Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Jaký člun?

Poslední aktualizace před 4 roky

Anketa: Jaký člun vybrat?

Lipno 400 lux [0/5]0 %
    Člun Boat007 415 [1/5]20 %
    Aneta 400 lux [0/5]0 %
    Jiný (konkrétní typ a důvod do komentu) [4/5]80 %
MartasikMartasikČlen
Přidáno před 8 let
Ahoj,měl jsem stejnou sestavu, pořídil jsem QuickSilvera s 50hp nebylo to na těch vlnách to pravé tak letos jsem pořídil Barracudu 585 s motorem Suzuki 140 a jsem nad miru spokojen. Pokud bych nekoupil QuickSilvera tak bych do takhle drahého clunu nešel. Chtěl jsem také RIBa ale pokud si zvyknes na kajutu tak už bez kajuty nechceš. V téhle lodi se celkem vpohode 3 lidi vyspí. Když jsou děti unavené ze sluníčka tak si vlezou do kajuty a odpocinou si. Vím ze je to dražší, ale pokud te lodičky baví stejně si něco podobného jednou koupíš. Potřebuješ ostrý V kýl a rozumnej motor, který bude mít dostatečnou rezervu.
Martin
michalmandakmichalmandakČlen
Přidáno před 8 let

Citovat

Martasik napsal:

Ahoj,měl jsem stejnou sestavu, pořídil jsem QuickSilvera s 50hp nebylo to na těch vlnách to pravé tak letos jsem pořídil Barracudu 585 s motorem Suzuki 140 a jsem nad miru spokojen. Pokud bych nekoupil QuickSilvera tak bych do takhle drahého clunu nešel. Chtěl jsem také RIBa ale pokud si zvyknes na kajutu tak už bez kajuty nechceš. V téhle lodi se celkem vpohode 3 lidi vyspí. Když jsou děti unavené ze sluníčka tak si vlezou do kajuty a odpocinou si. Vím ze je to dražší, ale pokud te lodičky baví stejně si něco podobného jednou koupíš. Potřebuješ ostrý V kýl a rozumnej motor, který bude mít dostatečnou rezervu.
Martin

Ahoj, to už je úplně jiná liga :) já se držím opravdu jen u pobřeží a s věkem našich dětí (1 a 3 roky) ještě dlouho budu ...
RobertoRobertoČlen
Přidáno před 8 let
Ahoj . Mám laminátku 4.20 m a 20Hp . Loď je zn. Lancia s hlubokým V kýlem s přechodem do kluzáku, s volentem dělaný na rychlost . Na klidné hladině a vlnkách do 30 cm je to dobré, ale pak proti vlnám začínají rány do trupu . Možná ještě silnější motor aby to vytáhl víc z vody . S tou dvacítkou to ale ve třech letí super .
Myslím že někde na netu najdeš tabulku jak dlouhý je třeba trup a jak velké vlny překoná bez nárazů ...
K moři ho už nepotáhnu , Lipno je pro něj ideál ..:)
Jezdíme už nějaký ten rok gumák ZODIAC 3,25 s vysokotlakou podlahou a 10 Hp motorem a rány jsou tam méně znát . Na crcání kolem ostrůvků a tu a tam výlet kolem pobřeží je to tak akorát a na převoz super ..
Nákup tak malé laminátky na moře nemá smysl , moc si nepomůžete . Nehledě na to , že tyto jsou z lehkého , slabého laminátu , brzo by bylo po nich ... Mám na ryby podobnou https://www.sbaza...i-vyprodej , ale na moře bych si s tím netroufnul . Oproti Lancii je ten trup jak z papíru ...
Přidáno před 8 let
Ahoj chlapi, díky za Vaše postřehy, přestože mi ani trochu neudělaly radost :| Co říkáte na tohle (pokud teda oželím volant, protože s konzolí se 3 dospělí a 2 děti asi nevejdeme), udělá to oproti stávajícímu člunu takový rozdíl v komfortu jízdy nebo to jsou vyhozené peníze?
https://www.boat0...at007.html Předpokládám, že s tím motor poletí jak blesk, protože je stejně dlouhý a RIB půjde lépe po vodě. Odvoz k moři neřeším, protože stejně jedu s vozíkem, tak buď člun sfouknu a hodím do něj, nebo ho dám nafouknutý na druhý vozík a zbylé krámy do něj :)
S
sancvČlen
Přidáno před 8 let
Když RIB tak min. 5,0m. Mám nafukovací člun 3,6 a půjčil jsem si na moři RIB 5,5m a to je jiný kafe. Radši nebudu zkoušet větší ;) Do toho 3,8 bych osobně nešel.
Přidáno před 8 let

Citovat

sancv napsal:

Když RIB tak min. 5,0m. Mám nafukovací člun 3,6 a půjčil jsem si na moři RIB 5,5m a to je jiný kafe. Radši nebudu zkoušet větší ;) Do toho 3,8 bych osobně nešel.

