Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
hykro.cz odak.cz
https://www.cwn.cz/

Lednice na plyn nechladí

Poslední aktualizace před 3 roky
J
janoravaNováček
Přidáno před 3 roky
Tak lednice si odpocinula pres noc a uz chladi. Asi to bylo jen tim horkem.
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 3 roky
Ten smrad taky mohl být unikající čpavek z chladící aparatury - to by potom vysvětlovalo, že lednice od té doby nechladí..
J
janoravaNováček
Přidáno před 3 roky
No tady to smrdělo spíš jak připálený plast. Problém ale je, že nechladí. Vypadá to, že se tam v tom horku něco upeklo. Nechal jsem to odpočinout a teď v noci zapnul znovu. Plyn hoří, komínek hřeje, smrad už skoro není cítit, ale lednice stále nechladí.
K
kutil1Člen
Přidáno před 3 roky
Ahoj, jednou se nám stalo, že jsme po přesunu zapomněli pustit chladničku a ze zmrzlého masa ze sáčku vytekla ta šťáva do mrazícího boxu a odtud do nějaké misky za dolní mřížkou. Také smrad, pomohlo vyčištění té misky.
J
janoravaNováček
Přidáno před 3 roky
Nefunguje mi lednice (model elektrolux 1996). Dnes auto stalo asi ve 40 stupnovem horku a lednice byla zapnuta na plan. Kdyz jsme se vratili, plyn jen, ale za lednici byl citit smrad, jako vy se neco palilo. Chladic v lednici byl teply. Kousek jsme popojeli, lednice byla na 12v, ale asi raky nechladila.

Pri dalsim zapnuti na plyn chvilku trvalo, nez chytil plamen. Ted plamen hori, z vyfuku jde teplo. Kovova mrizka za lednici je tepla, ale lednice nechladi a zase je citit smrad. Napada nekoho, cim by to mohlo a byt a co pripadne zkusit. Zn. Jsme na ceste.
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 3 roky
Ahoj,
jestli je to stará lednice, tak se zkus podívat na kontakt od termočidla. Vede od něj kablik k regulátoru plynu a tan bývá zoxidovaný kontakt.
Pokud je to novější lednice s automatikou, tak může být termočidlo ve špatné poloze u plamene.
S
siskinNováček
Přidáno před 3 roky
Ahoj,
sice je to starší vlákno, ale doplním ho jedním dotazem.
Chladnička na plyn v pohodě jede, ale vždy někdy v noci zhasne a ráno už je plamen zhasnutý. V lahvích je čistý propan, zapojeno přes duocontrol, plynu je dostatek. Čím by to mohlo být? Máte někdo nějaký nápad?
B
BeryČlen
Přidáno před 4 roky
Taky se mi jednou povedlo zapomenout před jízdou zavřít plyn a po příjezdu jsem měl z lednice (naštěstí dočasně) troubu :-)
Jinak občas používám na chvilku dva zdroje tepla, aby se aparatura rychleji ohřála po zapnutí lednice, ale jen tak čtvrt hodiny.
Predom Prespol N126a (1976) a Beyerland Vitesse 4.00 CT (1987) za utahanou Octavkou 1,6 LPG ... samozřejmě ne současně :-)
Ondra, Kačula, Franísek, Mařenka a chlupatej hlídač Bobinka
Karel ProkopKarel ProkopČlen
Přidáno před 4 roky
Ledničce se teoreticky nestane nic.
Jen se takzvaně přehřeje aparatura a ty "vodičky" se přestanou točit.
Prakticky je to samozřejmě špatně - aparatura nestihne přebytečný teplo vyzářit ve srážníku se přehřátý čpavkový páry nezkondenzují a za masivního přehřátí dojde k úniku vodíku z bohaté čpavkové vody přetlakovým ventilem. Ale to by muselo dojít k opravdu masivnímu přehřátí.
VasuVasuČlen
Přidáno před 4 roky
V návodu, pro použití jakékoliv absorbční chladničky je přísně zakázáno, jet na dva zdroje energie, nebezpečí zničení !
Kdys dávno, jsem to vyzkoušel. Lednička se přehřeje a je z ní trouba. Takže, tuto variantu naprosto nedoporučuji !
Fiat Knaus 2,8 + dva senioři
O
oltcitakČlen
Přidáno před 4 roky
Chce to vedieť presne typ chladnicky, na určenie toho, či má reguláciu výkonu plynového horáka a termostat na 12V. Ak má, tak sa nič nedeje. Samozrejme keď idú dva zdroje tepla, tak aj lepšie chladí, ale na to tam má byť ten termostat.
S
sarikČlen
Přidáno před 4 roky
ne je to stará lednička bez elektroniky mě ale zajímá když jede na plyn a i na 12V čili jdou dva zdroje tak jestli se nemůže něco pokazit, nebo zdali v tomto případě nemá lednička větší výkon a nezačne více chladit
BarborinaBarborinaČlen
Přidáno před 4 roky
Jak jsem výše....
Pokud to nehlídá nějaká složitá elektronika a nevyhodnotí to jako chybu, případně sama nezasáhne, nemá se tam co pokazit.
Je to jedno s nejstarších způsobů chlazení, buďme za to rádi a nenechme se ovlivnit prodejci o nabastlení různých el.blbinek, které se častokrát jako první pokazí a znehodnotí funkci celé chladničky Like.
S
sarikČlen
Přidáno před 4 roky
Když je tady to téma lednička tak bych měl takový dotaz. Stalo se mě že jsme odjížděli z kempu a zavřel jsem uzávěr plynu na lahvi, po příjezdu domu jsem zjistil že mě stále hoří plamínek u ledničky (špatně těsnil ventil na bombě) a jellikož jsem měl zapnutý vypínač na chlazení na 12V tak chladil jak plyn tak i 12 V. Nemůže se v takovém případě něco v ledničce porouchat?
BarborinaBarborinaČlen
Přidáno před 4 roky
Před mnoha lety jsme se učili, že jediná pomoc u absorpční lednice je otočit ji vzhůru nohama, klidně i na jeden den.
Nečistoty které se mohli vyskytnout v chladicím systému tak můžou spadnout do míst, kde nebudou znemožňovat průtok chladiva.
Ale samozřejmě, pokud je tam už složitá elektronika, může být problém i tam.
Hodně štěstí....
SkejTSkejTČlen
Přidáno před 4 roky
Dobry den,
prosim o pomoc, mam problem s lednici a mrazakem Thetford N3150 ktera me momentalne vubec nechladi jak na 220 tak nechladi i na plyn, pojistka lednice OK, dotykove ovladani funguje neindikuje zadne chybove hlaseni. Lednice nechladi nema dostatecny chladici vykon. Ma pouze po nekolika hodinovem provozu pouze decentne chladne spiralove potrubi za vetracim otvorem jak na plyn tak na 220. Nevim co s tim, neda se to treba nejak resetovat. Zapinani a vypinani nepomaha.

