máš na 2 části člun a podlaha tady je to v celku.
Taky se mi nechtělo kvůli spotřebě jít výš.
Tak vidím,že michalmandák si to musí opravdu odzkoušet na vlastní kůži jako většina těch co podlehli pohledu z vodní hladiny.Pokud bude rovná hladina,stačí ti to co máš,pokud přijdou vlny-na moře je každá loď malá.
copyČlenPřidáno
před 8 letten Bush 420 nie je RIB na more. Teda je, ale len tak z lode k brahu a naspäť.
A na tý Rozkoši jezdíš v půlmetrových vlnách ve skluzu a krájíš je jako máslo?
Na moři nejde jen o vlny a jejich délku a výšku, ale i proudy, vítr a velký provoz, kdy je moře rozbité od ostatních lodí a půlmetrové vlny jsou pro malé lodě(pod 5 m)problém at se ti to líbí nebo ne
a vůbec dělej jak uznáš za vhodné už se nebudu vyjadřovat.
Upravil hugo 007 dne 13.09.2018 21:58,
před 8 let
MartasikČlenPřidáno
před 8 letAhoj, měl jsem 4 m gumak s 20 hp motorem, pak malý kajutovy kam clun - bylo to téměř stejně, nyní mám 5,5 m laminatovou kajutovku se silnějším motorem a je to úplně někde jinde. Opravdu hodně záleží na délce lodi a sile motoru. Pokud chceš se někam pohonu tak vem V-500 Adventure k tomu min. motor 60hp nebo něco podobného a budeš spokojen. Jinak po další sezóně řešit úplně stejný problem. Na menší lode zapomen, to si opravdu nech co mas aby jsi nevyhodil 100 k z kapsy a nebyl z toho otravenej.
Michale, ja si myslím že máš zlý odhad, pol metrové vlny s gumákom v sklze nedáš, uber polovicu a je to tak akurát:). Aby si vklze jazdil v metrových vlnách, tak na to potrebuješ čln s hlbokým V dnom, dĺžka okolo 6m, motor istotne nad 100k a čln musí byť robustnej konštrukcie, teda musí niečo vážiť.
Ja by som na tvojom mieste, podla toho čo si napísal ako jazdíš, išiel do RIBu dĺžky 400 -430 cm. Jazda v RIB je istotne o dve triedy lepšia ako klasický gumák. Ja keď som sa po rokoch rozišiel s mojim gumáčikom 390 cm s 20 hp motorom, tak som si vybral gumák RIB Lodestar 410, ten váži cca 200 kg a pri celkovej váhe s motorom, posádkou, palivom, výbavou by som sa dostal na cca 600 - 700 kg, čo by bolo na hranici možností 20 HP motora, ale myslím že by to ešte zvládol. Vlny na mori sú však problém a zožerú časť výkonu motora. Ak by sa ti ta tvoja dvacítka zdala slabá, tak prezbrojíš na silnejší. Ja som nakoniec išiel do 5 m kajutovky so stredným V kýlom a s 50 hp motorom a poviem ti, že metrové vlny v sklze nedám. Možno by som ich dal, ale to by tam nesmela sedieť moja ženská a musel by som mať zaťaté zuby, aby mi nevypadli blomby v zuboch:). Keď skočíš v sklze na metrovej vlne, to je taká pecka do lode, že sa bojíš či sa neodtrhne motor, alebo neprerazíš dno.