A na tom 3.8m nebo 4m RIBu jste někdo jeli? Delší člun už zase potřebuje větší motor, což nechci ... :|
PepiPepiČlen
Přidáno před 8 let

Citovat

michalmandak napsal:

Ahoj chlapi, díky za Vaše postřehy, přestože mi ani trochu neudělaly radost :| Co říkáte na tohle (pokud teda oželím volant, protože s konzolí se 3 dospělí a 2 děti asi nevejdeme), udělá to oproti stávajícímu člunu takový rozdíl v komfortu jízdy nebo to jsou vyhozené peníze?
https://www.boat0...at007.html Předpokládám, že s tím motor poletí jak blesk, protože je stejně dlouhý a RIB půjde lépe po vodě. Odvoz k moři neřeším, protože stejně jedu s vozíkem, tak buď člun sfouknu a hodím do něj, nebo ho dám nafouknutý na druhý vozík a zbylé krámy do něj :)
je lepší být smutný nyní,než po zaplacení,něčeho co stojí za pr....
copycopyČlen
Přidáno před 8 let
ako ti to ponáhľa?
Přidáno před 8 let

Citovat

copy napsal:

ako ti to ponáhľa?

Cca 35 km\h
Radek SladkyRadek SladkyČlen
Přidáno před 8 let
Zdar - správně přeloženo by asi bylo "jak moc na to spěcháš?" - to jen tak ;-).

Ale jinak chlapi mají pravdu - snaží se ti říct, že když podlehneš sám sobě a proběhne to podle hesla přání otcem myšlenky, tak tě čeká kočkopes. Vyzkoušeno, prověřeno. Anebo taky "nesahej na tu plotnu, pálí". No nic - tvoje vůle, svatá vůle. Respekt.
Radek
Přidáno před 8 let

Citovat

copy napsal:

ako ti to ponáhľa?

Pardón, špatně jsem pochopil :) nespěchám vůbec :D

Automatické sloučení 12.09.2018 21:42:
Chlapi, díky všem. Ještě mám poslední záchvěv :)

Vzdám se toho řízení volantem (ač nerad, ale prý stojí předělání stávajícího motoru cca 25tis :o ) a vyhlidnul jsem si Bush 420 Classic RIB http://www.garant...bush-c-420

S necelými 100kg (o cca 30kg víc než mám teď) a délkou o 40cm větší a plastovým dnem to musí přeci i s 20hp motorem lítat jako blázen, nee?

Co vy na to?

Není to, že bych nerespektoval Vaše názory, že se mám smířit s tím, co mam, ale nechci se vzdát :D:D:D
Upravil michalmandak dne 12.09.2018 21:42, před 8 let
H
hugo 007Člen
Přidáno před 8 let
Ahoj, nevím jak je na tom s pevnosti skeletu Bush, teoreticky u nás na vodě bude super a na moři pro tvoje účely dobrý,
Když tedy vydrží skelet, dej potom vědět jak jsi spokojen,
Na manipulaci potřeba 2 lidi, skládací člun máš na 2 části člun a podlaha tady je to v celku.
Taky se mi nechtělo kvůli spotřebě jít výš.
F
ferdasanČlen
Přidáno před 8 let
Tak vidím,že michalmandák si to musí opravdu odzkoušet na vlastní kůži jako většina těch co podlehli pohledu z vodní hladiny.Pokud bude rovná hladina,stačí ti to co máš,pokud přijdou vlny-na moře je každá loď malá.
copycopyČlen
Přidáno před 8 let
ten Bush 420 nie je RIB na more. Teda je, ale len tak z lode k brahu a naspäť.
Přidáno před 8 let

Citovat

copy napsal:

Chlapi, nevím jestli jsem byl s tím mořem dobře pochopen. U moře jezdíme podél pobřeží,aximalne na 20km výlety. Ostatně mám jen Cčkové papíry, takže stejně nika nemůžu a ani se na žádné velké výlety nechystám.

Jde mi hlavně o proříznutí těch 0,5-1m vlnek, které se většinou odpoledne udělají.

Gumák na nich hrozně skáče a dětem se to nelíbí ...
H
hugo 007Člen
Přidáno před 8 let

Citovat

michalmandak napsal:

Citovat

copy napsal:

Chlapi, nevím jestli jsem byl s tím mořem dobře pochopen. U moře jezdíme podél pobřeží,aximalne na 20km výlety. Ostatně mám jen Cčkové papíry, takže stejně nika nemůžu a ani se na žádné velké výlety nechystám.