Dekuji za rady zkusenejsich
C
cigiČlen
Přidáno před 5 let
Mám lednici Dometic s odděleným mrazákem, je to už ta modernější verze, co se sama zapaluje. Někdy mi málo chladí na plyn. Všiml jsem si, že se mění velikost plamene. Je možné, že si tato lednice sama reguluje velikost plamínku?

Sloučené 27.08.2019 09:47:
Vyřešeno, koupil jsem nový hořák a pro jistotu i trisku a teď mi to chladí tak, že mám v lednici na vnitřním výměníku námrazu :-)
M
mira burstner aversoČlen
Přidáno před 5 let
Zdravím, jako všechny na tomto vláknu postihl problém s ledničkou při chodu na propan.Lednice začala smrdět, tak jsem ji v kempu vyčistil komínek, byl tam nějaký binec - vycucl jsem ho hadičkou, vyčistil spirálu a když jsme se vrátili domů, tak lednice nehořela. Hořák jsem nedemontoval, protože mám pouze horní mřížku a dole v podlaze mám díru se síťovinou kudy proudí vzduch, tudíž hořák přístupný pouze při vyndání lednice...Doma jsem to rozebral horní mřížku pořádně vysál komínek vysavačem hadičkou, kterou jsem napojil na vysavač. Plamínek hoří celý modře - pouze přes okénko v lednici. Lednice chladí za 2,5 hodiny na mrazáku -10. Zjistil jsem však jednu věc. Mám osazený v horní mřížce 2 ventilátory na chlazení žebrování a ventilátory mi sají spaliny z komínku přes přerušovač tahu. Když je vypnu, tak to jde komínkem, když je zapnu, tak komínkem nic nejde. Přerušovač tahu jsem provizorně v nižší úrovni ucpal a teď když spustím ventilátorky, tak spaliny jdou komínkem. Můj dotaz zní nebude mít tato vliv úprava na funkci hořáku?
Díky za vaší zkušenost.....
Míra
P
pavel2Člen
Přidáno před 5 let
Utíká Ti plyn závitem u hořáku? Trubička dosedá na trysku a domačkává to právě ta matice. Rozebrat mrknout zda tryska sedí jak má není nikde žádná šponka - nečistota a znovu dotáhnout na fest - hořák podržet tuším klíčem č.12. Pak zapnout a odzkoušet pěnou.
Pokud to je jinde tak se mění soudková těsnění (bronzová) základem je aby sedlo nebylo poškozené a bez nečistot.
Ať se daří.
Ondra T2Ondra T2Člen
Přidáno před 5 let

Citovat

pavel2 napsal:

Vždy po manipulaci s plynovým rozvodem - opětovné dotažení postříkat spoj jarovou vodou aby jsi vyloučil únik plynu okolo závitu ( netěsnost)


Muj pripad. Po vymene termostatu mi utika plyn zavitem. Cim utesnit ? Je tam jemny zavit.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner


hykro.cz
Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 27
Členové online 2
RadeJa, Karci

Celkem členů: 15,971
Nejnovější člen: lisky
TOPlist

Copyright © 2023

Powered by PHPFusion. Copyright © 2024 PHP Fusion Inc.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

Theme by PHP Fusion Inc
44,485,574 unikátních návštěv | Vygenerované za: 0.22670 sekund | Průměrně za: 0.2267 (0) sekund | Dotazy: 129 | Použitá paměť: 2.22MB/4MB