Jde mi hlavně o proříznutí těch 0,5-1m vlnek, které se většinou odpoledne udělají.

Ale o tom je celá diskuze, na moře jsou vhodné delší lodě a to je potom potřeba silnější motor,
nebo se připůsobíš a na moře vyjedeš při příznivějších podmínkách když trváš na komfortu.
Nevím jak to lépe vysvětlit, prostě moře není Mácháč.

Tak nějak jsem to myslel v prvním příspěvku, tím malým RIBem stejně vlnu neřízneš.
Myslím, že po 8 letech na moři se 3 čluny a zkušenosti kajutovkou jsem něco málo pochytil...
Přidáno před 8 let

Citovat

hugo 007 napsal:

Citovat

michalmandak napsal:

Citovat

copy napsal:

Ale o tom je celá diskuze, na moře jsou vhodné delší lodě a to je potom potřeba silnější motor,
nebo se připůsobíš a na moře vyjedeš při příznivějších podmínkách když trváš na komfortu.
Nevím jak to lépe vysvětlit, prostě moře není Mácháč.

Tak nějak jsem to myslel v prvním příspěvku, tím malým RIBem stejně vlnu neřízneš.
Myslím, že po 8 letech na moři se 3 čluny a zkušenosti kajutovkou jsem něco málo pochytil...

Ale já zase furt mluvím o tom, že 50cm vlnky nejsou žádné vlny (ty jsou i na Rozkoši skoro každý den) Vždyť ani ty metrové nemají ani čepici a jsou alespoň tady na Pašmanu úplně každý den a to i v téměř bezvětří..
H
hugo 007Člen
Přidáno před 8 let
A na tý Rozkoši jezdíš v půlmetrových vlnách ve skluzu a krájíš je jako máslo?
Na moři nejde jen o vlny a jejich délku a výšku, ale i proudy, vítr a velký provoz, kdy je moře rozbité od ostatních lodí a půlmetrové vlny jsou pro malé lodě(pod 5 m)problém at se ti to líbí nebo ne
a vůbec dělej jak uznáš za vhodné už se nebudu vyjadřovat.
Upravil hugo 007 dne 13.09.2018 21:58, před 8 let
MartasikMartasikČlen
Přidáno před 8 let
Ahoj, měl jsem 4 m gumak s 20 hp motorem, pak malý kajutovy kam clun - bylo to téměř stejně, nyní mám 5,5 m laminatovou kajutovku se silnějším motorem a je to úplně někde jinde. Opravdu hodně záleží na délce lodi a sile motoru. Pokud chceš se někam pohonu tak vem V-500 Adventure k tomu min. motor 60hp nebo něco podobného a budeš spokojen. Jinak po další sezóně řešit úplně stejný problem. Na menší lode zapomen, to si opravdu nech co mas aby jsi nevyhodil 100 k z kapsy a nebyl z toho otravenej.
W
walibukČlen
Přidáno před 8 let
Michale, ja si myslím že máš zlý odhad, pol metrové vlny s gumákom v sklze nedáš, uber polovicu a je to tak akurát:). Aby si vklze jazdil v metrových vlnách, tak na to potrebuješ čln s hlbokým V dnom, dĺžka okolo 6m, motor istotne nad 100k a čln musí byť robustnej konštrukcie, teda musí niečo vážiť.
Ja by som na tvojom mieste, podla toho čo si napísal ako jazdíš, išiel do RIBu dĺžky 400 -430 cm. Jazda v RIB je istotne o dve triedy lepšia ako klasický gumák. Ja keď som sa po rokoch rozišiel s mojim gumáčikom 390 cm s 20 hp motorom, tak som si vybral gumák RIB Lodestar 410, ten váži cca 200 kg a pri celkovej váhe s motorom, posádkou, palivom, výbavou by som sa dostal na cca 600 - 700 kg, čo by bolo na hranici možností 20 HP motora, ale myslím že by to ešte zvládol. Vlny na mori sú však problém a zožerú časť výkonu motora. Ak by sa ti ta tvoja dvacítka zdala slabá, tak prezbrojíš na silnejší. Ja som nakoniec išiel do 5 m kajutovky so stredným V kýlom a s 50 hp motorom a poviem ti, že metrové vlny v sklze nedám. Možno by som ich dal, ale to by tam nesmela sedieť moja ženská a musel by som mať zaťaté zuby, aby mi nevypadli blomby v zuboch:). Keď skočíš v sklze na metrovej vlne, to je taká pecka do lode, že sa bojíš či sa neodtrhne motor, alebo neprerazíš dno.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete upravit anketu v tomto vlákně.
Vy nemůžete hlasovat v anketě v tomto vlákně
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 11
Členové online 1
FJR

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025